Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πότε σταματά κάποιος άραγε να λέγεται γονιός;

Πότε σταματά κάποιος άραγε να λέγεται γονιός;
Από το πρωί που έφτασε στα αυτιά μου αυτή η είδηση, δεν μπορώ να σταματήσω να τη σκέφτομαι.


Μια μάνα έχασε πρόσφατα το παιδί της, ο οποίος ήταν οπλίτης στο Βόλο, από βλήμα όλμου. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε επισκεφτεί το μνήμα του παιδιού της έλαβε τηλεφώνημα από τη ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια του οποίου πληροφορήθηκε ότι πλέον δεν είναι πολύτεκνη (αφού πλέον έχει τρία και όχι τέσσερα παιδιά) συνεπώς παύει να υπάγεται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και να απολαμβάνει της ανάλογης έκπτωσης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ιδία: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχετε τρία παιδιά τώρα, δεν έχετε τέσσερα. Μου είπαν δεν δικαιούστε τώρα των πολυτέκνων, γιατί έχετε τρία παιδιά».

Πραγματικά ποιος σκέφτηκε να βάλει αυτές τις λέξεις στη σειρά και να σχηματίσει αυτή την πρόταση που ακόμα και σε ταινία εάν βρισκόταν θα κοβόταν στο μοντάζ, ως τουλάχιστον προσβλητική.

Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει πότε μια μάνα σταματά να έχει αυτή την ιδιότητα;

Έχει μια μάνα ημερομηνία λήξης;

Αν και η ζωή τα έφερε διαφορετικά, αυτή η μάνα εξακολουθεί να έχει και θα έχει τέσσερα παιδιά. Τώρα αυτός ο ανεγκέφαλος που την πήρε τηλέφωνο ή αυτός ο ακόμα πιο ανεγκέφαλος που έδωσε την εντολή, θα έπρεπε να το έχει σκεφτεί δέκα φόρες πριν το κάνει.

Εάν θες να συμμορφώσεις ένα σπίτι (κράτος) ξεκινάς από τις βρωμιές του και τα σάπια αντικείμενα του, τις γυναίκες που πονάνε τις αφήνεις στην ησυχία τους.

Ακόμα και στον πόλεμο, τα γυναικόπαιδα δεν τα πειράζει κάνεις, παρά μόνο οι βάρβαροι.

Υ.Γ. Ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, παρενέβη στο Πρωινό ΑΝΤ1, στο οποίο εξέφρασε τη λύπη του και ανακοίνωσε ότι είχε ήδη δώσει εντολή στη ΔΕΗ για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που συνέβη. Λίγα λεπτά αφού αντιλήφθηκα το περιστατικό, έδωσα εντολή στη ΔΕΗ και το θέμα θα αποκατασταθεί σύντομα» είπε ο κ. Μανιάτης.

Πολύ σωστά έπραξε αλλά αυτό που δεν κατάλαβε είναι πως δεν είναι θέμα ρεύματος, ούτε χρημάτων, είναι θέμα ανθρωπιάς.

Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...