Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«ο κολλώμενος τη πόρνη, ...μετά χοίρων, κεράτια εσθίει» !!!

«ο κολλώμενος τη πόρνη, ...μετά χοίρων, κεράτια εσθίει» !!!
Προφητικά τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, που ακούμε στο αποστολικό ανάγνωσμα (Α’ Κορ. στ’ 12-20) της "Κυριακής του ασώτου υιού", όσον και τελολογικά, κατ'αντιστοιχίαν με τον Λόγο του Κυρίου μας στην ευαγγελική περικοπή (Λουκά ιε’ 11-32) της ιδίας ημέρας.
Ελπίσαμε, ενομίσαμε ότι θα ήμασταν το 12ο ισότιμο (;;;) μέλος της ... «φιλανθρώπου ευρωπαϊκής οικογενείας». Πλην όμως, αντιθέτως, αποδείχθηκε, ότι:
- Νομίσαμε ότι το χρήμα θα ρέει, χωρίς σταματημό, ως ο Πακτωλός.
- Νομίσαμε ότι θα ζήσουμε, πλουσιοπάροχα, αλαζονικά, ως ο Κροίσος.
- Νομίσαμε ότι τα, συνεχώς και αφειδώς, μα τοκογλυφικώς, «προσφερόμενα» θα ήσαν αστείρευτα ..."δανεικά και αγύριστα".
- Νομίσαμε ότι οι "προσφέροντες" είχαν …αγαθήν προαίρεσιν.
- Νομίσαμε ότι η μεγάλη "ευρωπαϊκή αγκάλη", μας "ανοιγόταν" εκ της "αγάπης προς τον πλησίον..." και εκ της «αλληλεγγύης» των Ευρωπαϊκών Λαών.
Πλήν, μετά την ανώμαλη προσγείωσή μας στην σκληρή πραγματικότητα, αρχίζουμε να κατανοούμε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η απατηλή αγκάλη της «πόρνης» της αποστολικής περικοπής. Μας παρουσιάσθηκε ως η «ηδονή των ονείρων μας». Μας εγκλώβισε, θανατηφόρα, με τα θέλγητρά της. Θελήσαμε να «ενσωματωθούμε». Να ... «γίνουμε ένα».
Τυφλωθήκαμε εμπρός στα «κάλλη» της. Κλείσαμε τα μάτια μας και «παραδοθήκαμε» σε ψεύτικες προσφορές και ηδονές, γεμάτες δηλητήριο. Οι «απατηλές ηδονές» της μεγάλης «Δυνάστριας», της «Ευρωπαίας Πόρνης», μας οδηγούν, διεστραμμμένως και διαβολικώς, στην δυσίατη ασθένεια της «Εθνικής Αυτοκαταστροφής».
Φωλιάστηκαν, μέσα μας, βαρύτατα «αφροδίσια» νοσήματα.
Θανατηφόρα νοσήματα, όπως, της απορρίψεως του εαυτού μας, της πλησμονής της αυτογνωσίας μας, της απαξίωσης της Πατρίδος μας, της αποκοπής από την Εκκλησία του Χριστού μας, της συσκοτίσεως του πνεύματός μας, της εξαμβλώσεως της Γλώσσης μας, της καθαιρέσεως της Ιστορίας μας, του χλευασμού κάθε Ιερού και Οσίου του Έθνους μας, της ειρωνείας κάθε Αξίας και Ηθικής, της ανάδειξης του παραλογισμού και της διαστροφής σε «Νέα Ιδανικά». Οδηγηθήκαμε να συντρώγωμεν ... «μετά χοίρων» και μας εξαναγκάζουν να λέγωμεν, χαμερπώς, ... «ευχαριστώ»!!!
Μήπως, όμως, έχουμε την ευκαιρία για την μεγάλη περισυλλογή;
Η επιστροφή στις Ρίζες μας και στην Παράδοσή μας εμφανίζεται, πλέον, ως το θεώρημα του: «εκ των ών, ουκ άνευ»! Η συστράτευση και η εμπιστοσύνη στις ανεξάντλητες δυνάμεις της Ελληνικής Ψυχής θα μας κρατήσει ζωντανούς. Κι άς χάσαμε κάποιες μάχες... Ο Πόλεμος πρέπει να κερδηθεί. Επιδίωξίς μας, η αναστροφή! Στόχος μας, η «αντίσταση και ανάκαμψη», όπως άφησε παρακαταθήκη ο μακαριστός Χριστόδουλος.
Αντιστεκόμαστε στους εχθρούς του Έθνους μας!
Κηρύσσουμε, κι εμείς, οικονομικό πόλεμο κατά των Δανειστών μας!
Aγνοούμε τα προϊόντα τους! Τα «σαμποτάρουμε»!
Κλείνουμε και όλα τα «TRANFER MONEY»!
ΟΧΙ, άλλη ληστεία του «Ελληνικού Χρήματος»!!! Φτάνει, πιά!
Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ έχουν «διοχετευθεί» στις τρίτες Χώρες, ανεξέλεγκτα, αδήλωτα, αφορολόγητα και, προπάντων, «αγύριστα» στην εν+τόπια αγορά !
Λέμε: ΟΧΙ, στην, προδοτικά, προσφερόμενη «απόσυρση αυτοκινήτων».
Οι μόνοι που πλουτίζουν είναι οι «δανειστές μας και ληστές μας» και οι αυτοκινητοβιομηχανίες τους. Εμείς, ολοένα και πτωχεύομεν! ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ανασυστήνουμε την αυτοκινητοβιομηχανία μας, που μας γκρέμισαν.
Λέμε: ΟΧΙ, στην "πλύση εγκεφάλου", που μας κάνουν με τα φυλλάδιά τους: "κερδίστε - κερδίστε", με τις «προσφορές» τους (!). Το "κέρδος" είναι, αποκλειστικά, γι' αυτούς. Για εμάς, απομένει μόνον, η γερμανική εκδοχή: "Χάστεν - Χάστεν"!!!
Η λύση είναι μία και μοναδική: …επιλέγουμε, αυστηρά, από τα εισαγόμενα προϊόντα, τα, απολύτως, αναγκαία και απαραίτητα.
Ελέγχουμε την "χώρα προέλευσης". Μα, προπάντων, στρεφόμαστε, ΕΔΩ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στον εντόπιο παραγωγό, επιχειρηματία, βιοτέχνη, επαγγελματία, εργάτη ...! ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ την εν+τόπια Βιομηχανία, Βιοτεχνία, Παραγωγή. Προτιμάμε Ελληνικά Καταστήματα, με 'Ελληνες Προσωπικό και Ελληνικά Προϊόντα.
Δεν είναι ... «εσωστρέφεια»! Είναι, πλέον, επιβίωση !!!
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ τους Λογαριασμούς της …Ελβετίας και των Εξωχωρίων Νήσων και αποδίδουμε τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ στο Δημόσιο Ταμείο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία!
Ξαναβρίσκουμε τη "κλεμμένη ζωή" μας !!!
Για να μην καταντήσωμεν, εμείς οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ως ο «άσωτος υιός» της παραβολής του Κυρίου μας, δηλαδή: … «βοσκοί χοίρων συντρώγοντες, μετ’αυτών, … ξυλοκέρατα» !!! «Εκείνος», βεβαίως, στο τέλος, άλλαξε πορεία και εσώθηκε !!! Εμείς ;;;
Δημήτριος Γ. Μανιατάς
Δικηγόρος Τριπόλεως  

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...