Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άνθρωποι και σκουπίδια

Άνθρωποι και σκουπίδια
Είναι όντως περίεργο και άξιο κοινωνιολογικής έρευνας το γεγονός ότι στην ιστορικά κλεινή, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες «άκλεινη» Αρκαδία, την πατρίδα των κατά τον Αριστοτέλη «φυλάκων της δικαιοσύνης»
και του πρώτο-Ηρωα Κολοκοτρώνη, καθώς και άλλων σπουδαίων ηρώων, μαρτύρων και προσωπικοτήτων, παράλληλα με τη γενικότερη παρακμή της, ήρθε να προστεθεί και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, αυτό των σκουπιδιών, που έχει αναχθεί σε μείζον θέμα και τείνει να υποσκελίσει κάθε άλλη σοβαρή δραστηριότητα, έχοντας επηρεάσει καίρια αρνητικά τόσο την ηγεσία όσο και τους πολίτες με αποτέλεσμα να ακούγεται το ανεπανάληπτο «πόλεμος των σκουπιδιών», όπου, προφανώς, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, οργάνωσης και τόλμης, τα σκουπίδια να αναδεικνύονται «νικητές» και να θυματοποιούνται οι άνθρωποι, οι «άνω θρώσκοντες» από τους κάτω θρώσκοντες αρουραίους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, λόγω μετάλλαξης στους εξωσωματικούς σωλήνες της υλιστικής παραφροσύνης και της απαναθρωπίζουσας αλαζονείας της εξουσίας, και ανθρώπινα όντα, οι «παράνθρωποι»!
Εύλογο είναι, συνειρμικά, να θυμάται κάποιος το περίφημο «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Στάϊνμπεκ, με τη μόνη διαφορά-προσθήκη ότι λόγω των σκουπιδιών αυξάνονται επικίνδυνα τα τρωκτικά και κινδυνεύουν όχι μόνον οι άνθρωποι αλλά και οι γάτες!
Εκτός αν, στα πλαίσια ενός εντελώς αφύσικου και άδηλου «ιστορικού συμβιβασμού», αρουραίοι και γάτες θα συνεργασθούν στη λεία των σκουπιδιών αλλά και των ανθρώπων! Οποία «δόξα» παρακμής! Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα των Ηρώων και Μαρτύρων της Αρκαδίας! Μήπως, λοιπόν, "συμπληρωματικά» στις διάφορες μορφές Πολιτικών Επιστημών και της Διπλωματίας, πρέπει να προστεθεί και η πολιτική και η διπλωματία των σκουπιδιών ;
Το Γκίνες έχει το λόγο! Όμως, ακούστηκε το σύνθημα, σαν λύση απελπισίας, ο λαός να μαζέψει τα συσσωρευμένα σκουπίδια και να τα αποθέσει στα γραφεία και στα σπίτια των κατά το Δημοσθένη «παραξίαν ευτυχούντων» μήπως και συνέλθουν και αντί για κομματικά, ατομικά οφέλη, μίζες κ.λπ., να σκύψουν στα προβλήματα του κόσμου που υποφέρει.
Και πώς θα διεκδικήσουν παγκόσμιους τίτλους για την Αρκαδία όταν τόσα προβλήματα, όπως τα σκουπίδια, αλλά και άλλα σοβαρά όπως αυτά που εκκρεμούν χρόνια για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και έχουν προκαλέσει την πικρία και απογοήτευση των Ομογενών, συσκοτίζουν την εικόνα της Αρκαδίας διεθνώς, που έπρεπε να είναι εικόνα –εικόνισμα ομορφιάς και έμπνευσης;
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...