Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η υποκρισία των πατριδοκάπηλων, με αφορμή το ποιος θα πρέπει να κρατήσει τη σημαία στο σχολείο, έχει χτυπήσει κόκκινο!

Η υποκρισία των πατριδοκάπηλων, με αφορμή το ποιος θα πρέπει να κρατήσει τη σημαία στο σχολείο, έχει χτυπήσει κόκκινο!
Η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, στη πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους, ακόμη και στο πιο φτωχό παιδί, ακόμη και σε ένα παραμελημένο από τη φροντίδα των γονιών του. 
Προσπαθεί να το πετύχει αυτό δίνοντας τη δυνατότητα να κρατήσει τη σημαία του σχολείου σε μια γιορτή, σε μια επέτειο, με το σύστημα της κλήρωσης μεταξύ όλων των παιδιών, χωρίς τις γνωστές παρεμβάσεις των γνωστών έξωθεν του σχολείου παραγόντων και τις γνωστές λοβιτούρες που σχεδίαζε και εφάρμοζε ο εκάστοτε διευθυντής υποκύπτοντας σε αυτές τις παρεμβάσεις!
Σ αυτή τη πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα απόφαση της κυβέρνησης, έρχονται οι πατριδοκάπηλοι, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πλουσίων και των κοινωνικά ισχυρών και λένε όχι σε μία τέτοια περίπτωση!
Και φυσικό είναι γιατί πως είναι δυνατόν να αντέξει ο πλούσιος, ο επώνυμος, που έχει μάθει να βλέπει και να γκορδόνεται που είναι το παιδί του σημαιοφόρος η παραστάτης η διμοιρίτης,  να βλέπει τώρα με το νέο σύστημα επιλογής αυτό της κλήρωσης, να βλέπει το παιδί του φτωχού, του μεροκαματιάρη, να είναι μποστά στον σχηματισμό του σχολείου και να κρατάει τη σημαία, ενώ το δικό του  παιδί μπορεί να είναι και τελευταίο!
Πατριδοκάπηλοι και συγχρόνως κλέφτες του ιδρώτα της πατρίδας πρέπει να το πάρετε χαμπάρι!
Πέρασε ο καιρός που είσασταν πάντοτε μπροστά σε ότι και αν γινόντανε, που με το ένα χέρι κάνατε το σταυρό σας για να ρίχνετε στάχτη στα μάτια της κοινωνίας και με το άλλο χέρι αρπάζατε το δημόσιο χρήμα και το χώνατε βαθειά στη τσέπη σας!
Είστε η χειρότερη μορφή υποκριτών γιατί προσπαθείτε να κρύψετε τους πραγματικούς λόγους που σας ενοχλούν με το περιτύλιγμα της "αριστείας"!
Για ποια "αριστεία" λοιπόν μας μιλάτε???
Για την "αριστεία" εκείνη που όταν τυχαίνει να είναι άριστο στο σχολείο ένα παιδί αλλοδαπών γονιών η όταν έχει σκούρο χρώμα το δέρμα του, τότε ξεχνάτε την "αριστεία" και βάζετε μπροστά τον ρατσισμό σας και τον κακώς εννοούμενο εθνικισμό σας, ακόμη και τον καλά κρυμμένο μέσα σας  φασισμό σας, λέγοντας και φωνάζοντας διάφορα, ανεβαίνοντας στα κάγκελα και στα κεραμίδια χαλώντας τον κόσμο???
Αφήστε λοιπόν τη παρούσα κυβέρνηση να καθιερώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και προπαντώς την ισοτιμία αρχίζοντας από τα σχολεία και ξεχάστε τις εποχές που κόβατε και ράβατε σε τούτη τη χώρα σύμφωνα πάντοτε με τα δικά σας συμφέροντα.
Όσο για κείνους που παριστάνουν τους Ελληναράδες και κόβουν τις φλέβες τους μπροστά στο ενδεχόμενο να κρατήσει τη σημαία του σχολείου ένας κακός μαθητής, εφ όσον του πέσει ο κλήρος, έχω να τους θυμήσω πως στην αρχαία Αθήνα, στο λίκνο της δημοκρατίας για την οποία είμαστε υπερήφανοι, όλα τα αξιώματα της εκτελεστικής, της νομοθετικής, της δικαστικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, αποδίδονταν με το σύστημα της κλήρωσης μεταξύ όλων των πολιτών ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης και μόρφωσης και μόνο τότε η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε!
Τρίπολη 4-8-2017
Τάσος Παπαζαχαρίας

 

*Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο www.kalimera-arkadia.gr απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των αρθρογράφων και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται από την ιστοσελίδα μας.

1 σχόλιο

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 23:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Παντού κόκκινα τα βλέπετε εσείς οι αριστερίζοντες κ. Τάσο, γιατί; Μήπως για αυτό βάλατε την κλήρωση για την γαλανόλευκη; Τι φοβάστε; Δεν πρόκειται να σας φάει η σημαία. Δεν πιστεύω να σας το έχει επιβάλει η Ε.Ε. ή ο κ. Σιόιμπλε ή η Νέα Τάξη Πραγμάτων ή κάποιος άλλος;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...