Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένα κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τους Γορτύνιους

Ένα κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί από τους Γορτύνιους

Στις εκλογές της τοπικής διοίκησης (έχει πάψει προ πολλού να είναι αυτοδιοίκηση, αφού οι κύριες αποφάσεις για τους δήμους λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο), οι περισσότεροι δημότες έχουν μάθει να επιλέγουν στρατόπεδα με βάση τα πρόσωπα (ποιοι είναι υποψήφιοι, ποιοι τσακώθηκαν, ποιος μετακόμισε σε άλλη παράταξη, σε ποιον έταξαν έμμισθη αντιδημαρχία ή προεδριλίκι στο χωριό κλπ).

Όλα αυτά θα ήταν ευχάριστα για κους - κους στο καφενείο, αν δεν υπήρχε ένα κρίσιμο ερώτημα, το οποίο θα πρέπει κάποτε να απαντηθεί σοβαρά από τους Γορτύνιους: Μα καλά, πώς γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια τα πρόσωπα να αλλάζουν, να έρχονται νέα, άφθαρτα, ανεξάρτητα, ακομμάτιστα (και όπως αλλιώς τα ονομάζουν), άλλα να εγκαταλείπουν και η κατάσταση στη Γορτυνία ολοένα να χειροτερεύει;

Αν το σκεφτεί κανείς, θα δει πως κάτι άλλο συμβαίνει, που ξεπερνάει ακόμα και τα ίδια τα πρόσωπα. Δηλαδή, μπορεί τα πρόσωπα να αλλάζουν, όμως η κεντρική πολιτική της ερήμωσης συνεχίζει ακάθεκτη ανεξαρτήτως προσώπων και καλών προθέσεων.

Τα αναφέρω αυτά, διότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Κούλη (επιχείρημα το οποίο άρχισαν να επικαλούνται ορισμένοι), όπως και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το ζητούμενο δεν ήταν απλά και μόνο να ηττηθεί ο κ. Γιαννόπουλος (όπως ισχυρίζονταν τότε οι σημερινοί διαχειριστές, δημιουργώντας μια ετερόκλητη συμμαχία που, όπως ήταν αναμενόμενο, απέτυχε να βάλει φρένο στην ερήμωση). Το κρίσιμο είναι να ηττηθεί μια για πάντα η κεντρική πολιτική της ερήμωσης, η οποία εφαρμόστηκε από τη σημερινή και την προηγούμενη δημοτική αρχή ή πρόκειται να εφαρμοστεί από οποιαδήποτε άλλη δημοτική αρχή στο μέλλον.

Έχουν κάθε δικαίωμα οι πρώην δήμαρχοι (Καπλάνης, Θεοδωρακόπουλος) να θέλουν να διαδεχτούν τον κ. Κούλη ως έμπειροι διαχειριστές της ίδιας κι απαράλλαχτης κεντρικής πολιτικής των κομμάτων τους, που ισοπέδωσε πληθυσμιακά και παραγωγικά τη Γορτυνία (ανταγωνιζόμενοι ισάξια το σημερινό δήμαρχο στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις), όπως έχει κάθε δικαίωμα και ο κ. Μέγας (πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.) να θέλει να ξανασώσει τη Γορτυνία, αφού όμως πρώτα δώσει μια πειστική απάντηση στους Γορτύνιους γιατί δεν κατάφερε να το κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, που κατείχε καίριες θέσεις στη δημοτική αρχή Γιαννόπουλου.

Μπορεί οι βιολιτζήδες να αλλάζουν κάθε τέσσερα χρόνια, ο σκοπός όμως παραμένει ο ίδιος... Αυτό το γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά οι Γορτύνιοι. Τα πρόσωπα δεν κρίνονται ως πρόσωπα αλλά ως φορείς πολιτικής. Η πολιτική των "πρώην" έχει ήδη κριθεί εκ του αποτελέσματος (όπως φάνηκε με την απογραφή πληθυσμού) και γι'αυτό οι Γορτύνιοι θα πρέπει να δείξουν στην κάλπη ότι αυτή η πολιτική είναι οριστικά "πρώην".

Το πραγματικά νέο, το ελπιδοφόρο, το προοδευτικό είναι οι Γορτύνιοι να βγουν μπροστά, να αμφισβητήσουν αυτή την πολιτική σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, να διεκδικήσουν όλα όσα ανήκουν στην ερημωμένη Γορτυνία (από τα καθημερινά ζητήματα μέχρι τα πιο σοβαρά), χωρίς να περιμένουν σωτήρες και μεσσίες.

Γι' αυτό το λόγο, η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η χρήσιμη ψήφος. Γιατί ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα ή όχι, κάθε Γορτύνιος γνωρίζει πως μια τέτοια ψήφος μπορεί να δώσει προοπτική και δυναμική στη Γορτυνία με μια αγωνιστική και διεκδικητική δημοτική αρχή όπως στην Πάτρα, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Απάντηση στην ερήμωση θα δώσουμε μαζί".

Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 21/1/23 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 14:03 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΥΓΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΑΞΙΟΙ ΝΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΤΩΣ ΚΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...