Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απρέπειες και εκνευρισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Γράφει ο Πέτρος Ζούνης

Απρέπειες και εκνευρισμός του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  – Γράφει ο Πέτρος Ζούνης

Με καθυστέρηση ολίγων ημερών και με έκπληξη διάβασα δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη στο Νομό μας. Ο κ. Τατούλης αποκαλεί τον υπουργό πολιτικάντη και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν περιοδεύοντα θίασο. Αυθόρμητα, δεν ξέρω γιατί, ήρθε στη σκέψη μου η ελληνική παροιμία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα» και αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτό που εκνεύρισε πιο πολύ τον Περιφερειάρχη. Είναι η τήρηση της νομιμότητας ή το σπάσιμο του μπλοκ των παρατρεχάμενων; Είναι ότι πλέον η φωνή των πολιτών ακούγεται ή η απώλεια της ασύδοτης και αδιαφανούς άσκησης πολιτικής: Είναι η απεξάρτηση της Α´ αυτοδιοίκησης από το άρμα του ή ο απογαλακτισμός από το κράτος των γνωστών κρατικοδίαιτων ομίλων; Ίσως να είναι και το κύκνειο άσμα του πραγματικού πολιτικαντισμού το οποίο και ελπίζω.
Τι είναι κ. Περιφερειάρχη αυτό που σας βάζει απέναντι από τους πολίτες του κάμπου της Μαντινείας; Τι είναι αυτό που σας κάνει να χάνετε την ψυχραιμία και τον αυτοσεβασμό σας με μια τέτοια ανακοίνωση; Τι είναι αυτό που σας οδηγεί σε σύγκρουση και μεθοδεύσεις κατά της Α΄ αυτοδιοίκησης; Τις απαντήσεις τις ξέρουν οι πολίτες και εσείς το έχετε κρυφό καμάρι.

Πάντως ομολογώ δημόσια πως ένα από τα μέλη του θιάσου ήμουν κι εγώ, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας. Μέχρι σήμερα πολιτεύτηκα στην Αρκαδία με τις ιδέες μου και τις προτάσεις μου σεβόμενος τις απόψεις των άλλων. Σας διαβεβαιώ κ. Τατούλη πώς στόχος του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς που υπηρετώ σαράντα χρόνια τώρα είναι να πάψει τους παρατρεχάμενους και να φέρει στο προσκήνιο τους πολίτες.
Αυτό πράξαμε και την Πέμπτη 15.9.2016. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Μεγαλόπολης. Επίσης με τους αγρότες της Μαντινείας και τέλος παρουσιάσαμε τις θέσεις του κόμματός μας στην Τρίπολη ενόψει του συνεδρίου μας. Την Αρκαδία την έχουν επισκεφτεί επτά υπουργοί, έχουν μιλήσει με θεσμικούς παράγοντες αλλά και απ’ ευθείας με Αρκάδες πολίτες. Δεν είχαμε παρατρεχάμενους ούτε αυλοκόλακες.

Σας αφήνουμε ελεύθερο το πεδίο να μεγαλώσετε κι άλλο το δικό σας το θίασο και τους δικούς σας αυλοκόλακες όσο καιρό βρίσκετε τέτοιους στο δρόμο σας. Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι είμαστε προσεκτικοί όταν ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες επειδή τους σεβόμαστε και όχι γιατί μας απειλεί ο πασάς τους.
Τέλος σας θυμίζω ότι ο νέος σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων δε είναι καλαμπούρια αλλά νόμος του κράτους και οι νόμοι από αυτή την κυβέρνηση εφαρμόζονται. Στη χώρα αυτή πλέον οι πασάδες, οι νταβατζήδες και οι αεριτζήδες δυσκολεύονται, ζορίζονται, εκνευρίζονται και οσονούπω ελπίζω να είναι άγνωστο είδος.

Πέτρος Ζούνης, μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...