Menu
RSS
Δευτέρα, 19/10/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ!

Η ΕΥΦΥΪΑ - Tα 65 χαρακτηριστικά της

Πώς, αλήθεια, ορίζουµε την ευφυΐα; Είναι η ακαδηµαϊκή µόρφωση; Είναι η ικανότητα διοίκησης; Είναι η ικανότητα να βγάζουµε χρήµατα; Τι ακριβώς είναι αυτό που αποκαλούµε «ευφυΐα».

Για µένα, ευφυΐα είναι η ικανότητα να επιλύουµε τα προβλήµατα της ζωής και να αξιοποιούµε τις ευκαιρίες που εµφανίζονται στη ζωή, και ως εκ τούτου να εξασφαλίζουµε τη βέλτιστη διαβίωση. Πρέπει να παραδεχτούµε ότι η ευφυΐα είναι περισσότερα του ενός

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι οικογένεια; Ένα βιβλίο... πραγματικά για όλους!

Η Κατρίνα Τσάνταλη απαντά στο ερώτημα τι είναι οικογένεια; Ένα βιβλίο... πραγματικά για όλους.

Οικογένεια είναι… μια αγκαλιά όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το Σαλέ βρίσκεται στην Βυτίνα και έχει άριστες κριτικές!

Υπέροχος προορισμός για μια ή και περισσότερες μέρες είναι η πανέμορφη Βυτίνα! Ανακαλύψαμε ένα Σαλέ με άριστες κριτικές! Χωράει 6 επισκέπτες. Ο Ανδρέας που το επισκέφτηκε είπε:

Το σπίτι είναι πολύ καλά οργανωμένο και με υψηλή αισθητική διαμορφωμένο. Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στον οικισμό της Βυτίνας, χαλαρώνεις πραγματικά βλέποντας το φυσικό περιβάλλον γύρω - γύρω. Ο Δημήτρης και η Έλενα εξαιρετικοί οικοδεσπότες. Αξίζει τον κόπο. Θα επιστρέψουμε και πάλι!

Δείτε το αναλυτικά εδώ!

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

The Bachelor - Ανατροπή με διπλή αποχώρηση

Απρόσμενη τροπή πήρε το Bachelor, καθώς η Τελετή των Ρόδων βρήκε εκτός βίλας δύο κοπέλες κι όχι μία.

Την αρχή έκανε η Μαγδαλήνη, η οποία αποχώρησε οικειοθελώς από το παιχνίδι, καθώς νιώθει ότι ο Παναγιώτης αδιαφορεί γι’ αυτή και δεν

Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ | Μπεϊμπισίτερ πέταξε μωρό σε κάδο σκουπιδιών

Ένα κοριτσάκι οκτώ μηνών κατέληξε σε κάδο σκουπιδιών όταν ξέσπασε άγριος καυγάς της μητέρας της με την μπεϊμπισίτερ της!

Μια 24χρονη αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες καθώς πέταξε ένα βρέφος σε κάδο απορριμάτων!

Διαβάστε περισσότερα...

Οι κουκκίδες - Φτιάξε για τη ζωή σου τον "πίνακα" που σου αξίζει!

Κάθε ωραία έγχρωμη φωτογραφία που βλέπουμε τυπωμένη, αποτελείται από έναν τεράστιο αριθμό χρωματιστών κουκκίδων που όμως βρίσκονται και στη σωστή γι' αυτές θέση. Έτσι ακριβώς είναι και η φωτογραφία της ζωή μας, ο "πίνακάς" μας. Αποτελείται από τον τεράστιο αριθμό των στιγμών που έχουμε βιώσει, αλλά και από το χρώμα που είχε η καθεμιά. Αν στις στιγμές μας δεν έχουμε δώσει χρώμα, ή εάν τους έχουμε δώσει λάθος χρώμα ή απόχρωση, τότε η εικόνα της μέχρι σήμερα ζωής μας δεν θα είναι αυτή που

Διαβάστε περισσότερα...

Το Κρυμμένο Σύμπαν - Μια έρευνα πάνω στα µη ανθρώπινα νοήμονα όντα

Από την αυγή της ιστορίας, οι πολιτισµοί ανά την υφήλιο έχουν καταγράψει συναντήσεις µε τους Άλλους – νοήµονα όντα µε ξεκάθαρα µη ανθρώπινη προέλευση. Αυτό το βιβλίο αποτελεί την πιο ολοκληρωµένη έρευνα που έγινε ποτέ πάνω σε τέτοιους επισκέπτες από άλλους κόσµους, από θεούς, αγγέλους και δαίµονες, έως τελώνια, στοιχειά, φαντάσµατα, UFO, εξωγήινους και αόρατους φίλους της παιδικής ηλικίας. Εξερευνά συναντήσεις µε µη ανθρώπινα όντα, οι οποίες έχουν λάβει χώρα µετά τη λήψη διµεθυλοτρυπταµίνης, αγιαχουάσκα ή LSD, και κατά τη διάρκεια συνειδητών ονείρων, επιθανάτιων και εξωσωµατικών εµπειριών.

Εκτός από µια πλήρη ανάλυση της ιστορίας αυτών των πολλών και ποικίλων συναντήσεων, το βιβλίο επιχειρεί µια τολµηρή ερµηνεία –που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ έως τώρα– της αληθινής φύσης αυτών των όντων.

Ο Anthony Peake είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους στοχαστές του κόσµου πάνω στη µελέτη

Διαβάστε περισσότερα...

Mere: Αυτές είναι οι τιμές της ρωσικής αλυσίδας super market που έρχεται στην Ελλάδα

Ένας από τους κλάδους που η πανδημία όχι μόνο δεν έπληξε, αλλά ωφέλησε σημαντικά, είναι ως γνωστόν τα σούπερ μάρκετ, αφού κατά τη διάρκεια του lockdown δεν υπήρχαν πολλοί άλλοι τρόποι να ξοδέψει ο Έλληνας τα χρήματά του και τα προϊόντα απολύμανσης έκαναν φτερά από τα ράφια σε χρόνο ρεκόρ.

Από τις αρχές της χρονιάς έως και την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου το εγχώριο λιανεμπόριο εμφάνισε ανάπτυξη 9,4%, η οποία μεταφράζεται σε πρόσθετο τζίρο άνω των 550 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα, το ένα στα τέσσερα προϊόντα που αγοράζουν οι καταναλωτές βρίσκεται σε προσφορά, ενώ έξι στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι αναζητούν πάντα προσφορές, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες. Αυτό είναι απολύτως σχετικό με την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία – την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

Η πολιτική των προσφορών από τα σούπερ μάρκετ δεν πρόκειται να αλλάξει, όσο δεν προβλέπεται να αλλάξει το οικονομικό status της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού. Ίσως μάλιστα επεκταθεί, αν τελικά η ρωσική αλυσίδα τροφίμων MERE κάνει το άνοιγμα στην ελληνική αγορά, που εξετάζει εδώ και καιρό. Μάλιστα, θα ανοίξει και στην Τρίπολη!

 

Οι περιοχές με οικονομική κρίση είναι το… φόρτε της MERE, η οποία προβάλλει ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τις χαμηλές τιμές της. Όπως υποστηρίζει, για τα συμβατικά προϊόντα οι τιμές είναι 20% χαμηλότερες, ενώ για τα πανεθνικά brands έως και 50%. Πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο; Μέσω της άμεσης συνεργασίας με τους παραγωγούς και της αυστηρής πολιτικής διαχείρισης κόστους, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία. Σε μια καινοτομία της προμηθευτικής διαδικασίας, η MERE συνάπτει συμφωνίες που προϋποθέτουν ότι οι προμηθευτές υποχρεούνται να πάρουν πίσω το 100% των μη πωληθέντων προϊόντων και να παραδίδουν οι ίδιοι ή τρίτοι τα προϊόντα σε κάθε κατάστημα με δικά τους έξοδα.

Η ρωσική αλυσίδα δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής σε 10 χώρες και αυτό που ξέρουμε για την Ελλάδα είναι ότι έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση ακινήτων σε όλες τις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 25.000, αλλά και για την εξεύρεση προσωπικού.

Απομένει να φανεί αν η αγορά στο ελληνικό λιανεμπόριο χωράει και άλλο ξένο brand πέραν του Lidl που διατηρεί την πρωτοκαθεδρία έχοντας αποδείξει ότι διαθέτει πιστό κοινό, άκρως ικανοποιημένο από την ποιότητα και τις τιμές των προϊόντων του. Παλαιότερα απέτυχαν τα εγχειρήματα των AldiDia και Plus, αλλά ίσως τώρα να είναι το πιο ενδεδειγμένο timing για μια τέτοια κίνηση.

https://menshouse.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Άσχημα «μαντάτα» για τους χρήστες του Netflix

Όταν το 1997 το Netflix έκανε το ιντερνετικό του ντεμπούτο ως streaming πλατφόρμα κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει ποια θα ήταν η εξέλιξή του 23 χρόνια αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση από τον Αρκάδα Γιάννη Μπέζο στα reality: "Είναι γελοία"!

Ο Γιάννης Μπέζος (με καταγωγή από το Κεραστάρι Αρκαδίας) παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα RealLife και μίλησε για όλους και για όλα.        

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος επέστρεψε τηλεοπτικά με τη σειρά “Παρουσιάστε!, μίλησε για τη ζημιά που έχει υποστεί το θέατρο εν μέσω κορονοϊού, εξέφρασε τη γνώμη του για reality και τις σειρές μυθοπλασίας ενώ και στον κινηματογράφο, ένα πεδίο που δεν έχει δουλέψει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...