Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί προσβάλλετε την μνήμη του Ήρωά μας;

Γιατί προσβάλλετε την μνήμη του Ήρωά μας;
▪16/ΑΥΓ/1974 άφησε την πνοή του χτυπημένος από τα Τουρκικά πυρά στην Κυπριακή προδοσία του 1974, ο Γορτύνιος ήρωά μας Αναστ. Κρατημένος.
Γράφει ο
Πάνος Χουντής
• Πέρασαν 49 ακριβώς χρόνια από την 16ην Αυγούστου του 1974 που οι Τούρκοι εισβολείς γάζωσαν μπροστά στην Πύλη του ελληνικού στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, τον Γορτύνιο στρατιώτη Αναστάσιο Κρατημένο.
Τον χαρακτηρίζω ΗΡΩΑ, διότι αν και είχε τον χρόνο και την ευκαιρία να φύγει από την Πύλη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ που
φύλαγε σκοπιά, όταν οι Τούρκοι εισβολείς έπεφταν με τα αλεξίπτωτα, προτίμησε να παραμείνει πιστός στην υπεράσπιση του τραυματισμένου συναδέλφου φαντάρου και της Κεντρικής Πύλης..
Ένας τρίτος φαντάρος με τους πρώτους πυροβολισμούς, εγκατέλειψε την Πύλη και φυσικά..γλύτωσε.
"Ωσπου το πολυβόλο του
Κρατημένου....σιώπησε"
Αυτά αναφέρονται σε απόρρητα στρατιωτικά βιβλία από αυτόπτες μάρτυρες.
• Το 2019 φτιάξαμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ και ξεκινήσαμε μια προσπάθεια, ώστε τα οστά του ήρωά μας, να ενταφιαστούν στα χώματα του Καλονερίου Λαγκαδίων όπου και γεννήθηκε.
• Το 2019 με σχετική αλληλογραφία ήρθαμε σε επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο του ΓΕΣ, ώστε έπειτα από...49 χρόνια να γυρίσουν στην Ελλάδα, τα οστά του ξεχασμένου και αδίκως φονευθέντος Γορτύνιου ήρωα μας!
Επίσης ενημερώσαμε το ΓΕΣ για την κατασκευή κενοταφείου στην ανώνυμη πλατεία που ευρίσκεται επί της εθνικής Οδού Τρίπολη-Πύργου και να φέρει το όνομά του σαν ελάχιστη τιμή στην μνήμη του ήρωά μας!
Το ΓΕΣ προσφέρθηκε να συμμετέχει σε όλες τις τιμητικές εκδηλώσεις που θα προγραμματίζαμε, είτε γιορτές μνήμης της κυπριακής τραγωδίας, είτε ετήσιες εκδηλώσεις στην μνήμη του Γορτύνιου φονευθέντος, με την συμνετοχή επίσημης κρατικής εκπροσώπησης, στρατιωτικά αγηματα και κάθε επισημότητα που αρμόζει σε τέτοιες στιγμές ένδοξης εθνικής μνήμης!
• Εδώ και 2 χρόνια συναντάμε ακομα και σήμερα, την μεθοδευμένη συντονισμένη άρνηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας, ώστε να συζητήσουν την ...ονοματοδοσία της ΑΝΩΝΥΜΗΣ πλατείας στο Καλονέρι Λαγκαδίων, στο όνομα ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΈΝΟΥ.
▪︎Μας ενημέρωσε το ΓΕΣ ότι ήδη τα οστά βρίσκονται στην φάση του 2ου ...DNA, οπότε πρέπει να έχει λήξει και η ονοματοδοσία της πλατείας.
▪︎ Απο την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια έγινε σύσταση (!) στον Δήμο Γορτυνίας να συζητήσει το εθνικό αυτό θέμα, που είναι σίγουρο οτι θα τύχει ΟΜΌΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας πάρα πολλοί που δουλεύουν καθημερινά για τον .....Εθνικό διχασμό.
Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που δουλεύουν μεθοδικά σαν ...ανθέλληνες.
Υπάρχουν πάρα πολλοί που σκόπιμα ξεχνούν την κυπριακή προδοσία του 1974 , περιφρονούν και προσβάλουν τις μνήμες των αθώων Ελλήνων φονευθέντων είτε αγνοουμένων στρατιωτών.
Σήμερα στην σημερινή μου ανάρτηση ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ονοματοδοσία της ανώνυμης πλατείας, στο όνομα ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ , με την 49η επέτειο από τον ηρωικό θάνατο του (16-8-1974) σας ενημερώνω με χαρά, ότι σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες απο το ΓΕΣ, η ημέρα του επαναπατρισμού των οστών του ήρωά μας, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!
Θα σας έχω περισσότερες πληροφορίες στις επόμενες μέρες!
• Με την ευκαιρία της 49ης επετείου μνήμης από τον ηρωικό θάνατο του πατριώτη μας, θέλω να σας καταγγείλω με τα ονόματα τους όλους αυτούς που προσπαθούν ακόμα και σήμερα να ...ξεχαστεί η μνήμη, τα κατορθώματα του, να παρεμποδίσουν και να προσβάλουν τις δέουσες τιμές που αρμόζουν στον αδίκως φονευθέντα, ξεχασμένο για ...49 χρόνια, στρατιώτη του ελληνικού στρατού, κατά την Κυπριακή προδοσία το 1974!
Σας είναι γνωστό ότι ο περίφημος φάκελος της κυπριακής προδοσίας του 1974, ακόμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ....ΑΝΟΙΞΕΙ !
Οπότε, πολλοί έλληνες, εθνικά ..ανθέλληνες, που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ατιμώρητοι και κρύβουν τους αμετανόητους ....προδότες του 1974!
▪Στην μνήμη του πατριώτη μας σας καταγγέλλω τον τωρινό περιφερειάρχη Νίκα(ΝΔ) τον πρώην πρόεδρο του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Σκατζό(ΝΔ) και τον νυν Μαλτέζο(ΝΔ), διότι εδώ και ...2 χρόνια, ΔΕΝ συζητάνε παράνομα, αντιδημοκρατικά, σκόπιμα, μεθοδευμένα, ανθελληνικά, την πρόταση για την ονοματοδοσία της ανώνυμης πλατείας στο Καλονέρι Λαγκαδίων, σε Πλατεία Αναστασίου Κρατημένου..
Εμποδίζουν την ΟΜΌΦΩΝΗ εθνική απόφαση!
▪Τον δήμαρχο Γορτυνίας Κούλη (ΝΔ) τον πρώην πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας Αποστολόπουλο(ΠΑΣΟΚ), τον νυν Χριστόπουλο(ΝΔ), καθώς και τον (άμισθο σύμβουλο) Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ)
▪Όλοι αυτοί προσπάθησαν και ακόμα δουλεύουν σκόπιμα, μεθοδικά, να μην βγει μια ιστορική εθνικά ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση, ώστε να τιμηθεί ο αδίκως φονευθείς ξεχασμένος Γορτύνιος στρατιώτης και ήρωας μας, στα προδοτικά γεγονότα της Κυπριακής τραγωδίας του 1974
▪ Προφασίζονται ακόμα και σήμερα, έπειτα από ....2 χρόνια αίτηση μας, με γελοία και φτηνά προσχήματα, να μην συζητηθεί το θέμα, πάρα την παρέμβαση της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης!
▪Νόμιζαν ότι με τα γελοία και αφελέστατα προσχήματά τους, τα οποία μου τα διατύπωναν όλοι σχεδόν ...προφορικά, ότι με "δούλευαν" ή με κορόϊδευαν!
▪ Σας τους παραδίδω λοιπόν στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΤΡΟΠΉ!
▪ Σαν ελάχιστη τιμή στην μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ, θα φωνάξουμε όλοι μαζί....ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ραντεβού σε λίγες μέρες, στην πλατεία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ, στο Καλονέρι Λαγκαδίων
Αυτά για σήμερα
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 15-ΑΥΓ-2023

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...