Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το άλλο πρόσωπο του πολέμου

Το άλλο πρόσωπο του πολέμου

252361 2098130696128 3815115 n

 

 

 

 

 
Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
 
Η Σίντρα πλέον ζωγραφίζει με αισιόδοξα χρώματα τη ζωή που ονειρεύεται. Χαίρεται τα πρώτα της βήματα σχεδόν τρέχοντας στους διαδρόμους του νοσοκομείου για να δείξει σε όλους, ότι τα κατάφερε. Στο χαμογελαστό παιδικό προσωπάκι της, γνωρίζουμε ένα από τα θύματα του πολέμου στο Χαλέπι, που τελικά κατάφερε να μας διδάξει τι σημαίνει ηρωισμός και θέληση. Πριν από 6 μήνες, το σπίτι της ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς.
Η Σίντρα έχασε τα πόδια της, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της η έγκυος αδελφή της και ο ανηψιός της.. Οι Ρώσοι αξιωματικοί ήταν εκείνοι που μετέφεραν το μικρό κορίτσι στη Μόσχα προκειμένου να χειρουργηθεί και να αποκατασταθούν τα κάτω της άκρα.
Η Σίντρα πάλεψε και τα κατάφερε. Επέστρεψε στη Λαττάκεια όπου διαμένει η θεία της και πλέον περιμένει να τελειώσει ο πόλεμος για να γυρίσει στο Χαλέπι. Η μητέρα της που είδε την οικογένεια της να ξεκληρίζεται χαμογέλασε για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες όταν είδε τη κόρη της να περπατάει.
Αυτή είναι η άλλη πλευρά που σπάνια ακούμε ή βλέπουμε.

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 23:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο πόλεμος όπου και να γίνεται είναι καταστροφή ανθρώπων και υλικών. Έργο λίγων κακών παρανοϊκών που έζησαν και φεύγοντας θέλουν σε συνεργασία με τον έξω από εδώ να καταστρέψουν τον κόσμο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...