Menu
RSS
Δευτέρα, 22/05/2017
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
https://www.kalimera-arkadia.gr/

ΕΛΛΑΔΑ

Το τριετές σχέδιο για την Παιδεία: Τι αλλάζει σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια!

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Το τριετές σχέδιο για τις αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και αναφέρει ...
Διαβάστε περισσότερα...

Χρωστάς σε ταμεία και εφορία; Τον Αύγουστο η νέα ρύθμιση έως και σε 120 δόσεις!

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας του καπέλου στις εισφορές του ΕΦΚΑ, το οποίο τριπλασίασε τα ασφάλιστρα στα υψηλότερα εισοδήματα, με αποτέλεσμα η συνολική αφαίμαξη του κράτους επί του εισοδήματός τους να φτάνει το 53,8%.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποντιακή Γενοκτονία: Οι Τούρκοι πέταγαν στον τοίχο τα μωρά για να τα σκοτώσουν

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Καζαντζάκης, Νιρβάνας, Δροσίνης, Γρυπάρης, Σικελιανός, Ξενόπουλος, Σβορώνος, είναι μεταξύ των συγγραφέων και καλλιτεχνών που απέστειλαν σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς διανοουμένους ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη σφαγή των Ελλήνων στον Πόντο. Ένα ντοκουμέντο που περιγράφει όσα φρικιαστικά διέπραξαν οι Τούρκοι...
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Πετίδης - Έγινε γνωστός με το σλόγκαν "κράζεις; Θαυμάζεις" (vd)

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Σωκράτη Πετίδη, πρωταθλητή Χειροπάλης και Bodybuilding. Ο ίδιος είχε γίνει ευρέως γνωστός μέσα από την συμμετοχή του σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας, με το σλόγκαν "κράζεις; Θαυμάζεις".
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΕΣ οι παραλίες με "Γαλάζια Σημαία" στην Ελλάδα!

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές,  662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα...

Ποντιακή Γενοκτονία: «Χτυπούσαν ανελέητα τα παιδιά με μαστίγια. Παντού βλέπαμε πτώματα γυναικών, παιδιών και γερόντων»

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

«Πανταχόθεν του Πόντου αγγέλονται σφαγαί.. εις Κερασούντα.. εις Τραπεζούντα και αλλού. Εάν κατάστασις συνεχιστεί, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται, πριν η διπλωματία προλάβει ασχοληθεί περί αυτού».

Διαβάστε περισσότερα...

"Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες"

  • Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφερόμενη στο «βασικό φορολογικό μέτρο με αρνητική συνέπεια για τους πολίτες που είναι αντίθετο στη στρατηγική της κυβέρνησης» δηλαδή στη μείωση του αφορολόγητου, είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2020 και θα εκκαθαριστεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021.

Είπε επίσης ότι με το φορολογικό σύστημα που έφερε πέρυσι η κυβέρνηση ακόμη και με το συνδυασμό των μέτρων και αντιμέτρων που θα ισχύσουν από το 2020, οι επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 20.000 θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με ό,τι πλήρωναν με το σύστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και αυτοί είναι τουλάχιστον το 80% του συνόλου.

Η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στα αντίμετρα τη μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα κλιμάκια ενώ η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται πλέον για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ. Επίσης η υφυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει φέρει τα εισοδήματα των αυτοαπασχολούμενων στην κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, που σημαίνει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι με τα χαμηλότερα εισοδήματα είδαν ήδη τη μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά 4 εκατοστιαίες μονάδες, από το 26% στο 22%. Με το πρώτο αντίμετρο δε, η συνολική μείωση φτάνει γι’ αυτούς, στις 6 εκατοστιαίες μονάδες. Στα νομικά πρόσωπα μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης από το 29% στο 26%. «Περιμένουμε οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες επιχειρήσεις, να επιστρέψουν αυτό το μέτρο στην κοινωνία, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας», είπε η κ. Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, «και είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση το κάνει». «Σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ, θα υπάρξει μείωση κατά 30%, με ανώτατο όριο μείωσης τα 70 ευρώ, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η μείωση χορηγείται σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 1.400 ευρώ», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, το μέτρο αφορά το 84% των φορολογούμενων της πρώτης κατηγορίας και σχεδόν το 100% της δεύτερης.Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, «και είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση το κάνει». «Σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ, θα υπάρξει μείωση κατά 30%, με ανώτατο όριο μείωσης τα 70 ευρώ, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η μείωση χορηγείται σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 1.400 ευρώ», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, το μέτρο αφορά το 84% των φορολογούμενων της πρώτης κατηγορίας και σχεδόν το 100% της δεύτερης.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...

Supported by I.C.T.Lab