Menu
RSS
Κυριακή, 14/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ευρώπη

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής 2022 «Ειρήνια τόξα» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης

  • Κατηγορία Ευρώπη

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης 2022, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η

Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδόν Ομόφωνα υπερψηφίστηκε η νομοθετική έκθεση του Πέτρου Κόκκαλη για τους περιφερειακούς λογαριασμούς για τη γεωργία

  • Κατηγορία Ευρώπη

Με συντριπτική πλειοψηφία 625 ψήφων από 697 παρόντες ευρωβουλευτές υπερψηφίστηκαν η νομοθετική έκθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρου Κόκκαλη, για τους Περιφερειακούς Οικονομικούς Λογαριασμούς για τη Γεωργία, από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέχεια της διαπαραταξιακής έγκρισης από την Επιτροπή Γεωργίας και

Διαβάστε περισσότερα...

Διαφορετικότητα | Το ΕΚ χαράσσει πορεία προς μια πολυδεκτική διοικητική δομή

  • Κατηγορία Ευρώπη
  • Εγκρίθηκε οδικός χάρτης με συγκεκριμένες δράσεις και σαφείς προθεσμίες
  • Οριζόντια μέτρα που προετοιμάζουν το έδαφος για βιώσιμες αλλαγές έως το 2024
  • Φιλόδοξοι στόχοι όσον αφορά την αναπηρία, τα θέματα ΛΟΑΤΚΙ+ και τον ρατσισμό

Η ηγεσία του ΕΚ ενέκρινε οδικό χάρτη για μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς στη διοίκησή του όσον αφορά την αναπηρία, τον γενετήσιο προσανατολισμό και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο αποτελείται από τον

Διαβάστε περισσότερα...

24 Ώρες Ευρώπη - Πανευρωπαϊκή καμπάνια για τον εμβολιασμό

  • Κατηγορία Ευρώπη
Με την δημιουργία της πανευρωπαϊκής καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού "Vaccination 4 All", η εκπομπή "24 Ώρες Ευρώπη" κάνει την διαφορά για ακόμη μια φορά. Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές μιλούν στην κάμερα της εκπομπής και στέλνουν
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (video)

  • Κατηγορία Ευρώπη

Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία το Ενωσιακό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid το οποίο θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών.

Με 546 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 51 αποχές, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο υιοθέτησε τη συμβιβαστική πρόταση επί του κανονισμού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid.

Υπολείπεται πλέον η υιοθέτηση της ίδιας πρότασης και από τα κράτη μέλη στο Συμβούλιο, ώστε ο κανονισμός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021. Η ψηφοφορία στο

Διαβάστε περισσότερα...

Η Σάγια Τσαουσίδου, νέα Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

  • Κατηγορία Ευρώπη

Οι εκλογές για το Διεθνές Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τη Δευτέρα 15/2/2021. Εκλέχθηκε νέα πρόεδρος η κα Σάγια Τσαουσίδου, με πολυετή θητεία στα ευρωπαϊκή ειδησεογραφία, η οποία είναι επίσης Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της AEJ.

Με την απόλυτη πλειοψηφία οι ευρωπαίοι συνάδελφοί της από όλα τα τμήματα την εξέλεξαν ως την νέα διεθνή Πρόεδρο με διετή θητεία.

Ή νεοεκλεγείσα Διεθνής Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό της δήλωσε:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος Sassoli συναντάται με Macron, Merkel και Johnson

  • Κατηγορία Ευρώπη

Στην πρώτη του Ευρωπαϊκή περιοδεία, ο Πρόεδρος του ΕΚ David Sassoli θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα με το Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και το  Βρετανό Πρωθυπουργό Boris Johnson.

Βρείτε παρακάτω την Ανακοίνωση Τύπου στα αγγλικά:

European Parliament: President Sassoli to meet Macron, Merkel, and Johnson

Διαβάστε περισσότερα...

Η ατζέντα από 2-8 Σεπτεμβρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

  • Κατηγορία Ευρώπη
  • ·Διορισμός Προέδρου ΕΚΤ – Συζήτηση Κριστίν Λαγκάρντ με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ (Τετάρτη 11:30-14:00 ώρα Ελλάδος) – Ακρόαση και ψηφοφορία την ίδια ημέρα, στις 19:00 ώρα Ελλάδος
Διαβάστε περισσότερα...

Πέτρος Κόκκαλης - Το μήνυμά του στον Αρκαδικό λαό!

  • Κατηγορία Ευρώπη

Απ’ όλα τα τείχη που ορθώνονται γύρω μας, χάρη στους αγκιτάτορες του λαϊκισμού, ένα με τρομάζει περισσότερο. Η αδιαφορία για τον κόσμο που κατοικούμε, η άρνηση να αποδεχθούμε το γεγονός πως η γη δεν είναι μόνο μια κληρονομιά από τους προγόνους μας, αλλά και ένα δάνειο από τα παιδιά μας. Συχνά αρκετοί συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, με ρωτούν γιατί επιμένω τόσο πολύ σε όλες τις συνεντεύξεις και ομιλίες μου στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης, αντί να στέκομαι περισσότερο στα τρέχοντα, στα «καθημερινά» ή έστω σε όσα αναμασούν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Κάθε φορά απαντώ το ίδιο: δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Ούτε κατέρχομαι στην πολιτική πιστεύοντας αφελώς ότι την πόλη, τη χώρα, την Ευρώπη, τον κόσμο θα τη «σώσουν» οι πολιτικοί.

Η δική μου πίστη εδράζεται στους ενεργούς, αυτόβουλους πολίτες. Πιστεύω στις αποφάσεις που λαμβάνονται «από τα κάτω», από τις

Διαβάστε περισσότερα...

Γιώργος Σταύρος Κρεμλής - Ελπίδα με γνώση για την Ευρώπη του μέλλοντος!

  • Κατηγορία Ευρώπη

Φίλες και φίλοι,

Στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου καλούμαστε να επιλέξουμε εκείνους που θα εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη Χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μία κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Στη μάχη αυτή, μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην πρώτη γραμμή χάρη στην εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με γεμίζει με τιμή αλλά και με ευθύνη.

Γνωρίζω πολύ καλά και, σε μεγάλο βαθμό, συμμερίζομαι τη δυσπιστία σας προς τους πολιτικούς που πλειοδότησαν σε υποσχέσεις αλλά τελικά «έλαμψαν με την απουσία τους».  Αντιλαμβάνομαι, επίσης, τη δίκαιη οργή και απογοήτευση που σας προκαλεί ο αήθης τρόπος διακυβέρνησης της χώρας.  Όμως η αγανάκτηση και η αποχή από τις εκλογές δεν αποτελούν λύση. Διαιωνίζουν απλώς το πρόβλημα.

Για να «γυρίσουμε σελίδα» και να τρέξουμε με υψηλές ταχύτητες, που θα ανατάξουν την οικονομία και θα ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει να συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες και να επιλέγουμε ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και αξιοπιστία. Η ψήφος και η στήριξη στους υποψηφίους που απευθύνονται και λογοδοτούν σε πολίτες με αυτοεκτίμηση και απαιτήσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να

Διαβάστε περισσότερα...

Πάρτι για την Ευρώπη την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών!

  • Κατηγορία Ευρώπη

Πάρτι για την Ευρώπη την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 από τις 5 το απόγευμα διοργανώνει στο Ωδείο Αθηνών το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί σε μια γιορτή γεμάτη μουσική, τέχνες και συζητήσεις για την Ευρώπη.

Ιδιαίτερα σε αυτή τη γιορτή, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θέλει να ευχαριστήσει για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τους εθελοντές της πρωτοβουλίας "Αυτή τη φορά ψηφίζω".

Από τις 17:00 έως τις 20:00, οι Street Artists Achilles, Antonis Hambas, Simple G και Spent One θα υλοποιήσουν έργα εμπνευσμένοι από την

Διαβάστε περισσότερα...

Η ελευθερία του Τύπου σε κίνδυνο;

  • Κατηγορία Ευρώπη

Mε αφορμή την παγκόσμια Hμέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου αλλά και τις Ευρωεκλογές, το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ διοργάνωσε εκδήλωση στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων μίλησε για την επικοινωνία και τις

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει εκλογών ο Γιώργος Κουλουράς

  • Κατηγορία Ευρώπη
Το τριήμερο 13-15 Μαΐου η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες με θέμα τις Ευρωεκλογές, την δράση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τις πρωτοβουλίες  για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχε ο συμπατριώτης μας, πολιτικός επιστήμονας,  δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής «Είσαι Νέος Έχεις Λόγο» της ΕΡΤ,  Γιώργος Κουλουράς.
 
Το μήνυμα του Γιώργου Κουλουρά από το Ευρωκοινοβούλιο:
Διαβάστε περισσότερα...

Μεσόγειος: η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα

  • Κατηγορία Ευρώπη

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Κυπριακής Προεδρίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί Συνέδριο με θέμα τη Μεσόγειο, το Σαββάτο 13 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών.

Η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στηρίζει ως Media partner το συνέδριο.

Μεσόγειος, αυτή η θάλασσα «στην μέση της γης», που ενώνει τρεις ηπείρους και αποτέλεσε την κοιτίδα τόσων σημαντικών αρχαίων πολιτισμών, είναι ταυτόχρονα και ο υδάτινος δρόμος που επέτρεψε την επαφή και την αλληλεπίδραση των λαών που την παροικούν.

Στόχος του συνεδρίου, Μεσόγειος: η δική μας θάλασσα, η δική μας πατρίδα, είναι να ενδυναμώσει τις ήδη στενές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου μέσα από

Διαβάστε περισσότερα...

Ομιλία Ν.Χουντή για σκάνδαλο Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ

  • Κατηγορία Ευρώπη

Νίκος Χουντής:

  • «Ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας από ελληνικές αρχές και Eurostat»
  • «Τα πολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν με τα στατιστικά στοιχεία, προλείαναν το έδαφος για την επιβολή των Μνημονίων»

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, κατά την παρέμβασή του 14.11.2018, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση που διεξήχθη, με θέμα την Ανεξαρτησία των

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Διαβάστε επίσης...