Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελίες Γούργαρη για "σκασμένα" δέματα με τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι - Τζιούμης: "Πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις παλιές χωματερές, πρέπει να αποκτασταθούν"

Καταγγελίες Γούργαρη για "σκασμένα" δέματα με τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι - Τζιούμης: "Πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις παλιές χωματερές, πρέπει να αποκτασταθούν"

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συνεδρίασε την Τρίτη 9/4/2024 στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ.

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Βαγγέλης Γούργαρης τόνισε ότι ο δήμος μας είναι περικυκλωμένη από τέσσερις χωματερές που ρυπαίνουν γενικά και ειδικότερα τον υδροφόρο ορίζοντα. Στη συνέχεια, είπε ότι κατάσταση είναι πολύ άσχημη στο Μεγαβούνι, δεν υπάρχει ούτε ένα δέμα που να μην έχει σκάσει και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς και ρύπανσης. Υπάρχει εγκατάλειψη εκεί, πάνε ανεξέλεγκτα και τώρα σκουπίδια. Ενώ, το πιο επικίνδυνο είναι ότι υπάρχουν και υλικά αμιάντου. Τα Δίδυμα μπροστά στο Μεγαβούνι δεν είναι τίποτα. Ο κ. Γούργαρης ζήτησε να μάθει τι θα κάνουμε με το Μεγαβούνι.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρωθήκατε στο Μεγαβούνι. Ο χώρος είναι κλεισμένος και κλειδωμένος με συρματόπλεγμα, η υπηρεσία δεν έχει διαπιστώσει ότι ρίχνουν σκουπίδια. Ο δήμος κάνει διαχείρισης αμιάντου με πιστοποιημένη εταιρεία. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν ένας ιδιώτης έχει πάει παρανόμως και έχει εναποθέσει υλικά από αμίαντο, είναι θέμα της αστυνομίας.»

Ο κ. Γούργαρης είπε ότι η κατάσταση που περιέγραψε είναι πραγματική αι θα διαπιστωθεί αν γίνει σχετικός έλεγχος από τις υπηρεσίες. «Φοβάμαι ότι σε λίγο θα παίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Από απόψε να φροντίσουμε να κάνουμε κάτι».

Ο Δήμαρχος είπε ότι «αύριο θα πάει η υπηρεσία να το δει, απλώς μου κάνει εντύπωση ότι λέτε πως μόνο το Μεγαβούνι μολύνει το περιβάλλον. Οι άλλες χωματερές δεν είναι μολύνουν;». Ο κ. Τζιούμης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με όλες τις παλιές χωματερές και έχουν ενέργειες με σκοπό να αποκατασταθούν όλες οι χωματερές της Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι έχει ανακοινωθεί ότι πως το Πλάτωμα θα ενταχθεί για αποκατάσταση στο επόμενο πρόγραμμα.

4 σχόλια

  • Takis Papoulias
    Takis Papoulias Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 09:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Και να ήταν μόνο η διαλυμένη χωματερή στο Μεγαβούνι! Όλος ο πρώην Δήμος Βαλτετσίου είναι μια απέραντη χωματερή (Παλιόχουνι σκουπίδια και μπαταρίες, Αθήναιο μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων, Πάπαρι τεράστιο φωτοβολταϊκό, Δόριζα τεράστιες εγκαταστάσεις μπαταριών δίπλα στα σπίτια και βέβαια παντού ανεμογεννήτριες), χωρίς να ενοχλείται κανείς από τους όσους ζητούν την ψήφο των κατοίκων του. Μόνο στη επέτειο της μάχης θυμούνται όλοι να παραβρίσκονται για συμμετάσχουν στο φαγοπότι. Για το Μεγαβούνι οι κάτοικοι της Δόριζας και του Βαλτετσίου δώσανε μάχη απέναντι στη παράταξη του τότε δημάρχου Παυλή αλλά πιστέψαμε την υπόσχεση του νυν κ. Τζιούμη ότι μόλις ανοίξει η ΤΕΡΝΑ θα μεταφερθούν εκεί. Ακόμα στα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ είμαστε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 00:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Αμάν βρε Βαγγέλη. Τώρα είδες εσύ τα σκασμένα δέματα στο Μεγαβούνι ; Να περιμένουμε να δούμε πόσα χρόνια θα σου πάρει να δεις και τον χαδα στην Παλαιοχουνη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 23:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Για την Αγία Τριάδα και τον Άγιο Βλάσση δεν θα μας πείτε τίποτε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάλι ψέματα λέει είσαι πολύ λίγος τελικά .. Μόνο κλειδωμένος δεν είναι ο χώρος αφού γύρω γύρω τα σύρματα είναι όλα κομμένα . Όταν τα λέγαμε ο Τζιούμης πέταγε αετό και προσπαθούσε να ξεγελάσει τους πολίτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...