Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οικονομόπουλος για τη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο: "Αυτοί που ήδη υπηρετούν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν" (vd)

Οικονομόπουλος για τη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο: "Αυτοί που ήδη υπηρετούν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν" (vd)

Για τη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο -από τη νέα σχολική χρονιά- αλλά και το τι σημαίνει αυτό πρακτικά μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Ο κ. Οικονομόπουλος μίλησε γενικά για τα Πειραματικά αλλά και τα Πρότυπα σχολεία λέγοντας πως «είναι σχολεία στα οποία εφαρμόζονται κάποιες καινούργιες μέθοδοι διδασκαλίας έτσι ώστε να δούμε πως λειτουργούν για να εφαρμοστούν και στον υπόλοιπο γλωσσικό πληθυσμό» ενώ στη συνέχεια προχώρησε κάνοντας και μια σύγκριση ανάμεσα σε Πειραματικό και Πρότυπο σχολείο, βασιζόμενος στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των πρότυπων σχολείων ενώ συμπλήρωσε λέγοντας «είναι κάτι καινούργιο για την περιοχή μας […] και ευελπιστώ ότι θα είναι μία προσφορά, κάτι καινούργιο και κάτι καλό για τη νεολαία της».

Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στην διδακτέα ύλη των πρότυπων ενώ σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ήδη στο σχολείο είπε ... «Ο νόμος προβλέπει ότι οι οργανικές θέσεις όσων υπηρετούν εκεί παύουν να υπάρχουν, όμως οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα πρότυπα ή τα πειραματικά μπορούν να συνεχίσουν και να παραμείνουν εκεί για τα δύο πρώτα χρόνια. Στο τέλος της διετίας γίνεται μια αξιολόγηση από μια επιτροπή που αποτελείται από μέλη του πρότυπου ή του πειραματικού και αξιολογούν την προσφορά και τη δράση τους στο σχολείο. Αν συγκεντρώσουν το 50% της κλίμακας που απαιτείται παραμένουν για μία ακόμα θητεία η οποία είναι τέσσερα χρόνια και ανανεώνεται όσο θέλουν». Ταυτόχρονα επεξήγησε και τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να παραμείνει στο πρότυπο ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με κάποιον τρίτο παρά μόνο αν υπάρξει κάποιο κενό, «αυτοί που ήδη υπηρετούν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν».

Στη πορεία υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν αλλάζει τίποτα για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στο σχολείο ενώ μάς ενημέρωσε και για την μεγάλη προτίμηση που δείχνουν γονείς για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία που λειτουργούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Η κοινωνία μας αλλάζει. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε. Τα σχολεία αυτά θα αποτελέσουν το φάρο για τα υπόλοιπα, να δούμε κάτι καινούργιο, να δούμε πως λειτουργεί, να δούμε αν μπορεί να επεκταθεί και στα άλλα σχολεία», είπε καταληκτικά ο κ. Οικονομόπουλος συμπληρώνοντας πως δεν θα δούμε μεγάλες αλλαγές στον αριθμό των μαθητών που πρόκειται να εισαχθούν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Βασιλική Γαλάνη

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 21:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν διαβάζετε τον νόμο,τότε δεν θα γενικεύατε παραπληροφορώντας.

  • Π
    Π Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 16:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο που πρέπει να περάσουν τη φάση της αξιολόγησης κάθε χρόνο. με άλλα λόγια, αν δουλεύουν δεν έχουν να φοβηθούν κάτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...