Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ευχές "φαρμακευτικές" με πρωταγωνιστή το λαό!

Ευχές "φαρμακευτικές" με πρωταγωνιστή το λαό!
 
Οι καθιερωμένες εορταστικές ευχές των περισσοτέρων πολιτικών αλλά και των τοπικών αρχών είναι τόσο κλισέ, που αν τις παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι διατυπώνονται κάθε χρόνο καθαρά εθιμοτυπικά εν είδει... πολιτικής υποχρέωσης.
Όσο κι αν αγιάσουμε τα νερά του Λάδωνα, είναι αδύνατο να καθαγιάσουμε τα ύδατα μιας πολιτικής που ανοίγει και κλείνει το φράγμα εγκλωβισμού των λαϊκών συνειδήσεων, τροφοδοτώντας με κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς στροβίλους τη γεννήτρια της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ενώ την ίδια ώρα αφήνει το λαό παρατημένο στην παραλίμνια όχθη των αναγκών του.
Οι ευχές για επί γης ειρήνη δεν έχουν απολύτως καμία αξία όταν συνοδεύονται από πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες εμπλέκουν τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε πολέμους στους οποίους "σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ".
Όσον αφορά στις ευχές για υγεία, αυτές βρίσκουν τοίχο σε ένα σύστημα που έχει μετατρέψει την υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα. Τα φάρμακα έχουν γίνει φαρμάκι για την πλειοψηφία του λαού και οι αντίστοιχες ευχές, από "φαρμακευτικές" που θα έπρεπε κανονικά να είναι για να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων, έχουν γίνει "φαρμακερές".
Όλα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες με τις ελλείψεις φαρμάκων είναι απολύτως αναμενόμενα, αφού στα χέρια των φαρμακοβιομηχάνων (δηλαδή των καπιταλιστών) το φάρμακο πωλείται στις χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος. Αυτοί είναι οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς. Ή τους δέχεσαι αδιαμαρτύρητα και υφίστασαι τις συνέπειες ή αγωνίζεσαι για να τους ανατρέψεις. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία τονίζει από την πρώτη στιγμή (με αφορμή το θέμα του ασθενοφόρου στα Τρόπαια) ότι τα προβλήματα της υγείας δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά και σαλαμοποιημένα (άντε να βρούμε πρώτα το ασθενοφόρο, μετά τον οδηγό και τώρα, ας ψάξουμε και για φάρμακα...). Ενιαία πρέπει να τίθενται αυτά τα ζητήματα, να διεκδικούνται από το λαό, με βάση το θεμελιώδες και αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν υγεία. Όσο κι αν ακούγεται αυτονόητο, δε συμφωνούν όλοι με αυτό, καθώς οι κυβερνήσεις και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι έχουν άλλη άποψη, απαξιώνοντας σταδιακά τη δημόσια υγεία.
Για να γίνουν οι ευχές πράξη το νέο έτος, για να πάψουν να είναι "φαρμακερές" και πικρές για τις ζωές των πολλών, θα πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε σοβαρά τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.
Όποιος καταφέρει να αποφύγει το φράγμα της απογοήτευσης και της διαχειριστικής λογικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στο πλατύ κάλεσμα του ΚΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση στις κάλπες του 2023 (βουλευτικές, περιφερειακές, δημοτικές).
Η απόφαση ανήκει πρωτίστως στον κυρίαρχο λαό. Αν συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, μπορεί να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Ειδάλλως, οι ευχές θα παραμένουν ευχές και η πραγματική φώτιση θα αργεί να έρθει.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 7/1/23

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2023 08:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕ Ή ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Ή ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΝΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ?

  • Anonymous
    Anonymous Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 19:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥΤΙΝ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΤΕ ΟΤΑΝ ΧΑΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ; ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...