Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα – Γράφει η Αντωνία Γιαννούλη

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα – Γράφει η Αντωνία Γιαννούλη
Στην παρούσα περίοδο η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις.

Επί πέντε χρόνια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκοβαν συνεχώς χρηματοδότηση και προσωπικό από την Αυτοδιοίκηση, υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εισήγαγαν θεσμούς όπως το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ.

Όλοι αυτοί που οδήγησαν τον θεσμό στην εντατική χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα υπερασπιζόμενοι δήθεν την Αυτοδιοίκηση.

H απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος σκοπεύει με ένα προσωρινό χειρισμό, να διευκολύνει την βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές μας. Κατά τρόπο μάλιστα που συμφέρει και οικονομικά τους ΟΤΑ (με μεγαλύτερο επιτόκιο) και είναι και ασφαλέστερος (τοποθέτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος).

Η συγκεκριμένη επιλογή δεν σημαίνει, ούτε μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της κυβέρνησης με τους αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειών και τα συλλογικά τους όργανα.

H αυτοδιοίκηση, όπως και στο παρελθόν, έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς αυτονόητο ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος, θα συνδράμει στον αγώνα της και θα αντιδράσει ανάλογα.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέου μνημονίου.

Όσοι επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα, και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που αισθάνεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας και μνημονίου να δίνεται από ελληνική κυβέρνηση μία ειλικρινής μάχη αξιοπρέπειας του λαού μας.

Όλοι και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως και οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι είμαστε στην ίδια βάρκα. Ή μαζί θα περάσουμε απέναντι ή μαζί θα βουλιάξουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, χωρίς πανικό, κατανοούμε και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτρέπει στο κράτος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις του και θα σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση.

Αντωνία Γιαννούλη
Δημοτική Σύμβουλος Τρίπολης, Επικεφαλής «Μαντινειακής Συμπολιτείας»

9 σχόλια

  • ΝΟΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΝΟΗΜΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΦΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΣΕ ΜΟΝΟ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ... ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ....

  • Εν αναμονή.....
    Εν αναμονή..... Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 18:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον έχει η στάση αναμονής του Σμυρνιώτη, που έλεγε θα κάνει καταγγελίες.....Δεν φαντάζομαι (α, μπάαα ιδέα σου) να περιμένει πρώτα μήπως την κάνει τελικά τη μ@@@κία ο Παυλής για να τρέχει ΜΕΤΑ να καταγγέλει...Τον καταλαβαίνουμε βέβαια, όσο πιο πολλές και μεγάλες οι μ@@@κίες των άλλων τόσα πιο πολλά τα ωφέλη για εμάς, έτσι δεν είναι??? Περιμένει πολλά, πάρα πολλά, από αυτό......

  • Κάτω τα χέρια!
    Κάτω τα χέρια! Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας τολμήσουνε, δεμένους θα τους πάνε! Ούτε ένα δέντρο θυσία στη χαβούζα του Παυλή!

  • Συγκεντρώσου.....
    Συγκεντρώσου..... Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Κατάλαβες ο Παυλής; Βρήκε στήριξη στην κυρία και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει! Τι νομίζει ότι είναι, σε κρατίδιο της Αφρικής; Ψηφίζουμε σε ένα συμβούλιο και όποιον πάρει ο χάρος; Αμ δε σφάξανε....Υπάρχουν νόμοι και κανόνες, και καιρός να το καταλάβει επιτέλους! Μπερδεύτηκε ή καλύτερα αποθρασύνθηκε επειδή ο εισαγγελέας υποχώρησε μια φορά στην τεράστια πίεση των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους! Τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι! Έχεις όλο το χρόνο Παυλή να βρεις λύση, κι όταν λέμε λύση δεν εννούμε για ακόμα μια φορά επιφανειακή εναπόθεση των σκουπιδιών σε ένα χωράφι αλά Αγ. Τριάδα (δεν είναι ο χώρος που βρήκες άρον άρον νταμάρι με γούβα, απλά υπάρχει ένας κάθετος φαγωμένος βράχος, κι αυτό είναι όλο) ,αλλά να υπάρχει γούβα, ή γούβες που είναι ας το πούμε "αποδεκτό", ή έστω πιο ασφαλές! Άντε, συμμαζέψου σιγα σιγά.....

  • Ο ΕΛΛΗΝ
    Ο ΕΛΛΗΝ Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 13:56 Σύνδεσμος σχολίου

    @ΕΛΛΗΝ... ρε Κώστα χαλαρωσε αγόρι μου. άποψη για όλα;

  • Θα σε θυμόμαστε
    Θα σε θυμόμαστε Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 21:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Εννοια της και η ψήφοι στις παρανομίες δεν ξεχνιούνται έτσι εύκολα.....ας συνεχίσει να κάνει τη δουλίτσα που ξέρει τόσο καλά πια, κι ας αφήσει τις σοβαρές κουβέντες για τους μεγάλους.....Α, και δεν θα είναι σίγουρα χωρίς συνέπειες αυτό που κάνει, μην έχει αυταπάτες!!!

  • ΕΛΛΗΝ
    ΕΛΛΗΝ Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 20:01 Σύνδεσμος σχολίου

    αντωνια εισαι εκτος τοπου και χρονου κοπελα μου. δεν φτανει που ψηφιζεις αλλα απο αυτα που λες στα δημοτικα συμβουλια , τρανο παραδειγμα προχτες με τα δεντρα στον αγ. βλαση δεν φτανει που εχεις γινει το δεκανικι του παυλη, απο την δευτερη κυριακη τον δημοτικων εκλογων και μετα, θες τωρα να σχολιασεις τη κεντρικη πολιτικη σκηνη.ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΗΡΙΑΛ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!

  • ΕΛΑΤΟ
    ΕΛΑΤΟ Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 13:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!

  • Anonymos
    Anonymos Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 13:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ,ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Ή ΜΟΝΟ ΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΘΑ ΛΕΤΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...