Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» 2015 – Γράφει ο Νίκος Δελφάκης

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» 2015 – Γράφει ο Νίκος Δελφάκης
1) Οι Δήμοι της χώρας τα τελευταία χρόνια έχουν δράσεις που οφείλονται αποκλειστικά στο ΕΣΠΑ δηλ. σε χρήματα της ΕΕ. Π.χ. α) Στην Τρίπολη λειτουργούν πέντε (5) δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τα πιτσιρίκια των φτωχών πηγαίνουν, δεν πηγαίνουν των πλουσίων. Εργάζονται και κάποιοι άνθρωποι, νηπιαγωγοί, μαγείρισσες, καθαρίστριες κλπ. β) Τα τελευταία χρόνια έγινε μια ριζική αλλαγή του εμπορικού κέντρου, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, με χρήματα αποκλειστικά του ΕΣΠΑ δηλ. της ΕΕ. Εκτός από το αποτέλεσμα, εργάστηκαν άνθρωποι, αγοράστηκαν υλικά κλπ. γ) Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που έχει εξυπηρετήσει πλήθος ηλικιωμένων που είναι ουσιαστικά μόνοι τους στα χωριά μας, εκτός από τη βοήθεια,   εργάζονται άνθρωποι.


2) Αγρότες: Η Ελλάδα παίρνει ήδη με την ΚΑΠ, δηλ. από την ΕΕ, ένα ποσό περί τα 2 δισ. το χρόνο και διατίθεται στους αγρότες, ενώ για τα επόμενα χρόνια έχει εξασφαλίσει ποσό περί τα 17 δισ. για την πρωτογενή παραγωγή, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως ποσά για επενδύσεις (μαντριά, εξοπλισμός, νέες καλλιέργειες κλπ).

ΕΡΩΤΗΜΑ: Θα συνεχίσουν αυτά ναι ή όχι; Αν όχι (αφού θα παρακρατηθούν για οφειλές μας), κλείνουν και Δήμοι και Περιφέρειες και αγρότες. Και φυσικά αυτά δεν γίνονται μόνο στην Τρίπολη, οι Δήμοι και Περιφέρειες όλης της χώρας μόνο από εκεί έχουν πόρους. Αυτά κύριε Πρωθυπουργέ μπορείτε να τα εγγυηθείτε, γιατί αυτό με τους μισθούς και μόνο που εγγυηθήκατε (;) , είναι ψίχουλα μπροστά στο όλον. Να μην πω για πλήθος άλλων, το πρόσφατο Μουσείο της Τεγέας, το κόσμημα Μαλλιαροπούλειο Θέατρο κλπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά .... τι να γίνει, γι αυτό μέσα σε 7 μέρες το δημοψήφισμα. (Ούτε τα ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι πια σίγουρος).

Τρίπολη 1-07-2015

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...