Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τεχνολογία: Επεκτείνετε τον αποθηκευτικό σας χώρο

Τεχνολογία: Επεκτείνετε τον αποθηκευτικό σας χώρο
Αποθηκεύστε τα αρχεία του κινητού, του tablet ή της φωτογραφικής σας μηχανής στις κάρτες μνήμης, επιλέγοντας αυτή που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, αλλά και στις προδιαγραφές της συσκευής σας.


Ευτυχώς πλέον υπάρχουν μόνο τρία είδη καρτών μνήμης. Το «ευτυχώς» λέγεται διότι παλαιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερα. Ας δούμε, λοιπόν, συνοπτικά ποια πρότυπα έχουν επιβιώσει στις ημέρες μας.

Compact Flash: Το δημοφιλές πρότυπο αποθήκευσης για ψηφιακές κάμερες, υπάρχει σε δύο παραλλαγές, Type 1 και Type 2. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες και δεν υπάρχει κάποια τεράστια αλλαγή στην απόδοσή και ταχύτητά τους ή στον αποθηκευτικό χώρο.

Memory Stick: Ένα πρότυπο που καθιέρωσε αποκλειστικά η Sony. Εν αρχή ήταν η απλή έκδοση με μέγιστο χώρο τα 128ΜΒ, ενώ εν συνεχεία αναπτύχθηκαν και τα Pro και Duo, τα οποία δεν έχουν τον παραπάνω περιορισμό χώρου και είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Secure Digital.: Πρόκειται για τη «μετεμψύχωση» του παλαιότερου πρότυπου MMC (MultiMedia Card. Οι MMC δεν έτυχαν ευρείας αποδοχής, αλλά οι SD κάλυψαν τις ανάγκες. Υπάρχουν και οι παραλλαγές τους mini και micro οι οποίες είναι ουσιαστικά λιλιπούτειες υλοποιήσεις μιας SD. Να σημειωθεί πως οι mini και micro, συνήθως πωλούνται μαζί με μετατροπέα για κανονικό μέγεθος. Εξακολουθεί να ισχύει βέβαια ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των προτύπων, δηλαδή αν η camera σας χρησιμοποιεί Memory Stick, δεν είναι συμβατή με Compact Flash ή Secure Digital και αντίστροφα. Άρα συνίσταται προσοχή κατά την αγορά και μια ανάγνωση του εγχειριδίου λειτουργίας που θα λέει το είδος που χρειαζόμαστε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...