Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταρρέει το Μαντζούνειο – 30 χρόνια προσπαθούμε να το αναστηλώσουμε (!) – Ήρθε η ώρα να σωθεί το κτήριο; (vd)

Καταρρέει το Μαντζούνειο – 30 χρόνια προσπαθούμε να το αναστηλώσουμε (!) – Ήρθε η ώρα να σωθεί το κτήριο; (vd)

Υπό κατάρρευση είναι το ιστορικό κτήριο του Μαντζουνείου στην Τρίπολη, το οποίο έχει την τελευταία ευκαιρία να αναστηλωθεί, μέσα από μία πρόταση που θα κάνει ο δήμος της Τρίπολης για έργο με χρήματα του ΕΣΠΑ.

Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι ότι από το 1984 ξεκινά η προσπάθεια για να αναστηλωθεί το κτήριο του Μαντζουνείου. Τότε ανατέθηκαν οι πρώτες μελέτες οι οποίες έγιναν αλλά δεν προχώρησαν λόγω μη ύπαρξης κονδυλίων. Μεσολάβησαν πολλά χρόνια για να έλθει το 2012 και να γίνει μία προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια.

Τελευταίο βήμα ήταν ότι το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την επικαροποιημένη μελέτη, μετά θα περάσει το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και στη συνέχεια θα γίνει πρόταση προς τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης πήγε στο κτήριο του Μαντζουνείου, είδε από κοντά (για άλλη μία φορά) τα πολλά προβλήματα (εκεί ήταν και ο Αλέκος Χουτουτιάν από τη Φιλαρμονική) που υπάρχουν και μίλησε για ένα έργο περίπου 2.000.000 ευρώ που προβλέπει την πλήρη ανακαίνισή του.

Για το έργο αυτό διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ του «Καλημέρα Αρκαδία»!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...