Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ούτε ένα Αστυνομικό τμήμα από την Τρίπολη έως την Αρχ. Ολυμπία 130 χλμ.)

Ούτε ένα Αστυνομικό τμήμα από την Τρίπολη έως την Αρχ. Ολυμπία 130 χλμ.)


Έκλεισε και το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδίων.

Μετά το κλείσιμο των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου, ήλθε και η σειρά του Α.Τ. Λαγκαδίων . Ολοκληρώθηκε λοιπόν το μέτρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πού εξήγγειλε και υλοποίησε, για την καλύτερη ....ποιότητα της ασφάλειας των πολιτών. Δεν το πιστεύετε; Κανένας δεν το πιστεύει, διότι για ποιά ασφάλεια μιλάμε όταν από την Τρίπολη έως την Αρχαία Ολυμπία, δηλαδή σε απόσταση 130 χλμ., Εθνικής Οδού,δεν υπάρχει κανένα αστυνομικό τμήμα, είτε για αστυνομικό είτε τροχαίο συμβάν! Δηλαδή να το κάνουμε πιο λιανά. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιο αστυνομικό είτε τροχαίο συμβάν στην εθνική οδό και χρειάζεται η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ εκείνη την στιγμή διασχίζει την Δημητσάνα είτε τα Τρόπαια, το λεωφορείο και το απορριμματοφόρο του δήμου. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα τέτοιων υπουργικών σχεδιασμών για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την καλύτερη ασφάλεια των ....πολιτών και τον εκσυγχρονισμό της αστυνομικής λειτουργίας! Με πιο απλά λόγια, αγοράστε καλύτερα λουκέτα και φυσικά κοιμηθείτε με τα ..παπούτσια. Α, ξέχασα να σας αναφέρω ότι από τώρα και μπρός το αστ. Τμήμα Δημητσάνας ,θα λέγεται Α.Τ. Γορτυνίας. Τώρα πιστεύω να ηρεμήσατε! Μα ποιος είναι προκλητικά αισιόδοξος με τέτοιες εξαγγελίες;

Ποιά είναι η πραγματική εξήγηση; Μα είναι απλούστατη !

Η χώρα μας από το 2010 είναι στο κατοχικό καθεστώς των τοκογλύφων δανειστών οι οποίοι μέρα νύχτα, αγωνίζονται να μας βγάλουν από το τούνελ της λογιστικής μας χρεωκοπίας και του απροσδιόριστου με νούμερα που κανένας δεν γνωρίζει, χρέους μας. Έτσι λοιπόν, απαιτούν μέσα από τα δυσβάσταχτα μέτρα και απάνθρωπους όρους, την συνένωση και συρρίκνωση των κοινωνικών δομών ενός κράτους, όπως είναι η παιδεία ,η υγεία ,η ασφάλεια των κοινωνικών οργανισμών και δημοσίων υπηρεσιών, μαζί δε με το ξεπούλημα όλης της χώρας. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το τσεκούρωμα και την εξαθλίωση των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, της ασφαλισμένης εργασίας, υπερωριών και όλων των κοινωνικών ανταποδοτικών ποσών που προσφέρει το κράτος, στον εξαθλιωμένο Έλληνα καταχρεωμένο και γερασμένο φορολογούμενο. Αποτέλεσμα αυτών των σκληρών οικονομικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο 1ο,στο 2ο και στο 3ο μνημόνιο, είναι η ανεργία στο 25%, η ανεργία των νέων γύρω στο 55% και η μετανάστευση των νέων επιστημών γύρω στις 500.000, που για μια καλύτερη ζωή, εγκαταλείπουν την χώρα, ελπίζοντας μια μέρα ,ίσως ,ίσως ξαναγυρίσουν στην πατρίδα. Αν θα υπάρχει, πατρίδα....

Θα έχετε διαπιστώσει ότι έπειτα από τα μνημονιακά μέτρα, παρεμβάσεων στην δημόσια διοίκηση, είναι κοινό μυστικό και η αύξηση της εγκληματικότητας. Η εγκληματικότητα έχει υπερσύγχρονες μεθόδους και δράσεις, σε αντίθεση με την αστυνομία με τους εξαθλιωμένους μισθούς, επιδόματα ψίχουλα, παμπάλαιο και κακοσυντηριμένο εξοπλισμό, άθλια και ερειπωμένα επικίνδυνα ασυντήρητα αυτοκίνητα, χωρίς καύσιμα, χωρίς συνεχή σεμινάρια επιμόρφωσης και ενημέρωσης , χωρίς βολές και εξάσκηση του προσωπικού στους νέους οπλισμούς και το πιο συγκλονιστικό, τα ληγμένης ημερομηνίας λήξης των αλεξίσφαιρων γιλέκων των αστυνομικών μας..... Οπότε, πώς να μην έχουμε αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και την ασήμαντη ευτυχώς, υπηρεσιακή διαφθορά; Να συγκεκριμένοι σοβαροί τομείς της αστυνομικής που θα μπορούσε το κράτος να παρέμβει για να βελτιώσει το άσχημο επίπεδο της και όχι η κατάργηση και η συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων, αφού η δύναμη των ανδρών είναι μισθολογικά είναι η ίδια, τα δε πάγια έξοδα ΔΕΗ,ΟΤΕ είναι ασήμαντα, αφού οι περισσότεροι δήμοι παραχωρούν χωρίς μίσθωμα, δικά τους άδεια κτίρια. Οπότε εκτός από τις καταστροφικές εντολές των μνημονιακών τοκογλύφων και η άνευ όρων υπακοή, δεν χωράει άλλη λογική δικαιολογία για τον απίστευτο ,παράλογο και σίγουρα αναποτελεσματικό αστυνομικό σχεδιασμό του υπουργείου της προστασίας του εξαθλιωμένου Έλληνα φορολογούμενου.

Εκτός από την μνημονιακή ευθύνη που σας ανέλυσα για το κατάντημα της χώρας, στο τομέα της ασφάλειας των πολιτών και της αυξανόμενης εγκληματικότητας, για το κλείσιμο του Α.Τ.Λαγκαδίων, μεγάλη ευθύνη φέρει και η ανύπαρκτη δημοτική αρχή. Μας ενημέρωσε η ηγεσία της Αστ. Διεύθυνσης ότι πριν από έναν χρόνο είχε ενημερώσει τον δήμο Γορτυνίας για το κλείσιμο του Α.Τ.Λαγκαδίων! Από τον ανεπαρκέστατο και ανύπαρκτο, αλλά φερόμενο σαν δήμαρχο, έλαβε την θετική απαντητική επιστολή του, χωρίς να ενημερώσει, ως όφειλε, το δημοτικό συμβούλιο, τους αφελείς δημότες του και κυρίως τους ανύπαρκτους και άφωνους, αντιδήμαρχο και τοπικούς συμβούλους των Λαγκαδίων. Τα αναφέρω αυτά διότι όταν θα έλθουν οι επόμενες εκλογές το 2019, θα σας συμβούλευα να μην ξεχάσετε τα ονοματάκια τους. Είναι το τελευταίο όπλο έκφρασης του πολίτη. Όπως λοιπόν διαπιστώνετε, η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος ήταν ήδη δρομολογημένη πριν από ένα χρόνο, χωρίς κάποια ένσταση, χωρίς κάποια αντιπρόταση, χωρίς κάποια διαμαρτυρία, αλλά και κάποια υπεύθυνη ενημέρωση, για το τί περιμένει τους λίγους μεινεμένους ηρωικούς συνταξιούχους και υπερήλικες γέροντες των λαγκαδίων.. Σας καταθέτω και τις άνευ αποτελέσματος επιστολές, τις οποίες στείλαμε τους τελευταίους μήνες, σαν εξωρ.και εκπολ.συλλογος η ΠΡΟΟΔΟΣ, με τα 9 αναλυτικά σημεία συνοδευτικά των υπομνημάτων, τα λεπτομερέστατα σχεδιαγράμματα και την πολύωρη προσωπική συνάντηση μου με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου τον κ.Δημ.Αναγνωστάκη. Από τις παραπάνω παρεμβάσεις αποκομίσαμε την 3μηνη αναβολή του κλεισίματος του αστ. Τμήματος των άλλοτε ξακουστών και περήφανων Λαγκαδίων. Για το τέλος σας καταθέτω την προσωπική μου οργή, αγανάκτηση και θλίψη, σαν φορολογούμενος πολίτης και σαν Λαγκαδινός.

ΠΑΝ.Β.ΧΟΥΝΤΗΣ (11-ιουν-2017)

astynomikotmimalagkadiw2017

*Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο www.kalimera-arkadia.gr απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των αρθρογράφων και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται από την ιστοσελίδα μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...