Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ισχυρή χαλαζόπτωση στη Μεσσηνία –Έσπασαν μέχρι και παρμπρίζ αυτοκινήτων (εικόνες)

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου, αλλά ο καιρός επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για κατοίκους πολλών περιοχών της Μεσσηνίας. Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα, πέραν της βροχής, σε διάφορες περιοχές του νομού είχαμε έντονη χαλαζόπτωση. Μάλιστα, το χαλάζι στην περιοχή της Μεσσήνης ήταν μεγαλύτερο και από καρύδι σε μέγεθος και έσπασε δεκάδες παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω σε πολιτικό γάμο έπεσε η Φώφη Γεννηματά στο Ναύπλιο! (vd)

Ένα απρόσμενο αλλά χαρούμενο γεγονός σημάδεψε την επίσκεψη της Πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο Ναύπλιο το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2019.
Διαβάστε περισσότερα...

Κόκκινο, γαλάζιο και μενεξεδί το ηλιοβασίλεμα στο Ναύπλιο (vd)

Το ηλιοβασίλεμα το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουνίου στο Ναύπλιο άνοιξε την παλέτα των χρωμάτων του και μάγεψε τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης... Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά μπουγέλα στην Αργολίδα! (εικόνες)

Στην τεχνητή λίμνη της ανάπλασης, στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος έγιναν και φέτος τα καθιερωμένα μπουγέλα από μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, μετά και την επίσημη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα...

Στη φιλόξενη Πελοποννησιακή Γη περιηγήθηκαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι  από τη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το Fam Trip που πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο  08-12 Ιουνίου 2019,  με τη βοήθεια του ΕΟΤ Ρουμανίας, την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ), στο οποίο συμμετείχαν 26 τουριστικοί πράκτορες και 2 τουριστικοί δημοσιογράφοι από την Ρουμανία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το σύνολο της Ρουμανικής τουριστικής αγοράς.

Κατά τη διάρκεια του Fam Trip,  οι προσκεκλημένοι Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της Πελοποννήσου, ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου,   διοργανώθηκε την 10η Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Philoxenia-Grecotel της Καλαμάτας Workshop, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Ενώσεων και Συλλόγων Τουριστικών Καταλυμάτων από όλη την Πελοπόννησο. Στη συνάντηση εργασίας, μεταξύ άλλων  συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής  Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι. Οι  συμμετέχοντες φορείς, μέσω  ειδικών παρουσιάσεων, ανέδειξαν κρυφές γωνιές της Πελοποννήσου,  προώθησαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ρουμανικής αγοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις θεματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων,   όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία  σε ανερχόμενους προορισμούς της Πελοποννήσου όπως οι περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, της Κορινθίας, της Λακωνίας  αλλά και σε θεματικές μορφές  τουρισμού (πεζοπορικά μονοπάτια-Menalon Trail,  Fishing Trips, αναρριχητικό τουρισμό, δραστηριότητες άθλησης και περιπέτειας, θρησκευτικό τουρισμό κ.α.). Παράλληλα επιχειρηματίες του τουρισμού, που παρακολούθησαν το workshop είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους τουριστικούς πράκτορες και να προωθήσουν το προϊόν τους μέσω ειδικών προσφορών.

Στο workshop χαιρετισμό απεύθυναν, ως συνδιοργανωτές, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο Δ/ντής Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Κων/νος Ψυχάρης. Ο Πρόεδρος του ΤΟΠ κ. Κων/νος Μαρινάκος  σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς τις στοχευμένες δράσεις  για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια τόσο ως ΤΟΠ όσο και ως τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων, έχουμε οργανώσει έναν αξιόλογο αριθμό Fam Trips, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποια από αυτά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή, καθότι τα ταξίδια εξοικείωσης αποτελούν από τις πλέον δυναμικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος ενός προορισμού. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνεται μια σημαντική επικοινωνιακή διείσδυση στις αγορές -στόχους, όπως αυτή της Ρουμανίας,  μια χώρα η οποία επιδεικνύει ένα υψηλό ενδιαφέρον για την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια».

Τα σχόλια των μελών της αποστολής καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν πολύ θετικά για τους προορισμούς της Πελοποννήσου και για τους ανθρώπους της. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον  φυσικό  και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τις παραλίες τα παραδοσιακά χωριά και από την φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτούν ξεχωριστές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και να γευθούν αγνά τοπικά προϊόντα της Πελοποννησιακής γης.

Σημαντικότατο ρόλο σε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι έπαιξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας και όλοι οι εμπλεκόμενοι Συλλογικοί Τουριστικοί Φορείς τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Διαβάστε περισσότερα...

Νικολάκου: «Βασικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης η εξωστρέφεια»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας πρόγραμμα σύγχρονης και στοχευμένης τουριστικής προβολής μέσω συνδυασμένων δράσεων, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία fam trip και  δράσεις εξωστρέφειας εκδήλωσης προβολής – προώθησης των προορισμών και προϊόντων της.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού, το Σάββατο 19 Μαΐου 2019, εκδήλωση καλωσορίσματος  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τη Βρετανική tour operator εταιρεία «Eternal Greece Ltd». Πρόκειται για μια εταιρεία με απόλυτη εξειδίκευση στο σχεδιασμό περιηγήσεων αρχαιολογικού, μυθολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος στην Πελοπόννησο, που με ένα οργανωμένο γκρουπ 35 περίπου μελετητών κάστρων, οχυρωματικών έργων και επιλεγμένων αρχαιοτήτων, επισκέφθηκε την Περιφέρειά μας.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης Σαρρής, Μηχανικός – Αρχιτέκτονας, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Παρευρέθη και ο Διευθυντής του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπλιέων παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ρούτουλας ενώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας εκπροσώπησε  ο Αρχαιολόγος κ. Γεώργιος Τσεκές.

Ο φορέας του γκρουπ «The Fortress Study Group (FSG)», μέσω του  κ. Geoff Lee Ταμία και Θεματοφύλακα του, απένειμε   βραβείο για το Παλαμήδι, ως του καλύτερα συντηρημένου οχυρωματικού έργου στην Πελοπόννησο. Το βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την γευστική δοκιμή των μοναδικών παραδοσιακών προϊόντων της Πελοποννησιακής γης που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  • Διοργανώθηκε πολύ επιτυχημένο workshop στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο  GRECOTEL FILOXENIA, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 σε συνεργασία με τον Τουριστικό οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και των συμμετεχόντων Συλλογικών Φορέων Καταλυμάτων, με παρουσίαση προορισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το workshop πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού φιλοξενίας και εξοικείωσης fam trip, που υλοποιήθηκε στην Πελοπόννησο από 8 έως 12 Ιουνίου 2019 με προσκεκλημένους 26 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας και 2 δημοσιογράφων.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης, Εμπορίου Απασχόλησης και Τουρισμού της Περιφέρειας  κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης.

Εκ μέρους του Τ.Ο.Π. παρευρέθη  και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος ενώ την εισήγηση του Τ.Ο.Π. παρουσίασε ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με γενική αναφορά στην Πελοπόννησο και ενημέρωση για το Mainalon Trail.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής  Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου έντυπο και ηλεκτρονικό διαφημιστικό υλικό.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, τόνισε τη σημαντική συμβολή της εκδήλωσης και της διοργάνωσης fam trip σε συνεργασία με τον Τουριστικό οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και φορείς τουρισμού της Πελοποννήσου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας. Η Πελοπόννησος, επεσήμανε η κα. Νικολάκου,  συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τουρισμό  με στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις εξωστρέφειας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...