Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η διαφαινόμενη συμφωνία και τα πολιτικά αποτελέσματά της - Γράφει ο Ν. Δελφάκης

Η διαφαινόμενη συμφωνία και τα πολιτικά αποτελέσματά της - Γράφει ο Ν. Δελφάκης

Κι όμως, μπορεί να ζούμε μέρες γενεθλίων στη χώρα. Με την έννοια της ενηλικίωσης, επιτέλους, των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας, όσον αφορά: α) το πώς προσλαμβάνει τα δημόσια πράγματα, β) το ποιά είναι η θέση της Ελλάδας στο σύγχρονο κόσμο, γ) πώς και πού διαχωρίζονται οι πολιτικές δυνάμεις, δ) την μείωση της συναισθηματικής προσέγγισης σε όφελος της λογικής και ε) την μανιχαϊστική διαίρεση σε καλούς και κακούς κλπ.

Η διαφαινόμενη συμφωνία, ήταν η μόνη λύση, άλλη δεν υπήρχε. Το αν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη ή χειρότερη είναι άλλο θέμα και δεν εξετάζεται στο παρόν κείμενο. Βέβαια ένα τμήμα του λαού μας συνηθισμένο και από τον πολιτικό λόγο των προηγουμένων ετών, αλλά και από τις παντός είδους σχέσεις που είχε αναπτύξει με εξουσίες και παραεξουσίες, θα αντιδρά, θα την βγει από αριστερά!! , ακόμα και δεξιοί που ψήφισαν συριζα, αν κοπεί 5άευρο από τη σύνταξη, θα μουτζώνουν. Δεν πειράζει, αναμενόμενο. Εδώ πάμπολλοι πίστευαν στην μετοχή της Τράπεζας Ανατολής ή τα εκατομμύρια του Σώρα, που θα μας έσωζαν!! Κι άλλοι θα επιμένουν, τάχα, για τα χρήματα της Ρωσίας ή της Κίνας, που για κάποιο λόγο πάλι δεν μας τα έδωσαν κλπ. Απορεί κανείς!! αφού έχουν διαψευστεί τόσες φορές, αποκλείεται να τα λένε σοβαρά, άλλες επιδιώξεις κρύβουν. Και είναι και ορισμένοι "ιδεολόγοι" που δεν τους επιτρέπει η ιδεολογία τους, θα λένε, να δεχτούν τη συμφωνία! Σ΄ αυτούς ο Τσίπρας ένα πρέπει να απαντήσει: ΄Οταν γίνουν πρωθυπουργοί αυτοί, ας μην την δεχτούν, ας την αλλάξουν.

Τέλος: Διαφωνώ απόλυτα με ορισμένους που ισχυρίζονται ότι όσοι ήθελαν συμφωνία, δεν έχουν δικαίωμα να κριτικάρουν τα συμφωνηθέντα, π.χ. για τους φόρους, τα υφεσιακά μέτρα κλπ ή για τους μήνες που χάθηκαν και αναστέναζε η οικονομία. Ισα - ίσα, για να επιταχύνεται η ενηλικίωση πρέπει να ασκηθεί και κριτική αυστηρή και θα είναι ευεργετική και για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα αποδείξει το τέλος των ψευδαισθήσεων, το τέλος του παραμυθιάσματος, αλλά και την ευθύνη των όσων τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" προεκλογικά, ώστε αυτό το άθλιο παιχνίδι πρέπει να τελειώνει και να μην το ξαναζήσουμε από μεγάλα κόμματα. Η κριτική αυτή θα έχει την ευεργετική επιρροή, να γίνει πια ο αναγκαίος διαχωρισμός πολιτικών δυνάμεων ή ομάδων στο εσωτερικό των κομμάτων, με βάση το ωφέλιμον και την αποτελεσματικότητα στην κοινωνία και όχι με βάση, είτε τις μικρότητες είτε τα ιδεοληπτικά του καθένα πολιτικού.

Τρίπολη 23-06-2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...