Menu
RSS
Παρασκευή, 16/04/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Ποια είναι η ποινή για το βιασμό του μυαλού μας;

Ποια είναι η ποινή για το βιασμό του μυαλού μας;

 

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ ΟΛΑ τα κανάλια. ΟΛΑ τα κανάλια που έχουμε την τύχη ( ; ) να βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας όλο αυτό το διάστημα του lockdown και του εγκλεισμού μας στα σπίτια. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα μόνα θέματα που απασχολούν την ζωή της χώρας μας είναι το χιόνι που έπεσε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής(Εν έτη 2021 σε τέτοιες περιοχές δεν έχει ξεκινήσει η υπογειοποίηση των καλωδίων). Στη συνέχεια εισέβαλε στην καθημερινότητά μας η «Λιγνάδεια» λογική της υποτιθέμενης κουλτούρας του θεάτρου και μιας ελίτ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό και το θέατρο. Ο καθημερινός συναισθηματικός βιασμός του κόσμου και η έλλειψη ελευθερίας που υπάρχει, σε συνδυασμό με έναν στρεβλό κύκλο απενοχοποίησης του πολιτικού κόσμου οδηγούν σε μια κατάσταση ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών.

Δυστυχώς τα fake news και η κενή πολιτική κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας. Όλοι αυτοί προσπαθούν να μας κάνουν ανδρείκελα  αγνοώντας, ότι πλέον ο κόσμος ενημερώνεται ποικιλοτρόπως. Ξεχνάνε ότι ο καθένας από εμάς έχει κριτική σκέψη και την ικανότητα να (δι)αισθάνεται τι του επιφυλάσσει το κοντινό μέλλον.

Ξαφνικά έχουν χαθεί από τα πάνελ οι λοιμωξιολόγοι, ο κορωνοϊός, τα εμβόλια, οι διεθνείς επαφές, αλλά πάνω απ’ όλα η οικονομική κρίση. Μια οικονομική κρίση που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται σαν αρμαγεδδώνας, να ισοπεδώσει όποιο υγιές κομμάτι επιχειρηματικού γίγνεσθαι έχει απομείνει. Πουθενά δεν θα ακούσουμε μια κουβέντα για την μετά-κορωνοϊού εποχή που θα έρθει. Η κορωνοϊάδα άλλαξε τις ζωές μας με έναν σκληρό τρόπο κ

αι οι επιπτώσεις της δεν έχουν ακόμη φανεί.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών για να αναρωτηθείς τι θα γίνει μετά. Ήδη οι ψίθυροι που ακούγονται κάνουν και τους πιο αισιόδοξους να φοβούνται. Είδαμε τι έγινε στην Ιταλία με την κατάρρευση της κυβέρνησης και τον ερχομό του Μάριο Ντράγκι σαν Μεσσία. Δυστυχώς το 2021 αναμένεται ίδιο, ίσως και χειρότερο από το 2020, συνεπώς οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας φλερτάρουν με την κατάρρευση. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μια επιχείρηση και ζουν από αυτή,  τι θα κάνουν; Όλες αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν 4-5 υπαλλήλους και αποδεδειγμένα δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι, από πού θα πιαστούν; Όλοι αυτοί που είχαν πάρει δάνεια για να ανοίξουν μια επιχείρηση πώς θα τα εξυπηρετήσουν; Πόσες τουριστικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν οριστικά λουκέτο; Τι σημαίνει αυτό για εκατοντάδες χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους; Ολόκληρες περιοχές στη χώρα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής ο οποίος συμπαρασύρεται σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Τι αντίκτυπο θα έχουν για τον προϋπολογισμό αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία; Ακόμη και υγιείς εταιρείες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσουν το προσωπικό τους και σίγουρα όχι να το αυξήσουν.

Έχει αναρωτηθεί κανείς από τα υψηλά στρώματα τι κάνουν τόσο καιρό οι οικογένειες που και οι δύο γονείς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και παρακαλούν να μην τελειώσει η καραντίνα γιατί ξέρουν ότι θα μείνουν άνεργοι μετά; Απλά καθημερινά παραδείγματα που όλοι έχουμε γύρω μας φτάνει να ακούσουμε την αγωνία των συνανθρώπων μας.

Η μη αναστρέψιμη πορεία της οικονομίας θεωρείται βέβαιη. Το οικονομικό κοκτέιλ είναι θανατηφόρο καθώς η τρομακτική ύφεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, είτε στην επιβολή σκληρού μνημονίου, είτε σε αναγκαστική αναδιάρθρωση χρέους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  Δυστυχώς επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες αντί για τα σημαντικά μεγάλα γεγονότα. Χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο, ενώ γι άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως εκείνα που δεν ξέρουμε είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που ξέρουμε. Η κρίση που σοβεί είναι τεράστια και όταν συνειδητοποιηθεί, το μόνο που απομένει να γίνει είναι μια έκρηξη. Η στιγμή της αλήθειας φτάνει. Το πριν αυτής της στιγμής και το μετά της, θα αποδείξουν πόσο μεγάλη θα είναι η ένταση της κρίσης και πού θα καταλήξει.  

Ο βιασμός συντελείται εναντίον όλων.

 tsantilas

*ο Δημήτρης Τσαντήλας είναι μηχανικός πληροφορικής με μεταπτυχιακά στη διεθνοποίηση επιχειρήσεων και στις διαπραγματεύσεις

6 σχόλια

 • Άλκης
  Άλκης Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 21:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Δυστυχώς ο αποπροσανατολισμός είναι πάγια τακτική...
  Το ζήτημα είναι ότι χρόνια τώρα "εκπαιδεύτηκε" ο κόσμος ώστε να δέχεται αυτου του είδους την "ενημέρωση"!!!
  Παπαδάκηδες, Αυτιάδες και λοιποί λαϊκιστές τηλεπροστάτες που "κόβονται" για να λύσουν τα προβλήματα του κοσμάκη!
  Δύσκολα τα πράγματα...

 • Βιβή
  Βιβή Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 00:01 Σύνδεσμος σχολίου

  Απομένει να δικαιωθείς. συμφωνώ μαζί σου..διαφωνώ στην έκρηξη. Θεωρώ ότι ελέγχουν τόσο πολύ το παιχνίδι που κανείς δεν θα ξεσηκωθεί.
  Υ.Γ. Βάλτε τέτοια ωραία άρθρα να διαβάζει και κάτι διαφορετικό ο κόσμος και όχι μόνο αρλούμπες ..

 • .
  . Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 15:23 Σύνδεσμος σχολίου

  πολύ στοχευμένο άρθρο. απεικονίζει πλήρως αυτό που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά

 • Γιάννης Παχούλης
  Γιάννης Παχούλης Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 09:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Μπράβο Δημήτρη πολύ καλό άρθρο που δίνει το στίγμα της εποχής και το αληθινό πρόβλημα . Μη ξεχνάμε πως η χώρα μας είναι η μόνη ίσως που είναι σε συνεχή οικονομική ύφεση πολλών χρόνων

 • Σπύρος
  Σπύρος Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 22:00 Σύνδεσμος σχολίου

  Πολύ σωστό.... Βιασμός παντού και θα την γλιτώσει ο βιαστής στο τέλος...

 • κλαους
  κλαους Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 15:47 Σύνδεσμος σχολίου

  o μεγαλύτερος βιασμός της λογικής μας, γίνεται, κάθε απόγευμα, με την ανακοίνωση των "νέων κρουσμάτων"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...