Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 - Kalimera Arkadia

Οδοιπορικό στα παγωμένα χωριά της ορεινής Γορτυνίας (vd)

Με το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, για μια ακόμα φορά τα χωριά της ορεινής Γορτυνίας έχουν πάλι σοβαρά προβλήμα. 

Τα χωριά  Λάστα, Μαγούλιανα και Μεθύδριο αποκλείστηκαν λόγω παγετού,  χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και σε μερικές περιπτώσεις και χωρίς νερό!!

Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικό bazaar στην Τρίπολη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα να γεμίζει ολόκληρη την Ελλάδα με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει, για να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα … ματωμένα ψηφοδέλτια, ο «γαλάζιος» πόλεμος και ο φωνακλάς τσοπάνης!

- Καλημέρα πέρα ως πέρα. Οι χιονοπτώσεις στην Αρκαδία δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα ορεινά χωριά αλλά παράλληλα έφτιαξαν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Οι κρατήσεις στους ξενώνες της Αρκαδίας άρχισαν από τώρα και προβλέπω ότι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει 100% πληρότητα! Να και κάτι καλό γι αυτό τον τόπο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών από την Αρκαδία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς θέσης στους επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009-2010, 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 από την Αρκαδία.

Διαβάστε περισσότερα...

Απ΄ το 2015 και … βλέπουμε για πάρκινγκ στην Τρίπολη

Όλο αυτό το διάστημα, περίμενα καρτερικά το τέλος του χρόνου. Όχι για τον Άγιο Βασίλη, αλλά για την κορυφαία στιγμή της λειτουργίας ενός Δημοτικού Συμβουλίου που δεν είναι άλλη από την συζήτηση του Προϋπολογισμού και την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το επόμενο έτος. Περίπου φανταζόμουν τι θα συνέβαινε αλλά αυτό που έγινε, για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα.

Διαβάστε περισσότερα...

Υποσχέσεις ότι κανείς δεν θα πειράξει τη ΔΕΥΑ Τρίπολης, αλλά ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος;

Μεγάλη αγωνία και αναστάτωση προκάλεσαν στους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τρίπολης (ΔΕΥΑΤ) τελευταία δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για κλείσιμο ΔΕΥΑ!

Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες και βίντεο από τη διάσωση των επιβαινόντων της θαλαμηγού ανοιχτά του Λεωνιδίου!

Δύο φωτογραφίες ντοκουμέντο εξασφάλισε το leonidion.gr, από την χτεσινή επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων της θαλαμηγού με την ονομασία "Louvmi 2" υπό βρετανική σημαία, που είχε μείνει ακυβέρνητη ανοικτά του Λεωνιδίου και τελικά εντοπίστηκε 10 ναυτικά μίλια βόρεια της Μονεμβασιάς, στην περιοχή "Βαθύ Αυλάκι".
Διαβάστε περισσότερα...

Κ. Τζιούμης: «Ο προϋπολογισμός δεν αποτυπώνει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την πορεία του δήμου»

 «O προϋπολογισμός που ψηφίσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών για το δήμο Τρίπολης» είπε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη – Πρωτεύουσα πόλη» Κώστας Τζιούμης, στην τοποθέτηση του, για τον προϋπολογισμό, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Τρίπολη του 21ου αιώνα υπάρχουν πάνω από 100 νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα… (vd)

Η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική. Στη διπλανή μας πόρτα, υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και ζουν χωρίς ρεύμα.

Ο αριθμός αυτών των νοικοκυριών μόνο μικρός δεν είναι για την Τρίπολη. Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης αποκάλυψε στο «Καλημέρα Αρκαδία» ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 σπίτια που δεν έχουν ρεύμα σήμερα στην περιοχή μας…

Διαβάστε περισσότερα...

Υπουργός Μεταφορών: «Αυξήσεις στα διόδια του Μορεά δεν θα γίνει ούτε τώρα, ούτε ποτέ»!

«Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως», είναι η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέναντι στα δημοσιεύματα των ημερών για επικείμενες αυξήσεις. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, «διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα».

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...