Το δίλημμα του Άη Βασίλη για τη Γορτυνία...
Η αλλαγή του χρόνου φέρνει χαρά και αισιοδοξία. Αν και ο χρόνος δε μηδενίζει, αλλά σαν οδοστρωτήρας μάς συμπαρασύρει στο χιονιά της ανθρώπινης φθοράς μας, ωστόσο είναι γεγονός πως δημιουργεί νέες προσδοκίες. Είναι απολύτως θεμιτό και ανθρώπινο να δημιουργούμε την αίσθηση του νέου ξεκινήματος, της ελπίδας, του γέρου χρόνου που φεύγει και του νέου που έρχεται με τα δώρα του.
Εάν είχαμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε τα γράμματα προς τον Άη Βασίλη που αφορούν στα χωριά της Γορτυνίας, σίγουρα θα διαπιστώναμε πως τα "θέλω" είναι εντελώς διαφορετικά. Στο κλίμα των ημερών, θα υπήρχαν εκείνοι που θα ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη τουριστική πληρότητα, για να γεμίσουν οι πλατείες των χωριών με κόσμο. Άλλοι πάλι, θα προσπερνούσαν στις ευχές τους την ομολογουμένως επιθυμητή τουριστική πληρότητα και θα ζητούσαν από τον Άγιο Βασίλη πληρότητα στα κλειστά σπίτια, τα σχολεία, τις υπηρεσίες.
Διαβάζοντας τα γράμματα, ο Άη Βασίλης σίγουρα θα έμπαινε σε σκέψεις. Ποια είναι η πραγματική πληρότητα για τη Γορτυνία; Ποιο έλκηθρο είναι αυτό που θα μπορούσε να τσουλήσει πάνω στον πάγο της ερήμωσης και της εγκατάλειψης, φέρνοντας στο σάκο με τα δώρα την πραγματική ανάπτυξη και αναζωογόνηση της περιοχής; Στο δίλημμα του Άη Βασίλη, η δημοτική αρχή έχει ήδη απαντήσει, ψηφίζοντας κάθε χρόνο (όπως έκανε και πριν λίγες μέρες) ένα Τεχνικό Πρόγραμμα - καρμπόν, το οποίο αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα. Τα χρόνια όμως, περνάνε και δε μηδενίζουν.
Ας ευχηθούμε λοιπόν, ότι το νέο έτος οι Γορτύνιοι θα βοηθήσουμε τον Άη Βασίλη να απαντήσει στο δίλημμά του, έτσι ώστε η λέξη "πληρότητα" να αποκτήσει στη Γορτυνία το πραγματικό της νόημα.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 27/12/25
Tags:
Βασίλης Σιοκορέλης,Σχετικά Άρθρα
- Έφυγε από τη ζωή η Γεωργία Γρούμπου – Βλάση, συνταξιούχος υπάλληλος ΙΚΑ
- Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα στην κεντρική πλατεία του Άστρους
- Κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των Εξεταστικών Επιτροπών θα εισηγηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης
- Κυριακή με ανοιχτά εμπορικά καταστήματα στην Τρίπολη | Μέχρι τι ώρα θα λειτουργήσουν!
- Ο αθλητισμός ως εμπειρία ένταξης και χαράς – ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ειδικής αγωγής (vd)






