Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Μεγαλόπολη σε ομηρία από τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ

Η Μεγαλόπολη σε ομηρία από τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ

Απανωτά έρχονται το τελευταίο διάστημα τα χτυπήματα  για την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο βρίσκεται κάτω από την απειλή της οικονομικής καταστροφής μετά την αδικαιολόγητη Απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη βίαιη παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κυβερνητική μείωση του ποσοστού από τα δικαιώματα  ρύπων από το 6%  στο 1%, μία νέα κυβερνητική επιλογή έρχεται να αποδείξει και στους τελευταίους αισιόδοξους ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμία διάθεση πρόνοιας και υποστήριξης από την κυβέρνηση στην δοκιμαζόμενη περιοχή της Μεγαλόπολης. Στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο του ΥΠΕΣ για το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, η Μεγαλόπολη απουσιάζει προκλητικά από τις περιοχές που δικαιούνται προσαυξήσεις εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της εξίσου λιγνιτικής Κοζάνης “ανταμείβονται” με ενίσχυση 20 μορίων.

Το ζήτημα είναι και ουσιαστικό αλλά και ηθικό. Ουσιαστικά πλήττονται όλοι οι νέοι επιστήμονες της Μεγαλόπολης την ώρα που η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υποκριτικά διατυμπανίζει για την κάλυψη των χαμένων θέσεων από την διακοπή της λιγνιτικής δραστηριότητας. Βέβαια η κυβέρνηση, αυτή είναι, ο λαός της Μεγαλόπολης την έχει καταλάβει όπως και όλος ο ελληνικός λαός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το θέμα είναι να καταλάβουν και κάποιοι στο τοπικό επίπεδο στην Αρκαδία και ειδικότερα στη Μεγαλόπολη ότι αυτός ο δρόμος της “τυφλής υπακοής” και της “τυφλής πίστης”, στα κούφια λόγια των κυβερνητικών, που πίσω τους κρύβονται πονηροί σκοποί, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην αποτυχία του εγχειρήματος της Δίκαιης Μετάβασης που σε άλλες συνθήκες και με άλλες πολιτικές επιλογές θα μπορούσε να είναι εγχείρημα πετυχημένο ή τουλάχιστον λιγότερο οδυνηρό  απ’ ό, τι πλέον προδιαγράφεται.

Μαρίνος Ρουσιάς
Μέλος Ν.Ε. Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 17:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΒΛΑΣΗΣ ..ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ..ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...