Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι πρώτες αντιδράσεις από την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Οι πρώτες αντιδράσεις από την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

252361 2098130696128 3815115 n

 

 

 

 

 
Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
 

Η Ε.Ε έλαβε την πολιτική απόφαση να παρατείνει κατά έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ως την 31 Ιουλίου 2017. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο λόγος για την απόφαση αυτή ήταν η έλλειψη προόδου στην επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.
Οι αντιδράσεις πάντως δεν άργησαν να έρθουν, από την πλευρά της Ρωσικής κυβέρνησης. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε:
«Για να είμαστε ειλικρινής, ήταν αναμενόμενο, η Ε.Ε απέδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία της, αποφάσισε να παρατείνει τις αντί-ρωσικές κυρώσεις εις βάρος των συμφερόντων των χωρών μελών της».
Σύμφωνα με το ρωσικό γραφείο διπλωματίας, οι αντί-ρωσικές κυρώσεις  και η προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας είναι αυτοσκοπός της  Ε.Ε, η οποία, λόγω έλλειψης άλλων καλών παραδειγμάτων, θέλει έντονα να αποδείξει την ενότητά της, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα.
Πριν λίγες μέρες, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Federica Mogherini, δήλωσε:  «Σχετικά με την δυνατότητα της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ότι αφορά τα  διεθνή ζητήματα οι σχέσεις Μόσχας - Βρυξελλών μπορεί να είναι διαφορετικές από την αμερικανική προσέγγιση».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ από την πλευρά του, ανέφερε ότι:  «Η ΕΕ περιμένει την αποσαφήνιση της πολιτικής της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ όσο αναφορά τη Ρωσία».

 Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζει, τη πλήρη εξάρτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα αυτό, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των κρατών μελών που πλήττονται σημαντικά από τις κυρώσεις αντιπαράθεσης με τη Ρωσία ».

Και όσο η Ε.Ε περιμένει…

Ο Τζακ Κίνγκστον, προσωπικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τράμπ, επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τη Μόσχα και κατέστησε σαφές ότι η άρση των κυρώσεων με τη Ρωσία είναι δυνατή, μάλιστα ήδη έχει πραγματοποιήσει  συναντήσεις με  Ρώσους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Ρωσία, μέλη της Βουλής μίλησαν για την επιχειρηματική δραστηριότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της νέας προεδρικής διοίκησης. Ο Κίνγκστον δήλωσε πως: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσει την πορεία του προκατόχου του, και μπορούμε να ξανά ξεκινήσουμε  από την αρχή.

Πηγή: Tacc


Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...