Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Ανακοίνωση από την αντιπολίτευση για την απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Ανακοίνωση από την αντιπολίτευση για την απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΥΑ
 

Στις αρχές της δεκαετίας 2010 - 2020, το κίνημα των αγανακτισμένων και του "δεν Πληρώνω" είχε κυριαρχήσει στην επικαιρότητα και οι πρακτικές του, είχαν τύχει αποδοχής από πολλούς που προτιμούσαν να σηκώσουν την μπάρα της εθνικής οδού, αντί να πληρώσουν διόδια. 

Άλλοι είχαν ντύσει το "δεν πληρώνω με ιδεολογικοπολιτικό μανδύα. Φυσικά, αυτό οφείλεται στο μεγάλο οικονομικό βάρος που είχαν δεχθεί και συνεχίζουν μετά από δέκα χρόνια να δέχονται τα νοικοκυριά και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Φαίνεται όμως ότι η δημοτική αρχή της Βόρειας Κυνουρίας παρότι δηλώνει άκρως φιλελεύθερη, ακολούθησε πιστά το κίνημα "δεν πληρώνω" στη ΔΕΥΑ του Δήμου μας. Όχι στα ιδιωτικά τους οικονομικά, αλλά στη διαχείριση των χρημάτων των Δημοτών που πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού.

Από το 2022 μέχρι σήμερα, σταμάτησαν να πληρώνουν τη ΔΕΗ, γιατί περίμεναν να τους τα δώσει το Κράτος. Προσοχή, σταμάτησαν να πληρώνουν όχι μόνο τις προσαυξήσεις που επιβλήθηκαν το 2021, αλλά ολόκληρο το λογαριασμό. 
Κάπως έτσι δημιούργησαν μια εικονική πραγματικότητα επιτυχημένης διαχείρισης, δαπανώντας αυτά που οι προηγούμενες διοικήσεις πλήρωναν κάθε χρόνο, σε αμοιβές αιρετών και τρίτων. 
Και περίμεναν ότι δεν θα έρθει ο Λογαριασμός, ότι θα τους λύσουν το πρόβλημα οι αγαπημένοι τους Υπουργοί....

Με αυτή τη λογική λειτούργησαν τη ΔΕΥΑΒΚ από το 2019 έως το 2023, με αυτή την εικόνα την παρέδωσαν το 2024.

Και έρχεται ο προϋπολογισμός του 2024.

Επισημάναμε ότι με εικονικές εγγραφές εσόδων, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν. Επισημάναμε ότι αυτά που γράφουν και ψηφίζουν στον προϋπολογισμό είναι πλαστά και παράνομα.
 Τίποτα. Μείναμε στην κατά πλειοψηφία 9 υπέρ - 2 κατά.
Βάλαμε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο. Εκεί ο Δήμαρχος με καμάρι ανέλαβε όλη της ευθύνη του "δεν πληρώνω ΔΕΗ και τα δίνω σε άλλες δαπάνες". Ο ίδιος που κατηγορούσε κάποτε τους προηγούμενους για ελλείμματα και κακοδιαχείριση.... 
Δυο εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΔΕΥΑΒΚ, αλλά δεν πειράζει. Οι μισθοί στο μέγιστο, οι αναθέσεις καλά κρατούν. Απείλησε κιόλας με επιπλέον αυξήσεις στην τιμή του νερού. Για περιστολή μισθών και αναθέσεων, ούτε κουβέντα.

Και έρχεται η αποκεντρωμένη διοίκηση να επιβεβαιώσει όλα όσα λέγαμε στα συμβούλια. Να απορρίψει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ ακριβώς για τους λόγους που εμείς καταψηφίσαμε.

Σήμερα, ύστερα από το διακανονισμό των οφειλών ΔΕΗ της περιόδου 2021 – 2023, μας έφεραν για ψήφιση άλλο προϋπολογισμό από αυτόν που ψήφησαν στις 8/2.

Ζητήσαμε σήμερα να μας εξηγήσουν τί άλλαξε, αυτοί που ψήφησαν αυτά που εμείς κατηγορούσαμε στις 8/2/2024.

Τίποτα. Λες και δεν έγινε και τίποτα.

Όμως έγινε αυτό που αναφέρει το έγγραφο της φωτογραφίας.

Και τα γραπτά μένουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...