Menu
RSS
Τρίτη, 03/08/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

2,5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Τρίπολης πνίγηκαν από τον «Α.Τρίτση»

2,5 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Τρίπολης πνίγηκαν από τον «Α.Τρίτση»

Η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. Ευρώ που αφορούσαν την κατασκευή ενός πολύ σπουδαίου έργου για την πόλη, την “Αποχέτευση ομβρίων υδάτων περιοχής Φιλικών και Περιφερειακής οδού Δ.Κ Τρίπολης” και οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και τον βουλευτή Αρκαδίας και υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βλάση.

Εξηγούμαι, το έργο είχε υποβληθεί από τη Δ.Ε.Υ.Α. Τρίπολης τον Μάρτιο του 2019 και αφορούσε την αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής, η οποία έχει πλημμυρίσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν και συνεχίζει να κινδυνεύει από σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, γι’ αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Κινδύνου Πλημμύρας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Πλημμύρες (2007/60/ΕΚ) και της εθνικής νομοθεσίας.

Το συγκεκριμένο έργο είχε περάσει τη βάσανο της αξιολόγησης με επιτυχία από την τεχνική γραμματεία του ΦιλόΔημου και ήταν προς ένταξη, αλλά δυστυχώς προκηρύχθηκαν οι εθνικές εκλογές. Στη συνέχεια, παραδόθηκε με πολλά άλλα έργα ως αξιολογημένα στον κ. Θεοδωρικάκο, μάλιστα με τις αποφάσεις ένταξης έτοιμες και μόνη εκκρεμότητα την «χρυσοποίκιλτη» υπογραφή του.

Ο ΥΠΕΣ αντιλήφθηκε την σημασία της “προίκας” που του άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να την καπηλευτεί με γκαιμπελίστικες μεθόδους. Έτσι στις 30 Οκτωβρίου του 2019 κάλεσε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη στο υπουργείο, έβγαλε φωτογραφία μαζί του και δημοσίευσε δελτίο τύπου που ενημέρωνε τους πολίτες ότι «Το έργο της Τριπόλεως θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης».

Και κάπου εδώ φτάνουμε στη φιέστα που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού στο Νιάρχος πριν λίγες ημέρες, όπου παρουσίασαν για τρίτη φορά τον «Α.Τρίτσης» (δηλαδή τον ΦιλόΔημο με άλλο όνομα). Μόνο που στις 11 προσκλήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ξέχασε αυτήν της αντιπλημμυρικής θωράκισης, δηλαδή τα έργα αυτά δεν μπορούν να ενταχθούν, δηλαδή η Τρίπολη έχασε 2,5 εκατ. ευρώ για ένα μεγάλης σημασίας έργο υποδομής που στόχευε να σώσει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

ΥΓ: Εδώ το επίσημο δελτίο τύπου από το ΥΠΕΣ https://www.ypes.gr/synantiseis-taki-theodorikakoy-me-toys-dimarchoys-tripolis-kai-nayplioy/?fbclid=IwAR18baz8vDrUcdWpC-ALYKFRhp-c_BWWfY0IQ-9VaAYQt6HhsZx4nzbjmsg

ΥΓ2: Περιμένω από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, ειδικά αυτούς που βγήκαν και πανηγύριζαν τις προάλλες για το σπουδαίο έργο ύδρευσης-αποχέτευσης του Λεβιδίου (ανάθεμα και εάν ήξεραν περί τίνος πρόκειται), που είχε ενταχθεί πριν έναν χρόνο στον ΦιλόΔημο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το «έσωσε» ο ΥΠΕΣ μεταφέροντας το στον «Α.Τρίτση» (δηλαδή στον ΦιλόΔημο με άλλο όνομα), να το πάρουν πάνω τους και κατόπιν ενεργειών τους (ξέρουν αυτοί πως γίνονται αυτά) να σώσουν το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αντιπλημμυρικό της Τρίπολης. Αιδώς Αργείοι.

Μαρίνος Ρουσιάς Μέλος Ν.Ε. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας

4 σχόλια

 • σχολιαστής
  σχολιαστής Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 14:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Πως γίνεται να είσαι Σύμβουλος Δημάρχου και να βρίζεις τον Υπουργό Εσωτερικών ? Η παπάς η ζευγάς λέει μια Γορτυνιακή παροιμία ! Και πολιτική και μπίζνες μαζί δεν γίνεται ! Η γίνεται?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 10:45 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Κ ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ???????

 • Ερώτημα
  Ερώτημα Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 18:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα το σχόλιο, ποιον καταγγέλλεις ακριβώς;;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 12:34 Σύνδεσμος σχολίου

  Πόσο φαιδροί μπορείτε να γίνετε ακόμη Νομίζετε ότι τα όποια χρήματα του φορολούμενου Έλληνα και Ερωπαίου σας τα έδωσε ο Παππας με το Σπίρτζη οι γνωστοί ταμίες. ΝΤΡΟΠΗ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...