Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η ώρα αποφάσεων του Πρωθυπουργού - Γράφει ο Ν. Δελφάκης

Η ώρα αποφάσεων του Πρωθυπουργού - Γράφει ο Ν. Δελφάκης
Την παράταση - το σούρσιμο των διαπραγματεύσεων την επιδιώκει συνήθως ο αδύναμος ελπίζοντας ότι κάτι θα συμβεί, κάποια βοήθεια θα εμφανιστεί και θα καλυτερεύσουν οι συνθήκες, ώστε να πετύχει καλύτερους όρους.
Μόνο που, εν τέλει, αποβαίνει σε βάρος του, αφού και ο δυνατός, ακριβώς προκειμένου να προκάνει και να μην αλλάξουν σε βάρος του οι συνθήκες, θα θέσει χρονικό όριο. Και όταν τεντώνονται τα νεύρα μπορεί να επέλθει το "τυχαίο", που θα είναι καταστροφικό για τον αδύναμο, εννοείται (βλ. διαπραγματεύσεις πολιορκημένων Τούρκων και Ελλήνων λίγο πριν την άλωση της Τριπολιτσάς το Σεπτέμβρη 1821). Αποδεικνύεται, τότε, πως θα ήταν και προς το συμφέρον του αδύναμου να είχε θέσει και ο ίδιος χρονικό όριο και να είχε επέλθει μια κάποια συμφωνία.

Αυτό πρέπει να το λύσει άμεσα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αυτός είναι ο "ηγέτης" και οι ηγέτες εκτός των προνομίων και του κύρους που απολαμβάνουν, είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν σε κείνες τις εντελώς μοναχικές στιγμές - ώρες, ανεξάρτητα τι λένε κάποιοι του περιβάλλοντος ή κάποιοι βουλευτές κλπ. Ο ηγέτης, από τη θέση του, γνωρίζει πράγματα που δεν γνωρίζουν άλλοι, από τη θέση του έχει στους ώμους του ευθύνη που δεν έχει ο κάθε πικραμένος ψηφοφόρος ούτε καν ο κάθε πικραμένος βουλευτής, ο οποίος ανώδυνα μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει. Εφόσον, λοιπόν, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι επιθυμεί τη συμφωνία και δεν ανήκει στο κλαμπ της "ρήξης", πρέπει άμεσα να πάρει τις αποφάσεις του. ΄Οσοι πείστηκαν από το εσωτερικό του συριζα, πείστηκαν. Περαιτέρω καθυστέρηση δεν θα πείσει περισσότερους, μάλλον το αντίθετο θα συμβαίνει όσο εξακολουθεί η ρητορική για τους "κακούς δανειστές που δεν μας καταλαβαίνουν και δεν υποχωρούν".

Τα υπόλοιπα για τούτη ή την άλλη επιμέρους ρύθμιση στη συμφωνία είναι πλέον λεπτομέρειες. Και μια καλύτερη μερική ρύθμιση, αν έχει ήδη εξανεμιστεί και απλώς στοχεύει να ισοφαρίσει όσα άσχημα έχουν συμβεί στην πραγματική οικονομία, δεν έχει πια κανένα νόημα, είναι φαύλος κύκλος. Αναμένουμε κύριε Πρωθυπουργέ από εσάς και μόνο, σε εσάς ανήκει η στιγμή!.

ΥΓ. Αυτό με τα τρίμηνα, εξάμηνα, εννιάμηνα, δεν έχει επίσης κανένα νόημα, σαν μνημόσυνα ακούγονται. Χρειάζεται πια μια σταθερότητα σε βάθος χρόνου, μπας και ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα τούτης της χώρας και πάρει μπρος η καθημαγμένη οικονομία.
Τρίπολη - 12-6-2015

1 σχόλιο

  • Γιάννης
    Γιάννης Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Σταμάτα Νίκο να ασχολείσαι με την πολιτική, δεν σου πάει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...