Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στον κάδο των παιγνίων - Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

Σκουπίδια στον κάδο των παιγνίων - Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος

Η πολύπρακτη υπόθεση της διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου συνεχίζεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά. Ανελλιπώς και αδιαλείπτως ! Με τα ίδια χαρακτηριστικά, τους ίδιους πρωταγωνιστές, τους ίδιους κομπάρσους. Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Όλος ο θίασος επί σκηνής!

Σε ένα θέατρο που τίποτα δεν μοιάζει με αυθεντικό, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα και τον άνευ ορίων παραλογισμό!

Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο «παρένθετης μητέρας», με εξαντλημένο το πολιτικό της καύσιμο, πασχίζει να πλασάρει το «κατασκεύασμα» της, που κυοφορεί ανεπιτυχώς από τις αρχές του 2012 ! Τερατογένεση !

Ομνύει στο όνομα των «άδολων» προθέσεων της και προσπαθεί να πείσει τους «ιθαγενείς» ότι ετοίμασε για λογαριασμό τους, χωρίς αυτούς, μια λύση που οι διαχρονικοί Δημοτικοί Άρχοντες του τόπου αδυνατούσαν ο καθένας για τους δικούς λόγους να επιλύσει!

Και μπαίνουμε στο δράμα της υπόθεσης βήμα - βήμα, μιας αδιέξοδης πορείας με τα διακριτικά του ερασιτεχνισμού και της ανικανότητας.

Μια ματιά στα « άπαντα» των ακροβατισμών των Ερασιτεχνών της τοπικής μας εξουσίας!

Σε ολόκληρο το 2011 με επιμονή η Περιφερειακή Αρχή ζητά από την τότε Κυβέρνηση να πάρει πάνω της το θέμα των σκουπιδιών . Καταφέρνει να υποκαταστήσει τον τότε ΦΟΔΣΑ, να πάρει με ΚΥΑ την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού και επί πλέον ζητά από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια την χρηματοδότηση και την ευθύνη αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , (32 εκατομμύρια ευρώ γαρ).

Και ακόμη με την φόρα που έχει πάρει και με άγνοια κινδύνου, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ζητά να πάρει και την προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών! Πως θα το έκανε αυτό το τελευταίο; Kανένας δεν γνωρίζει ! Eίχε απλώς στις αποθήκες της 9 δεματοποιητές, πεσκέσι από τον προ-προ κάτοχο Γενικό Γραμματέα ! Τίποτα άλλο ! Με έναν ΧΥΤΑ όλον και όλον στην Περιφέρεια και με μια τραγελαφική εικόνα από τον χώρο δεματοποίησης στο Κρανίδι , που δεν ήταν παρά ένας ακόμη επιφανειακός ΧΑΔΑ.

Τα αποτελέσματα αυτών των συλλήψεων ανάμεικτα με τα στοιχεία των φαρισαϊσμών και των δακρύων είναι:

Να προκύψει ανάδοχος η ΤΕΡΝΑ με κόστος διαχείρισης που θα ξεπερνά συνολικά τα 120 ευρώ ο τόνος, να ξεκινήσει όπως όπως η αποκατάσταση αφού πρώτα απεντάχθηκε το έργο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, να μην έχει γίνει καμία πρόβλεψη για την ενδιάμεση προσωρινή διαχείριση, να μην υπογραφεί η σύμβαση της Περιφέρειας με την ΤΕΡΝΑ, να ψηφιστεί εν τω μεταξύ νέος Εθνικός Σχεδιασμός για τα σκουπίδια, να ξαναγυρίσει η αρμοδιότητα στον ΦΟΔΣΑ, να απενταχθεί όλο το έργο από το ΕΣΠΑ, να υπάρχει εν τω μεταξύ νέος ΠΕΣΔΑ !!!!! Και με υποτίθεται κλειστούς τους αποκατεστημένους ΧΑΔΑ να δημιουργούνται άλλοι νέοι ΧΑΔΑ δίπλα και πάνω από τους προϋπάρχοντες. Γιατί που θα πάνε τα σκουπίδια μιας ολόκληρης Περιφέρειας !

Η μέθοδος του εξαφανιζόλ δεν πέτυχε από το «Μάγο» της Φυλής ! Ξεμείναμε από εκτόπλασμα !

Αναρωτιέται κανείς μετά από όλα αυτά , βιώνουμε φάρσα ή τραγωδία;

Kαι αρχίζει πλέον η επίκληση της θεωρίας των παιγνίων! Είναι στο μόνο που σε αυτό το θίασο βγάζεις το καπέλο ! Εδώ είναι άπαιχτοι !

Η προσωρινή διαχείριση της απόφασης της Αποκεντρωμένης δεν ήταν όπως την γράφει η απόφαση, αλλά εμείς απλά θέταμε στην υπηρεσία των Δημοτικών Αρχών την γνώση των Τεχνικών Υπηρεσιών μας ! Από εκεί και μετά νίπτουμε τας χείρας μας! Όσοι αποτόλμησαν να ξεκινήσουν και να κάνουν νόμιμες αδειοδοτήσεις για διαχείριση βρέθηκαν μπροστά σε προσκόμματα και «νομικά» δήθεν αδιέξοδα. Γιατί αφού δεν περνούσε ο ήδη διαγωνισμός με τα αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά θα έπρεπε να περάσουμε σε παλιές δοκιμασμένες μεθόδους του εκβιασμού.

Να πήξει η Πελοπόννησος στο σκουπίδι με κάθε πρόσφορο ή μη τρόπο ώστε να αναγκαστούν όλοι να αποδεχθούν την προτεινόμενη λύση!

Μετά από αυτή την μικρή αναδρομή ένα είναι σίγουρο! Ότι υπάρχει αδιέξοδο!

Ένας Γόρδιος Δεσμός που μόνον η Κεντρική Εξουσία μπορεί να λύσει ! Να μείνουν κατά μέρος οι κοσμοθεωρίες των κενολόγων και να τεθεί το θέμα σε εντελώς νέα βάση! Άμεση ανάγκη για χρηματοδότηση ΤΣΔ με μόνον υπεύθυνο τον ΦΟΔΣΑ, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και με χρηματοδοτημένο και χωροθετημένο ΧΥΤΥ που θα προκύψει μετά από κοινωνική συναίνεση !

Χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς αναδόχους, χωρίς μαυραγορίτες, χωρίς προαγωγούς και χωρίς μαφιόζους !

Οποιαδήποτε άλλη κατά παραχώρηση πρόταση θα σέρνεται κάτω από το βάρος των αμαρτιών μιας εξαετούς αποτυχημένης πορείας ανάμεικτης με τερτίπια, υποκρισίες, εκβιασμούς και παίγνια !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

Πολιτικός μηχανικός

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...