Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια των Λαγκαδίων - Γράφει ο Πάνος Χουντής

Τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια των Λαγκαδίων - Γράφει ο Πάνος Χουντής
Ειναι θλιβερο, ειναι εξοργιστικό,αλλά και λυπηρό το θεαμα που αντιμετωπιζουν οι κατοικοι των Λαγκαδίων ,αλλα και οι διερχομενοι ταξιδιωτες.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, οπότε οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις,οι χαλαζοπτώσεις με δυνατούς αέρες στην ορεινή Γορτυνία, δεν ξαφνιάζουν κανένα.  Εκείνο όμως που ξαφνιάζει,προκαλόντας αισθηματα οργης, αγανάκτησης και θλιψης, ειναι το θέαμα που αντικρίζουν οι πολίτες, βλέποντας το ιστορικό, πέτρινο κτίριο του ξακουστού Γυμνασίου-Λυκείου Λαγκαδίων, που έκλεισε, έπειτα απο τους γνωστούς μνημονιακούς νόμους στην παιδεία,να έχει..... ορθάνοιχτα  τα παράθυρα, εγκαταλελειμένο στην χειμωνιατικη αγριότητα των στοιχείων της φύσης. Σας ενημερώνω λοιπόν οτι μέσα στο ιστορικό αυτό κόσμημα των Λαγκαδίων, υπάρχουν ακόμα, μεγάλης αξίας ιστορικά κειμήλια, νεανικές αναμνήσεις πάρα πολλών εν ζωή Λαγκαδινών, αλλά και όλος ο υπηρεσιακός εξοπλισμός που διέθεται το δημοσιο γυμνάσιο πριν κλείσει. Δηλαδή, μία χυδαία εικόνα εγκατάλειψης, αδιαφορίας, ντροπής και εξαθλίωσης. Μιλάμε για μια σαφεστατη φθορά, δημόσιας περιουσίας... Δεν ειναι όμως η  μόνη....

Στην είσοδο των Λαγκαδίων, κάτω απο την πλατεία των ηρώων που χρησιμεύει για το παρκαρισμα των αυτοκινήτων, αλλα και με τους τεράστιους σορούς σκουπιδιών, διαπιστώνει κανείς οτι:  Όλα τα παράθυρα του άλλοτε  μοναδικού, ξεχωριστού αλλά εγκαταλελειμένου Αθανασοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδίων, να ειναι....ορθάνοιχτα και να υποδέχονται καρτερικά, το χιονόνερο και το χαλαζι.  Κι αυτη η εικονα, σου  προκαλεί οργή, αγανάκτηση, αλλα και θλιψη για το κατάντημα της μοναδικής αίθουσας για εκδηλώσεις που διαθέτουν τα Λαγκάδια.    

Σας περιέγραψα πολύ σύντομα και με ιδιαίτερη ψυχραιμία, δύο σημερινές Λαγκαδινές εικόνες θλίψης και κατάντιας, οργής και αγανάκτησης, αδιαφορίας και εγκατάλειψης,των ιστορικών δημοσίων κτιρίων που κάποτε αποτελούσαν κοσμήματα υποδομής,του άλλοτε φημισμένου χωριού των ξακουστών πετράδων του Μοριά. Εθεώρησα προσβλητικό το θέαμα της εγκατάλειψης και της Λαγκαδινής κατάντιας, αλλά θα ηταν το ίδιο προσβλητικό για το άτομο μου,αν και το εχω κανει στο παρελθόν, να ψάξω να βρώ κάποιον ανεύθυνο-υπεύθυνο, απο την ανύπαρκτη και ανίκανη τοπική αυτοδιοίκηση του αποτυχημένου Καλλικρατικού δήμου Γορτυνίας.

Με ενυπόγραφη επιστολή στο Α.Τ.Λαγκαδίων,τους ενημέρωσα για την ορατη και  σαφέστατη φθορα και καταστροφή της δημόσιας και ιστορικής περιουσίας των Λαγκαδίων. Ζήτησα δε την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, για την προκλητική αμελεια και αδιαφορία των υπευθυνων παραγόντων που εχουν απο τον νόμο, την  υποχρέωση και το  καθήκον της φύλαξη και περιφρούρησης  του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου, δηλαδή της δημόσιας περιουσίας!

ΠΑΝ.Β.ΧΟΥΝΤΗΣ                                                                                                    
14-Μαρτ-2017
-Προεδρος Εκπολ.&Εξωραιστ.Συλλόγου Λαγκαδιων ‘’Η ΠΡΟΟΔΟΣ’’ (1987)
-Συντονιστης Επιτροπής κατοικων Λαγκαδίων  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...