Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του «Γέρου» στην πλατεία Άρεως
Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του «Γέρου» στην πλατεία Άρεως.
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του δήμου Τρίπολης;
Περίπου στις 15 Ιουνίου 2026, ο έφιππος Ανδριάντας του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη θα επιστρέψει στη θέση του και θα σκεπαστεί με μία ελληνική σημαία.
Για τις 19 Ιουνίου 2026 προγραμματίζεται μια εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο με τον Καθηγητή κ. Μάρκο Γεωργιλάκη να παρουσιάζει όλο το χρονικό και τις εργασίες συντήρησης του ανδριάντα.
Στις 20 Ιουνίου 2026 αναμένεται να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, σε μία εκδήλωση που σχεδιάζει ο δήμος Τρίπολης και που πιθανότατα θα παρουσιαστεί κι ένα μικρό θεατρικό δρώμενο.
Αυτός είναι ο προγραμματισμός που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα με όλες τις λεπτομέρειες. Πιθανές μικρές διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες, δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση.
Με αυτό τον τρόπο, θα κλείσει μία δύσκολη υπόθεση για την Τρίπολη, παρότι επί της ουσίας κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη συντήρησης του ανδριάντα.
Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά η πόλη οφείλει να συζητήσει δύο θέματα.
Όχι για να τσακωθούμε ξανά μεταξύ μας. Αλλά για να τα διεκδικήσουμε όλοι μαζί.
Πρώτον, να ανακηρυχθεί νεότερο μνημείο ο έφιππος ανδριάντας όπου φυλάσσονται τα οστά του Κολοκοτρώνη.
Δεύτερον, να αναδειχθεί το ταφικό μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης για Έλληνες επισκέπτες απ’ όλη τη γη.
Σχετικά Άρθρα
- Το ημερολόγιο εκδηλώσεων στην Αρκαδία (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)
- Στεμνίτσα | Διημερίδα αφιερωμένη στον Πάνα και τους διαχρονικούς του συμβολισμούς
- Πανηγυρίζει ο Πολιούχος του χωριού Κοκκοράς Γορτυνίας
- 30 χρόνια Ισαάκ-Σολωμού | Κύπρος και Λεωνίδιο ενώθηκαν με οδηγό τη μνήμη, με πυξίδα τη λευτεριά! (vd)
- Η γιορτή της Αγίας Μαρίνας στο Ναό Αγίας Αικατερίνης στην Τρίπολη
2 σχόλια
-
φιεστα θα εχουμε..??/
-
ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ






