Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η αντιπολίτευση της μιας Οκάς - Γράφει ο Τάσος Παπαζαχαρίας

Η αντιπολίτευση της μιας Οκάς - Γράφει ο Τάσος Παπαζαχαρίας
Για πρώτη φορά στα χρονικά του νεοελληνικού κράτους, έχουμε μία κυβέρνηση που πριν ξεκινήσει στη βουλή τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης, θεώρησε σωστό, όπως συμβαίνει στις προηγμένες κοινωνίες, να πάρει τη γνώμη της κοινωνίας δια μέσου των εκπροσώπων της!
Προς τούτο ο πρωθυπουργός μας κάλεσε εκπροσώπους των πιο αντιπροσωπευτικών μαζικών κοινωνικών φορέων, να συμμετάσχουν σε μία επιτροπή που θα ασχοληθεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα υποβάλει τις προτάσεις της, οι οποίες στη συνέχεια θα εισαχθούν στη βουλή για συζήτηση!
Τι πιο δημοκρατικό! Τι πιο ενδεδειγμένο! Τι πιο δεοντολογικό! Τι πιο λογικό και απαραίτητο!
Όμως μπροστά σ αυτή τη Συνταγματική επιταγή, που λέει ότι σε μια δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός και οι κυβερνώντες πρέπει να συμβουλεύονται και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις προτάσεις του, η αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκε για μία ακόμη φορά μικρόψυχη και πολύ κατώτερη των περιστάσεων!
Ο "εκσυγχρονιστής" κατά τ άλλα πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή στους δικούς του, τους οποίους κάλεσε ο πρωθυπουργός ως εκπρόσωπους Μαζικών Κοινωνικών Φορέων να πάρουν μέρος σ αυτή τη προπαρασκευαστική επιτροπή, να μη συμμετάσχουν!
Άκουσον! Άκουσον! Στη πιο σοβαρή, δημοκρατική και κορυφαία στιγμή της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ν.Δ και ο πρόεδρός της, σαμποτάρουν  τη συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής με τόση σοβαρή αποστολή!
Είναι κάτι ανάλογο με κείνο που σχεδίασε και το πραγματοποίησε στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το γνωστό σε όλους μας ΕΣΡ, όπου δεν έστελνε εκπροσώπους, ως όφειλε, αφού αυτό ορίζει το καταστατικό του, παρακινώντας ταυτόχρονα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη στείλουν εκπροσώπους, όπως πολύ σωστά κατήγγειλε δημοσίως ο κος Λεβέντης!
Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν, να μη συγκροτηθεί σε σώμα και ουσιαστικά να μην υπάρχει το ΕΣΡ, βγαίνοντας στη συνέχεια να καταγγέλλει τη διαδικασία της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ και όχι της βουλής, όπου τελικά τη παρέπεμψε η κυβέρνηση εξ αιτίας της μη συγκρότησης του ΕΣΡ!
Έδωσε λοιπόν και τώρα εντολή στους ανθρώπους που επηρεάζει και οι οποίοι κλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, να μη συμμετάσχουν στην κοινωνική επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος και όποιοι πήγανε στη πρώτη συνεδρίαση, τους κάλεσε να παραιτηθούν!
Πρώτος και καλύτερος που δεν πήγε στην επιτροπή, είναι ο από τα γεννοφάσκια του πολιτικός ο κος Τζί - Τζί !
Γόνος πολιτικής οικογένειας της βόρειας Ελλάδας, φέρελπις αρχηγός της Ν.Δ, που υπακούει στα κελεύσματα του κόμματος, ώστε να κρατάει τη πόρτα ανοιχτή, σε μία μελλοντική αναρρίχηση στην ηγεσία του!
Οι άλλοι δύο ο κος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο κος Μίχαλος, πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τον γράψανε κανονικά σε πρώτη φάση  το κο Μητσοτάκη και πήρανε μέρος στην επιτροπή!
Όλα δείχνουν ότι η συνέχεια θα μας επιφυλάξει εκπλήξεις!
Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι η Ν.Δ είναι χωρισμένη σε δύο μεγάλα κομμάτια! Εκείνο της σοβαρής αντιπολίτευσης και το άλλο της δεκάρας!
Απομένει να το δούμε και στη πράξη, γιατί δε πιστεύω ότι μέσα σε ένα τόσο μεγάλο κόμμα, να είναι όλοι, πολιτικοί της μιας οκάς !
Τρίπολη 7-10-2016 Τάσος Παπαζαχαρίας

4 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΣ
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016 23:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΟΚΑΣ,ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ........ΕΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Την κυβέρνηση της μίας οκας την αντιπολιτεύεται η ΝΔ της μίας οκας... Χ το αποτέλεσμα....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 18:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕ ΟΚΑΔΕΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Κρείττον του λαλείν το σιγάν κ. Τάσσο,αφήστε να ξεπουλήσουν και οι άλλοι τίποτε, μην είσαστε μοναχοφαγάδες .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...