Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με τον Δήμαρχο Τρίπολης συναντήθηκε η διοίκηση της ΠΕΑ

Με τον Δήμαρχο Τρίπολης συναντήθηκε η διοίκηση της ΠΕΑ

Το προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε δεκτό από το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο γραφείο του κ. Δημάρχου και όλη η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πατριωτικά και φιλικά αισθήματα. Υπόψη ότι ο Πρόεδρος και πολλά μέλη της Ένωσης είναι συνδημότες και κατοικούν στην Τρίπολη, καθ΄όσον η Πανελλαδική Ένωση είναι το μοναδικό Σωματείο που έχει μέλη που κατοικούν στην Αρκαδία βάσει του Καταστατικού της. Μετά το θερμό καλωσόρισμα από το Δήμαρχο ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζαραφέτας είπε τα εξής:

>«Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, τα προσωπικά μου αλλά και όλου του Δ.Σ. για το γεγονός ότι η Διοικητική Πόλη της Αρκαδίας και κατ΄επέκταση της Πελοποννήσου, λόγω γεωγραφικής θέσης, απέκτησε ένα αξιοπρεπέστατο Δημοτικό Μέγαρο συγκεντρώνοντας όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του Δήμου σε ένα κτήριο. Έτσι σήμερα η λειτουργία του Δήμου γίνεται πιο συντονισμένη και ανταποκρίνεται στην εξυπηρέτηση των Δημοτών. Πέρα από την εποπτεία από τη Διοίκηση ο Δήμος κερδίζει πολλές εκατοντάδες εργατοώρες. Το ίδιο δε ευεργέτημα έχουν και οι Δημότες που έτρεχαν μέχρι σήμερα από κτήριο σε κτήριο.

Γενικά ο Δήμος, κύριε Δήμαρχε, είναι σαν μια επιχείρηση η οποία όταν έχει ο υπάλληλος ένα άνετο γραφείο και οι προϊστάμενες αρχές του επικοινωνούν, ασφαλώς η επιχείρηση αυτή θα έχει καλύτερα ανταποδοτικά οφέλη. Ευχόμεθα, κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος επί των ημερών σας ν΄αποκτήσει  ιδιόκτητο οίκημα.

Έχοντας υπόψη μια προγενέστερη απόφαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου για οικοπεδική έκταση στο 11 Σύνταγμα Πεζικού στη Τρίπολη, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ερεύνησε αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και όπως μας ενημέρωσε η Διοίκηση του 11ου Συντάγματος και η 4η Μεραρχία, σας ενημερώνουμε  ότι, παρ΄όλες τις καλές προθέσεις τους να εξυπηρετήσουν το Δήμο μας, οι υπάρχοντες χώροι καλύπτουν τις ανάγκες του Στρατοπέδου».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος είπε: «Για το Δήμο μας το ενδιαφέρον της Πανελλαδικής Ένωσης ήταν και είναι αμέριστο, όπως κρατάμε την μητρότητα της ανάπλασης της Πλατείας Άρεως, όπου πρώτοι εμείς ζητήσαμε την ανάπλασή της και μπήκε πρωτοσέλιδο στα «Καθημερινά Νέα»: «Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΕΩΣ». Κληρονομήσατε ένα έργο, κύριε Δήμαρχε, το οποίο έχει άσχημη κυοφορία. Πιστεύουμε ότι σήμερα ο Δήμος διαθέτει μία άριστη Τεχνική Υπηρεσία που θα μπορέσει ν΄ανταποκριθεί στις ανάγκες αποπεράτωσης αυτής της Πλατείας. Αλλά και η απόφασή σας να επικυρώσετε και τη δεύτερη Δημοπρασία στον ίδιο Εργολάβο θα βοηθήσει έστω και αργά να δούμε τελειωμένη την Πλατεία Άρεως που είναι το κομβικό σημείο συνάντησης των Τριπολιτών.

Όπως πληροφορηθήκαμε από την Τεχνική σας Υπηρεσία γίνεται μελέτη για την ανάπλαση του χώρου πέριξ του Πνευματικού Κέντρου. Έτσι τελειώνοντας αυτά τα δύο έργα σε συνδυασμό και με την ανάπλαση  Πλατείας Πετρινού, Πεζοδρόμηση ιστορικού Κέντρου της Πόλης, καθώς και την ανάπλαση της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, η εικόνα της Πόλης θα αλλάξει όψη προς το καλύτερο. Όλες αυτές οι επιτυχίες οφείλονται στην άριστη οργάνωση της Τεχνικής σας Υπηρεσίας και σε σας τον ίδιο για τις τεχνικές γνώσεις που διαθέτετε».

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το προεδρείο για το μεγάλο ενδιαφέρον του για τη Πόλη της Τρίπολης αλλά και για την  Αρκαδία γενικότερα και είπε:

«Σήμερα κατορθώσαμε κι΄αποκτήσαμε ως Δήμος, έστω και με ενοίκιο, ένα άρτια οργανωμένο οίκημα. Προσπαθώ, κι΄έχω ζητήσει από τη Διοίκηση του ΟΣΕ να μας παραχωρήσει το σιδηροδρομικό σταθμό της Τρίπολης για τη στέγαση του Μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου μας. Έτσι θα έχουμε καλύτερη λειτουργικότητα των υπηρεσιών του Δήμου, γιατί θα είναι πολύ κοντά όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες. Όσο για το Διοικητήριο με το νέο Πολεοδομικό Κανονισμό του Δήμου θα πραγματοποιηθεί χωροθέτηση για την ανέγερση Διοικητηρίου παρ΄ότι υπάρχουν προβλήματα οικονομικά με το νόμο Τρίτση που πιστεύουμε πως θα ξεπεράσουμε.  Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, ως Δήμος, είναι τα σκουπίδια, αλλά πιστεύω πως σύντομα οδηγούμεθα στην επίλυσή του.

Θέλω να γνωρίζετε πως ο Δήμος έχει πρόβλημα οικονομικό, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας των Συμπολιτών μας».

Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για όσα πράττει για τους Συνδημότες και στο σημείο αυτό τον κάλεσε να είναι συνδιοργανωτής στην 5η Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, στην Ιερά Μονή Καλτετζών. Σ΄αυτή την Ημερίδα έχουμε συνδιοργανωτή την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Ο Δήμαρχος απεδέχθη την πρόταση και δήλωσε ότι «θα έχετε την αμέριστη βοήθεια του Δήμου καθ΄όσον ο Θρησκευτικός Τουρισμός είναι μοχλός ανάπτυξης και βοηθάει τη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης.-

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την αποδοχή της Πρόσκλησης αλλά και για τη φιλοξενία και ενημέρωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...