Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άστο, μωρέ. Που να ξεβολεύομαι τώρα;

Άστο, μωρέ. Που να ξεβολεύομαι τώρα;



• Βρίζεις και καταγγέλλεις το πολιτικό σύστημα και την ίδια ώρα τρέχεις στα βουλευτικά γραφεία για καμία εξυπηρετησούλα.
• Φωνάζεις για τους βράχους που πέφτουν στη Γορτυνία και θα σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο, αλλά παράλληλα όταν οργανώνεται μια ειρηνική διαμαρτυρία, είσαι απών. Μην «στιγματιστείς» κιόλας.
• Ωρύεσαι για τις ελλείψεις γιατρών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, αλλά ασχολείσαι μόνο όταν «αγγίξει» εσένα και μετά από λίγο το ξεχνάς.
• Διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου για την Μεγαλόπολη που πεθαίνει, αλλά όταν έρχεται ο Πρωθυπουργός ψάχνεις να βγάλεις selfie μαζί του.
• Είσαι εξοργισμένος για την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, αλλά την ίδια ώρα κάνεις τον έξυπνο στον αγρότη που είναι με το τρακτέρ στο δρόμο για το δίκιο του, λέγοντας του ότι εκείνος «κονομάει» από τις επιδοτήσεις.
• Ψήφισες ΝΔ, αλλά την ίδια ώρα δηλώνεις ότι δεν το έκανες, διότι φοβάσαι μην σε «στολίσουν» για την επιλογή σου. Στα μουλωχτά όμως ζητάς κανένα ρουσφέτι, αφού «εσύ πάντα είσαι με το κόμμα».
• Καταγγέλλεις τον «χ» βουλευτή, διότι όταν πήγες στο γραφείο του δεν σε εξυπηρέτησε. Αν το είχε κάνει, θα ήταν ο καλύτερος.
• Αναρωτιέσαι ποιος πάει και ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους, αλλά εσύ την ώρα της κάλπης δεν πας καν να ασκήσεις το εκλογικό σου δικαίωμα, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον σου.
• Απαιτείς ένα ρουσφετάκι για το παιδί σου, ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα αδικηθεί ένα άλλο παιδί. Και δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή η αδικία κάποια στιγμή θα σου επιστρέψει νομοτελειακά.
• Είσαι εκείνος που κάνει κηρύγματα για την οπαδική βία και είσαι ο πρώτος που πας με το παιδί σου στο γήπεδο και βρίζεις χυδαία και αδιάκοπα, δίνοντας το «καλό παράδειγμα».
• Θέλεις να αλλάξει η κατάσταση, αλλά ξέχασες πότε για τελευταία φορά κατέβηκες στο δρόμο, φώναξες, διεκδίκησες, θυσίασες τη βολή σου, έγραψες, τόλμησες να εκφραστείς ανοιχτά. Πότε για τελευταία φορά ψήφισες πραγματικά αυτό που θες.

Αν τα πάντα είναι σάπια γύρω σου, δεν φταίνε μόνοι οι άλλοι.
Ήρθε η ώρα να κοιταχτείς στον καθρέφτη, να κάνεις αυτοκριτική και να αλλάξεις ρότα.
Να ξεβολευτείς, για λίγο.

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Μέλος ΕΣΠΗΤ

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos

5 σχόλια

  • Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 21:06 Σύνδεσμος σχολίου

    20:08 Όσα έγραψα τα εξέλαβες ως εξυπνάδα; Αν είναι έτσι δεν έχει κανένα νόημα να γίνει "ουσιαστικός" διάλογος. Ότι είπα αγαπητέ είναι αλήθεια, είτε πιστεύεις, είτε όχι. Και δεν είμαι φάντασμα, είμαι άνθρωπος με σάρκα και οστά, ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος επειδή στο παρελθόν έμπαινα πάντα μπροστά και έκανα τον αγώνα μου. Όμως η ζωή δεν είναι ανέξοδη δημοσιογραφία και κάποια κείμενα εντυπωσιασμού, - όλα αυτά κρίνονται άλλωστε -, είναι αγώνας επιβίωσης, για κάποιους ίσως όχι γιατί τα έχουν βρει έτοιμα και δεν χρειάζεται να ανησυχούν.
    Είμαι η Κατερίνα Κ. είναι τα πραγματικά αρχικά μου και θα γράφω όσα σχόλια θέλω, κανένας δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει με όποιον τρόπο μπορεί να σκαρφιστεί. Εσύ υπέγραψες ως Αντώνης Παπαγεωργίου και δεν θα αμφισβητήσω το όνομά σου, αλλά δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ να φοβηθείς τις συνέπειες, γιατί δεν κατήγγειλες και δεν στιγμάτισες κανέναν και τίποτα, έναν αντίλογο έκανες απλώς μαζί μου.

  • Αντώνης Παπαγεωργίου
    Αντώνης Παπαγεωργίου Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    19:38 Όταν σχολιάζεις κάτι ή κάποιον, σώφρον και "αντρίκιο", όπως λέμε, είναι να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να την υπογράφεις με το ονοματεπώνυμό σου, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος. Μεταξύ υπαρχόντων προσώπων, όχι φαντασμάτων. Διαφορετικά είσαι κι εσύ ένας από το σωρό. Ανώνυμος. "Κατερίνα Κ." my ass. Άρα ένα τίποτα. Τι το έγραψες τότε το σχόλιο; Να μας πεις τι; Την εξυπνάδα σου; Ό,τι λένε όλοι όσοι υπογράφουν ανώνυμα. Ότι φοβούνται κάποιες συνέπειες. Μην έγραφες σχόλιο τότε, αν φοβάσαι. Το μάθαμε το ποιηματάκι. Δεν πουλάει πλέον. Πάλιωσε. Σου χαρίζω το όνομά μου. Εγώ που δεν φοβάμαι "τις συνέπειες"

  • Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 19:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποια αλήθεια να αντικρύσω κατάματα κ. Αρτόπουλε; Την αλήθεια την αντικρύζω καθημερινά και είναι η σκληρή πραγματικότητα. Προσωπικά αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου και δεν κρύβομαι ποτέ πίσω από το δάκτυλό μου, (πόσο ανόητο εξάλλου!). Δεν γνωρίζετε - και πως άλλωστε; - τι έχω βιώσει στον επαγγελματικό χώρο και με πόση αξιοπρέπεια έχω παλέψει με σκληρές, υποτιμητικές και άθλιες καταστάσεις. Θα υπέγραφα με το όνομά μου, αν δεν φοβόμουν τις συνέπειες. Το έχω κάνει στο παρελθόν και έχασα την εργασία μου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί για πολύ καιρό η οικογένειά μου. Δεν ζούμε σε δημοκρατική, αξιοκρατική κοινωνία δυστυχώς και δεν είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, κακά τα ψέματα. Όλα επίπλαστα και δόλια είναι γύρω μας. Εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί σας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 19:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλοι οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Μηδενός εξαιρουμένου. Ας αφήσουμε διαρκώς τις ευθύνες των άλλων κι ας ξεκινήσουμε από τις δικές μας, τις ατομικές.
    Γνωρίζετε πολύ καλά πως όσα γράφονται είναι μία πικρή πραγματικότητα. Απλώς, προσπαθείτε να κρυφτείτε ανεπιτυχώς πίσω από το δάχτυλό σας, για να μην αντικρύσετε την αλήθεια κατάματα.
    Επίσης, καλό θα ήταν να βάλετε το ονοματεπώνυμό σας, όπως πράττω κι εγώ. Για να κρινόμαστε, με τους ίδιους όρους.
    Μηνάς Αρτόπουλος

  • Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 19:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Η σχέση εξάρτησης και ανταλλαγής μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων, δεν είναι εύκολο να εξαλειφθεί. Το πολιτικό σύστημα, (πολιτικά κόμματα), και οι πολιτικοί πάτρωνες, (υπουργοί και βουλευτές), διαιωνίζουν τούτη την κατεστημένη νοοτροπία. Από την άλλη, η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, καθιστούν όλο και πιο αδύναμους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι νέοι βιώνουν εξαντλητικό άγχος, πίεση και ανησυχία για το μέλλον τους και την ψυχική τους υγεία, με ποιο ηθικό ανάστημα λοιπόν, με ποιες βάσεις και υποστήριξη να αντιταχθούν στο σαθρό πολιτικό σύστημα;
    Κύριε Αρτόπουλε, σας ερωτώ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ που πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη; Λυπάμαι, αλλά στο θέμα που καταπιάνεστε συχνά πυκνά, είστε μονίμως ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...