Menu
RSS
Σάββατο, 30/09/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
tzioumis728x90
TERIAKI BANNER KALIMERA 304X120 GIF db0fa7d22a71d2966257b58a237138d5 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023

Ελλάδα

Άγιος Δημήτριος | Άγριο ξύλο σε σχολείο μεταξύ μαθητριών - Σοκαριστικό βίντεο!

 • Κατηγορία Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Αρβανίτης: "Αν αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω λόγο να είμαι σε ένα τέτοιο κόμμα"

 • Κατηγορία Ελλάδα

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σχολίασε τις πληροφορίες που θέλουν ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης να προχωρά σε ριζικές αλλαγές, όπως αλλαγή ονόματος ή σήματος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει θέση σε μία τέτοια παράταξη. «Μου είπατε αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέγεται κάτι άλλο, δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι σε ένα τέτοιο κόμμα. Ούτε θα πάω κάπου αλλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη, για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Αριστερά. Η κυβερνώσα Αριστερά», είπε ο Κ. Αρβανίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Διαβάστε περισσότερα...

Κούγιας: "Μας θεωρεί μαλ@@@…ς ο Στέφανος Κασσελάκης"

 • Κατηγορία Ελλάδα

Στον Στέφανο Κασσελάκη επιτέθηκε ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή το πού τελικά θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Διαβάστε περισσότερα...

Κασσελάκης: "Θα πάω σύντομα στρατό -“Θέλω παραμεθόριο”!"

 • Κατηγορία Ελλάδα

Ο Στ. Κασσελάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Μάρα Ζαχαρέα, τόνισε ότι σύντομα θα πάει στον στρατό. Όπως είπε «Θέλω να πάω στην παραμεθόριο. Είναι συγκινητικό να ζω στην χώρα μου και να την υπηρετώ».

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων | Ζητά επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία

 • Κατηγορία Ελλάδα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριουχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ως άμεσος  εμπλεκόμενος  της αγοράς καυσίμων, αφουγκράζεται  τον παλμό και τις ανάγκες  των καταναλωτών, καθώς και την αίσθηση ανακούφισης που σημειώθηκε την προηγούμενή χειμερινή περίοδο, με την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατευθείαν στην αντλία, χωρίς να μεσολαβεί στάδιο αναμονής και οικονομικής  αδυναμίας λόγω του περιορισμένου εισοδήματος των πολιτών.             
Η δίκαιη πρόταση – θέση της  Ομοσπονδίας μας (ΠΟΠΕΚ)  αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι η εξής.
Το προϋπολογισθέν ποσό των 237 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει η  Κυβέρνηση για το επίδομα πετρελαίου  θέρμανσης, θεωρούμε ορθό και δίκαιο  να δοθεί αναλογικά στην αντλία,  όπου αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 24 λεπτά ανά λίτρο. Παρακάτω η τεκμηρίωση της πρότασής μας.

Tatoulis 300x250

Έτσι, η τιμή στην αντλία θα μειωθεί, ελαφρύνοντας άμεσα τον καταναλωτή, ενώ    η ενδεχόμενη, με τα σημερινά δεδομένα, τιμή έναρξης  σε επίπεδα  1,50 ευρώ ανά λίτρο θα διαμορφωθεί  σε 1,26 ευρώ ανά λίτρο.
 Ο καταναλωτής θα πληρώνει άμεσα λιγότερα χρήματα, χωρίς την κουραστική αναμονή της προσδοκώμενης επιστροφής κάποιου ποσού.
 Καμία απώλεια  δεν θα έχουν οι πραγματικοί  δικαιούχοι,  τουναντίον  όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη και καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης θα έχουν μεγαλύτερο όφελος.
Η μειωμένη τιμή στην αντλία θα έχει θετικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό, όπως επίσης και στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.  
 Είναι ευρέως  γνωστό ότι επίδομα θέρμανσης λαμβάνουν όχι μόνο εκείνοι που πραγματικά έχουν χαμηλά εισοδήματα αλλά και εκείνοι οι οποίοι αποκρύπτουν εισοδήματα,  όπως άλλωστε επιβεβαιώνει  και η Κυβέρνηση.
Εφαρμόζοντας λοιπόν την έκπτωση στην αντλία,  θα εκλείψει και η μεγάλη  γραφειοκρατία της επιδότησης, συμπεριλαμβανομένου και του αποτυχημένου συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»  με αποτέλεσμα την σημαντική  μείωση εργασιακού κόστους και  δυσχερειών όπως τήρηση εφαρμογής χρονοδιαγραμμάτων, παρατάσεις υποβολών αιτήσεων, ζητήματα καταχώρισης που απαιτούν διευκρινίσεις κλπ. ενώ,  παράλληλα θα εκλείψουν τα παράπονα των καταναλωτών,  που για κάποιο λάθος δεν έλαβαν την επιδότηση.
 
Μην αμελείται το γεγονός ότι ο ευαίσθητος πληθυσμός - δικαιούχοι της τρίτης ηλικίας αδυνατούν  να εναρμονιστούν με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες. Πρέπει να μεριμνήσουμε και να ζυγίζουμε όλες τις παραμέτρους.
Οι καταναλωτές  του πετρελαίου θέρμανσης  για το ΑΓΑΘΟ  της θέρμανσης πληρώνουν αυξημένο ΕΦΚ και ΦΠΑ έναντι των άλλων πηγών θέρμανσης δηλαδή φορολογούνται πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους  Έλληνες πολίτες. Συνεπώς πρέπει να απολαμβάνουν και αντίστοιχα αντισταθμιστικά οφέλη.
 Δεν πρέπει να παραγκωνίζουμε ή να παραβλέπουμε  το γεγονός ότι  οι διεθνείς τιμές είναι αναίτια υψηλές εξαιτίας κερδοσκοπικών επιρροών.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πολιτεία δεν έχει να επιβαρυνθεί τίποτα επιπλέον από  την  προϋπολογισθείσα δαπάνη.              
 Δηλαδή, εύκολα, άμεσα και δίκαια.
 Τέλος προτρέπουμε τους καταναλωτές να μην πέφτουν θύματα των δήθεν φτηνών τιμών που είναι προϊόν παράνομων καυσίμων και   καλούμε όλους με σύνεση να ενημερώνουν τους πολίτες και να μην δημιουργούν κλίμα φόβου. Τα καύσιμα είναι αναίτια ακριβά και πιθανόν (όπως θα θέλαμε όλοι)  οι τιμές να αποκλιμακωθούν.
 
Π Ο Π Ε Κ

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλα προβλήματα σε Εύβοια και Βόλο από τις πλημμύρες - Υπερχείλισε πάλι ο Κραυσίδωνας - Χωρίς οδική πρόσβαση το Νότιο Πήλιο

 • Κατηγορία Ελλάδα

Πολύ δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες στη Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, καθώς το κύμα της κακοκαιρίας έχει παραμείνει πάνω από την περιοχή για περισσότερο από 6 ώρες, «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Λαμία | Ξυλοκόπησαν καρκινοπαθή επειδή αρνήθηκε να τους βάλει δωρεάν βενζίνη (εικόνες)

 • Κατηγορία Ελλάδα

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό καρκινοπαθή από ρομά, στους οποίους αρνήθηκε να βάλει δωρεάν βενζίνη, στην Λαμία.

Διαβάστε περισσότερα...

Κακοκαιρία Elias | Βούλιαξε ξανά ο Βόλος, πλημμύρισαν σπίτια

 • Κατηγορία Ελλάδα

φιαλτικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας Elias. Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, η πόλη έχει πλημμυρίσει, ενώ αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσκόπηση | Προβάδισμα 21,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για την εκλογή Κασσελάκη

 • Κατηγορία Ελλάδα

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία δίνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της OPINION POLL μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 20 μονάδες, με τους περισσότερους πολίτες να εντοπίζουν ότι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ακρίβεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακρίβεια | Σπάει όλα τα ρεκόρ η τιμή του λαδιού (vd)

 • Κατηγορία Ελλάδα
Δεν είναι κάποιο συλλεκτικό μπουκάλι ποτού. Είναι συσκευασίες ελαιόλαδου ενός λίτρου ασφαλισμένες με αντικλεπτικά, σε ράφι ελληνικού σούπερ μάρκετ.
Διαβάστε περισσότερα...

«Ξέσπασε» στην Εύβοια η κακοκαιρία | Φούσκωσαν οι χείμαρροι - Πλημμύρισαν χωριά - Έκλεισαν οι δρόμοι

 • Κατηγορία Ελλάδα

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στην Εύβοια ενώ λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Μαντούδι για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και κίνδυνο υπερχείλισης χειμάρρων.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...