Η τέχνη της φωτογραφίας
Εδώ, βλέπουμε μια εξαιρετική φωτογραφία.
Χαμογελαστούς, χαρούμενους ανθρώπους, με κομψά κοστούμια.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γαλάζιες γραβάτες.
Υπέροχος και ο πίνακας ζωγραφικής στο φόντο της εικόνας στην οποία ποζάρουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.
Η φωτογραφία συνοδεύεται από ένα κείμενο για τη συνάντηση των δύο προσώπων.
• Ενημερωθήκαμε λοιπόν ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και στις προεντάξεις έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη».
Ποια είναι αυτά τα έργα, δεν μάθαμε ποτέ.
• Επίσης, «συζητήθηκαν έργα υποδομών, στήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής». Προς το παρόν, αυτά τα έργα μάλλον αποτελούν «κρατικό μυστικό» το οποίο δεν πρέπει να γίνει γνωστό.
• Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζεται ότι «ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πορεία του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».
Ψάχνεις λοιπόν έστω μία συγκεκριμένη αναφορά για την Μεγαλόπολη.
Αφού συζήτησαν για τη Δίκαιη Μετάβαση, δεν μπορεί κάτι θα είπαν για την πόλη που τόσα δεινά έχει περάσει (και περνά) από το 2019 ως και σήμερα, από τότε δηλαδή που αποφάσισαν να κλείσουν τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Φεύ … Ούτε μία λέξη για την Μεγαλόπολη. Το ίδιο και για την Τρίπολη και τη Γορτυνία που επίσης είναι στη «Δίκαιη Μετάβαση».
Παρεμπιπτόντως, όταν μια εβδομάδα, πριν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνάντησε τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο (με μια επίσης εξαιρετική φωτογραφία μπροστά από την ελληνική σημαία και τη σημαία της Ε.Ε.), μάς ενημέρωσε με δελτίο τύπου ότι το πρώτο και κυριότερο θέμα που συζήτησαν ήταν η αναβάθμιση του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.
Εκεί ένιωσε την ανάγκη, για μια ανοιχτή, ξεκάθαρη ενημέρωση.
Συμπέρασμα. Από φωτογραφίες πάμε καλά, στην ουσία υστερούμε (τουλάχιστον, όσον αφορά την Αρκαδία).
Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Αρκαδία, 13.11.2025
Σχετικά Άρθρα
- Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι αγρότες στο μπλόκο της Νεστάνης (vd)
- Πάνω από 200 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις ανεμογεννήτριες στον Κοσμά - "Αίτημα η άμεση αναστολή των εργασιών"
- Οι ευχαριστίες της Προέδρου του Χορεσίβιου Βαλτεσινίκου
- Πανθυρεατικός | Φιλική νίκη με Μεγκλή και Ανδριανό
- "Για ακόμη μια φορά το δώρο του Δήμου Γορτυνίας στους επισκέπτες των Λαγκαδίων είναι κλήσεις από την τροχαία για παράνομο πάρκινγκ"






