Menu
RSS
Τετάρτη, 27/05/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του «Γέρου» στην πλατεία Άρεως

Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του «Γέρου» στην πλατεία Άρεως
Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του «Γέρου» στην πλατεία Άρεως.
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του δήμου Τρίπολης;
Περίπου στις 15 Ιουνίου 2026, ο έφιππος Ανδριάντας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη θα επιστρέψει στη θέση του και θα σκεπαστεί με μία ελληνική σημαία.
Για τις 19 Ιουνίου 2026 προγραμματίζεται μια εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με τον Καθηγητή κ. Μάρκο Γεωργιλάκη να παρουσιάζει όλο το χρονικό και τις εργασίες συντήρησης του ανδριάντα.
Στις 20 Ιουνίου 2026 αναμένεται να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, σε μία εκδήλωση που σχεδιάζει ο δήμος Τρίπολης και που πιθανότατα θα παρουσιαστεί κι ένα μικρό θεατρικό δρώμενο.
Αυτός είναι ο προγραμματισμός που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα με όλες τις λεπτομέρειες. Πιθανές μικρές διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες, δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση.
Με αυτό τον τρόπο, θα κλείσει μία δύσκολη υπόθεση για την Τρίπολη, παρότι επί της ουσίας κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη συντήρησης του ανδριάντα.
Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά η πόλη οφείλει να συζητήσει δύο θέματα.
Όχι για να τσακωθούμε ξανά μεταξύ μας. Αλλά για να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί.
Πρώτον, να ανακηρυχθεί νεότερο μνημείο ο έφιππος ανδριάντας όπου φυλάσσονται τα οστά του Κολοκοτρώνη.
Δεύτερον, να αναδειχθεί το ταφικό μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για Έλληνες επισκέπτες απ’ όλη τη γη.

 

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Αρκαδία, 27.5.2026

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...