Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με μέλι ... Όχι ξύδι

Με μέλι ... Όχι ξύδι


Καλοί μου άνθρωποι ήδη διανύουμε την Αγία τεσσαρακοστή και όλοι μας ανεξαιρέτως δεχόμαστε πυρά από πολλές μεριές. Πράγματι πλήθος πληροφοριών σχετικά με θανατηφόρους ιούς, ασθένειες, καραντίνες, υπερβολές και μη, επικείμενους πολέμους, συνθέτουν το σημερινό διαφοροποιημένο σκηνικό των ημερών. Όλα αυτά όμως μας έχουν αποπροσανατολίσει, έχουμε λησμονήσει ότι πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις άγιες ημέρες που έρχονται.
Εμείς ως χριστιανοί τι κάνουμε η τι πρέπει να κάνουμε;

Αγαπητοί μου μια είναι η αλήθεια ότι όντως έχουμε πόλεμο, ασφαλώς δεχόμαστε επίθεση. Αλλά αυτός ο πόλεμος προϋπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι η μάχη μας απέναντι στο κακό και την αμαρτία. Είναι ομολογουμένως δύσκολος αντίπαλος αλλά με τόσους Αγίους προστάτες στο πλάι μας ως συμμάχους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε.
Ο καλός χριστιανός οφείλει να απέχει από την αμαρτία όχι μόνον αυτές τις ημέρες μα σε όλη του τη βιωτή. Με τη νηστεία και το ξίφος της προσευχής κατατροπώνουμε τον εχθρό μα εκείνος πεισμώνει κι επανέρχεται δριμύτερος.
Εμείς όμως έχουμε «μολυνθεί» από τον ιό της αγάπης και θέλουμε να τον μεταδώσουμε παντού, σε όλη την οικουμένη. Η γνήσια χριστιανική αγάπη απευθύνεται προς όλους χωρίς καμιά διάκριση, προς φίλους και εχθρούς, προς φτωχούς και πλουσίους, προς ισχυρούς και αδυνάτους. Όταν αγαπάς, χαίρεσαι. Και όταν αυξηθεί η αγάπη, τότε ο άνθρωπος δεν ζητάει την χαρά για τον εαυτό του, αλλά θέλει να χαίρονται οι άλλοι. Με μέλι να περιποιηθούμε τις πληγές των συνανθρώπων μας κι όχι ξύδι γιατί έτσι θα τους δώσουμε πιο πολύ πόνο. Καλή δύναμη και καλή μετάνοια.

Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Μπεναρδης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγιάς Κολοκοτρώνη Μεγαλοπόλεως

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 23:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κόσμος καίγεται και ο Ελπιδοφόρος μας λέει τις μπαρούφες του. Μαζί με τους Αγίους θα νικήσουμε. Μαζεύετε τους

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...