Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υψώνω το Λάβαρον της Αντιστάσεως

Υψώνω το Λάβαρον της Αντιστάσεως

Υπό Αιδέσιμολ. Δημητρίου Λυμπερόπουλου
Εφημερίου Ιερού Ναού Προφήτου Ηλίου
Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου Τριπόλεως

«ΑΝΤΊΣΤΑΣΙΣ»

«Αντίσταση ανέκαθεν δεν κάνουν οι πολλοί, σίγουρα αντίσταση δεν κάνουν οι δειλοί. Εμπρός λοιπόν πιστοί, με προσευχή και συν Θεώ, Αντίσταση να κάνουμε χωρίς καμμιά αναβολή». Το έναυσμα να επιστρατεύσω την γραφίδα και να συντάξω το παρόν κείμενον, μου το έδωσε η πραγματοποιηθείσα εκδήλωσις εις το Αποστολοπούλειον Πνευματικόν Κέντρον Τριπόλεως, την 31η Μαίου 2017. Ήτο μια εκδήλωσις αναφερομένη εις την έκδοσιν έμφυλων ταυτοτήτων, και την διάθεσιν των σε παιδιά 12-15 ετών. Είναι μια έκ του προχείρου ανάπτυξις και παρουσίασις της κυβερνητικής πολιτικής, και μια εκ του προχείρου απαξιωτική πρωτοβουλία, του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου. Το κοινόν ευρύ Παρών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, προσκληθείςπρος τούτο. Ο Σεβασμιώτατος αφού παρακολούθησε μετά προσοχής τους κ. ομιλιτές περι των έμφυλων ταυτοτήτων, που το περιεχόμενον των δεν συνάδει με το Ελληνορθόδοξον πνεύμα, τους Ιερούς Κανόνας, της Εκκλησίας την Θείαν Πρόνοιαν, τα χρηστά ήθη, ανταποκρίθηκε στον επίλογον της εκδηλώσεως άμεσα, και με στεντόρειαν την φωνήν ωσάν ένας δεύτερος Παλαιών Πατρών Γερμανός, αναφώνησε: «Υψώνω τα Λάβαρον της Αντιστάσεως».

Τα λόγια αυτά του Σεβασμιωτάτου, να γίνουν το εγερτήριον και ορμητήριον σάλπισμα, και όλοι μαζί Κλήρος και λαός συστρατευμένοι να οδεύσωμεν για τον μεγάλον Ιερόν αγώνα. Ο Σεβασμιώτατος, ο νουνεχής και οτρηρός αυτός Ιεράρχης, πιστός διάδοχος των διδαχών των Αγίων Αποστόλων και των ΘεοφόρωνΠατέρων της εκκλησίας, ως Επίσκοπος Επισκοπών και ως γεωργός γεωργών το πνευματικόν γεώργιον, πάντοτε μπροστάρης σε κάθε παρουσιαζόμενη επιταγή. Με μεστόν κα εναργή κηρυκτικόν λόγον, μεταγγίζει τα ζείδωρα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως σε διψασμένες ψυχές. Έχει τονίσει ότι: Εφόσον η Ορθόδοξος Θρησκεία, είναι επικρατούσα εν Ελλάδει, είναι δηλαδή θρησκεία των Ελλήνων με 95%, το κράτος υποχρεούται να εξασφαλίση στα Ελληνόπουλα, και θρησκευτικήν Εκπαίδευσιν, σύμφωνα με τις αρχές πίστης της θρησκείας. Το κοινόν θορυβηθέν, παρουσίασεν μίαν δείνωσιν, και ευθύς άρχισαν να κατατίθενται υπογραφές διαμαρτυρίας, δια την μη έκδοσιν των έμφυλων ταυτοτήτων.

Ο ένθερμος γνήσιος Έλληνας πατριώτης, ο ιατρός κ. Απόστολος Χατζητόλιος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έσπευσε να καλέση τους γονείς, και όσους τάσσονται υπέρ της Ελληνικής Ορθοδόξου Αγωγής, να αφήσουν για λίγο τον καναπέ, και να πάρουν άμεσα θέση, στο καίριο αυτό θέμα, για να διατηρήσουν ψηλά την υπόσταση της Ελληνικής Οικογένειας, που είναι ένας κρίκος από το τρίπτυχο: ΘΡΗΣΚΕΊΑ-ΠΑΤΡΊΔΑ-ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ Τόνισε ότι: Οι έμφυλες ταυτότητες είναι ένα άκρως Εθνικόν ζήτημα, που πρέπει να αφυπνίση υπνότουσες συνειδήσεις, να αντισταθούν εις τα δηλητηριώδη εκβόλιμα σχέδια της συγκυβέρνησις. Εις το Βελλίδειον ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ηθικοθρησκευτικούς κεραυνούς με πύρινους λόγους, εξαπέλυσε η μαχητική γνωστή για τις ομιλίες της, ομότιμος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κ. Μαρία Μαντουβάλου, κατά της απαξιωτικής πολιτικής, ως και της Γαβρόγλιας πρωτοβουλίας, για τις έμφυλες ταυτότητες.

Οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας εξέδωσαν και ενέκριναν ομοφώνως ψήφισμα διαμαρτυρίας δια την μη έκδοσιν έμφυλων ταυτοτήτων προς το Υπουργόν Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το δικό του μήνυμα για τον εορτασμόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έδωσε από την Θήβα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος επεσήμανε ότι: ο Ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξη πάντοτε Ορθόδοξος. Ο μεγάλος εκείνος Σκιαθίτης διηγηματογράφος, και κοσμοκαλόγερος, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1910) είναι ο μόνος που είδε, ότι: η θρησκεία, με άλλα λόγια η Ορθοδοξία, ήταν η σπονδυλική στήλη του Εθνικού σώματος. (Ελληνική Γενική Ανθολογία) Είναι παγκοίνως γνωστόν, ότι η Ελλαδική Εκκλησία διέρχεται έναν απηνή διωγμόν, που ψευτοκουλτουριάρηδες νεογεννίτσαροι ιστορικοί και Συνταγματολόγοι, προσπαθούν ανερυθριάστως να σπιλώσουν και να τρώσουν το σκάφος της σώτηρας Εκκλησίας, που έδωσε χιλιάδες Μάρτυρες και Νεομάρτυρες, για την πίστιν και το ΓΈΝΟΣ. Για το Ελληνικόν ΓΈΝΟΣ, που επέζησεν και ανέστη, εμβολιασθέν εις την καλλιέλαιον εκκλησίαν.

Κατά την Πασχάλιον περίοδον, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος, με πλήρη απάθεια δήλωσε: Ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι αναγκαίος. Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του διαχωρισμού, πρέπει να ενταχθή η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας των θρησκευτικών, η κατάργησις της μισθοδοσίας των Κληρικών από το Κράτος, η δίκαιη φορολόγησις της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής περιουσίας. Τέλος λόγω των ημερών του Πάσχα, να τονίσω ότι, πρέπει να σταματίση η αναχρονιστική μεταφορά του Αγίου Φωτός, με τιμές Αρχηγού Κράτους, καθώς πέραν του κόστους, παραπέμπει σε θεοκρατικά κράτη, και όχι σε μια σύγχρονη προοδευτική χώρα. Ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, δεν είναι χαρακτηριστικό της Εκκλησιαστικής ποιμαντικής Διακονίας. Η Εκκλησία δεν χωρίζεται από τα παιδιά της. Όποιος θέλει αποχωρεί, όποιος θέλει επιστρέφει. (ΕΚΚΛΗΣΊΑ: Επίσημον Δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οκτώβριος 2016, σελ 836) Ωφέλιμον να ανατρέξωμεν στα βαρυσήμαντα εκείνα λόγια του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια, όταν ρωτήθηκε, στις 3 Οκτωβρίου 1827, διπλωμάτης ακόμη, από τον Άγγλον Υπουργόν Ουΐλμοτ Όρτον, τι πρέπει να εννοήσωμεν λέγοντες Ελλάδα σήμερον; Απήντησε: Το Ελληνικόν Έθνος, συγκείται εκ των ανθρώπων, οίτινες από Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, δεν έπαυσαν ομολογούντες την Ορθόδοξον πίστιν, και την γλώσσαν των πατέρων αυτών λαλούντες. Ξεκαθάρισε ο Καποδίστριας, ότι: το συστατικό αυτού του έθνους, είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ορθόδοξη πίστις: (πρωτ., Βασιλείου Βολουνάκη. Η πολιτική είναι ποιμαντική, σελ 79) To 1981 ο Πρωθυπουργός τηε Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου, δτις προγραμματικές του δηλώσεις στις 22/11/1981 είπε: ότι η εκκλησία θα αφεθή να ακολουθήση το δικό της έργο χωρίς ανάμειξη της πολιτείας. Τόνισε: Βασική Μέριμνα θα ληφθή για την εξασφάλιση του εφημεριακού Κλήρου, και των εργαζομένων στην Εκκλησία.

Οι Κληρικοί είναι μια κοινωνική ομάδα, αφού το Σύνταγμα προβλέπει κοινωνικά δικαιώματα, με τεράστιο έργο και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Οδηγούμαστε λοιπόν, στην ήδη συνεργασία Εκκλησίας- πολιτείας. Η Ορθόδοξος Εκκλησία αφενός μεν διατηρεί αλώβητον πάσαν την υπό του Θεού αποκαλυφθείσαν αλήθειαν, αφετέρου δε αμυνομένη εις τους προσπαθούντας να διασπάσουν την ενότητα της, εξέρχεται νικήτρια. Αυτήν την αλήθειαν τονίζει και ο Ισπανός ρωμαιοκαθολικός και μετέπειτα Ορθόδοξος π. Παύλος Μπαλλέστερ Κορβαλιέρ εις το βιβλίον του ‘η μεταστροφή μου εις την ορθοδοξίαν’, εις το οποίον μεταξύ άλλων γράφει: Η ορθοδοξία είναι η μοναδική Εκκλησία, ήτις ως πιστός θεματοφύλαξ της Ευαγγελικής πίστεως, ουδέποτε ήλλαξε τι εις αυτήν, ούτε αφήρεσε, ουδέ συνεσώρευσε τα επουσιώδη, ούτε απώλεσε το δικό της, ούτε τι το ξένον ήρπασε, πάντοτε πιστή και συνετή προς όσα εκληρονόμησε. Και συνεχίζει: Αυτή είναι η Αγία Εκκλησία του Θεού, η μοναδική του, η αληθώς καθολική Εκκλησία, ήτις μάχεται εναντίον των αιρέσεων. Να μάχεται είναι δυνατόν, να ηττάται όμως ποτέ.

Ο μακαριστός διαπρεπέστατος π. Γεώργιος Φλωρόφσκι Ρώσος Ορθόδοξος Θεολόγος έλεγε: Ένας τρόπος υπάρχει για να είναι η Θεολογία μας καθολική όντως Ορθόδοξη, να είναι ελληνική. Ας γίνομε περισσότερον Έλληνες, ώστε να γίνομε αληθινοί Χριστιανοί. Ζωτικός ρόλος της θρησκείας σε κάθε κοινωνία, παραμένει η προσφορά σεβασμού και αγάπης στον συνάνθρωπον. Σήμερα σε μια μεταλλασσόμενη κοινωνία που ακολουθεί μια παράκεντρη πτωτική πορεία, αποτελέσματος μιας διαβρωμένης ΕυρωπαϊκήςΕνώσεως, αν και οι ηθικές αξίες της σημερινής Ευρώπης, οφείλουν πολλά στην παρουσία του Χριστιανισμού, δεν θα παραβλέψωμεν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως μας, και δεν θα προδώσομεν την ταυτότητα μας, ήτοι το τρίπτυχο: «ΘΡΗΣΚΕΊΑ-ΠΑΤΡΊΔΑ-ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ» Το θεμελιώδες αυτό συστατικό, που είναι ενσωματωμένον εις το κύτταρο του Έλληνος πατριώτου. Είναι αδήριτος η ανάγκη να διαφυλάξωμεν ως κόρη οφθαλμού την Ελληνορθόδοξον ιδιοπροσωπείαν μας, εάν δεν θέλωμεν να αλλοτριωθώμεν εις την χοάνη της παγκοσμιοποιήσεως. Όσον και αν λυσσωδώς προσπαθούν οι αντίθεοι, να σπιλώσουν και να τρώσουν την σπονδυλικήν στήλην της Ελλαδικής Εκκλησίας, ματαίως σκιαμαχούν. Η Εκκλησία ανθίσταται με εκπροσώπους της, που γνωρίζουν επιστημονικώς, και με επάρκειαν την εξέλιξιν όλων των αναφυομένων θεμάτων, αν και αποκρύπτεται η ιστορική πραγματικότητα. Έρχεται η χρυσορρήμων γλώσσα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μας λέγει: «Ουδέν της Εκκλησίας ισχυρότερον και δυνατότερον». Πολεμουμένη νικά. Επιβουλευομένη παραγίνεται.

Υβριζπμένη λαμπροτέρα καθίσταται δέχεται τραύματα και ου καταπίπτει υπό των ελκών, κλυδωνίζεται αλλού καταποντίζεται. Κόλαφος λοιπόν στους τέως και νυν κνώδαλους Υπουργούς, και ενίους πολιτικούς, δεσμίους της ουτιδανότητος που τους περιβάλλει με τις ανοίκειες και απάδουσες συμπεριφορές τους, ως και τις λεκτικές έωλες και ποταπές δηλώσεις τους, είναι το προσφάτως εκδοθέν αξιόλογον πόνημα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ με τίτλο: «Η ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ ΣΤΑ ΜΥΘΕΎΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΎ ΛΑΙΚΙΣΜΟΎ.» Από την άλλη πλευρά, μέσα σε αυτήν την κοσμοχαλασιά και την αβεβαιότητα που επικρατεί, βολές δέχεται η Εθνική μας ιστορία με το να κατακρεουργήται, να αλλοιώνεται και να απεμπολείται. Αλλοιώνονται δυστυχώς αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα. Κατασυκοφαντήθηκαν οι Εθνικοί μας ήρωες. Ασέβεια έχει ενσκύψει επί των ιερών και οσίων της φυλής μας. Η ιστορία συνιστά άσκησιν μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν, και επεκτείνεται στο μέλλον.

Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείον της Εθνικής ταυτότητος ενός λαού. Η ιστορία του Έθνους μας, είναι το μνημείον επί του οποίου κεχαραγμένα υπάρχουσι τα κατορθώματα, η αρετή, οι θυσίες των προγόνων μας. Είναι το κάτοπτρον εις ο ενοπτριζόμενοι οι μεταγενέστεροι, τα μεν καλά οφείλουσι να μιμώνται και προάγουσιν,αποφεύγουσιν δε τα εναντία. Η Simone Le Baron, γλωσσολόγος καθηγήτρια της Γαλλικής γλώσσης γράφει: Ευχαριστώ τους Έλληνες που χρωστώ τα πάντα. Να μην αφήσετε ποτέ τους άλλους, να γράψουν την ιστορία σας, αντί για εσάς. Η ιδέα της πατρίδος έχει και αυτή κατασυκοφαντηθεί και ευτελεσθεί, με την εκρίζωσιν από τις καρδιές των Ελληνοπαίδων, την αγάπη προς την πατρίδα. Η έννοια του πατριώτη είναι πλέον επιλήψιμη. Τα πατριωτικά αισθήματα σχεδόν ανύπαρκτα ως και απαγορευμένα. Η ιδέα του Έθνους στην ίδια μοίρα. Ο ιστορικός Ηρόδοτος έθεσε στην πρώτην γραμμήν, το όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομόγλωσσον, και ομότροπον για την σωστήν Εθνικήν συγκρότισιν ενός λαού. Είναι όνειδος όταν βλέπη κανείς πεταγμένες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, τις Άγιες μορφές των ηρώων μας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω ο στρατός, Ζήτω το έθνος, που κάποτε εστόλισαν τις αίθουσες διδακτηρίων και δημόσιων κτιρίων.

Η οικογένεια δυστυχώς ευρίσκεται εις κρίσιμον στάδιον. Το ιερόν Μυστήριον του γάμου, αρχίζει να δυναμίζεται με την αποτίναξιν του Ιερού αυτού θεσμού. Κατ’ αρχάς με το συναινετικόν και κατόποιν με το αυτόματον διαζύγιο, και κατ΄ακολουθίαν με την καθιέρωσιν της εξώγαμης συμβίωσης, ως και συμβίωσις ομόφυλων ζευγαριών. Προσφάτως , η συγκυβέρνησις ΣΎΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέφερε ένα καίριον πλήγμα εις την Εθνικήν Παιδείαν, με την κατάργησιν της ¨αριστείας¨ και τον αριστούχον μαθητήν ως σημαιοφόρον, με τους δυο παραστάτες. Προχώρησε όμως πιο χειρότερα και αναιδέστατα. Η προσφάτως απόφασις του Υπουργείου Παιδείας, να αφαιρέση από το πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων την έπαρσιν της σημαίας, παράλληλα με την ωδή του Εθνικού μας ύμνου από τους μαθητάς, έχει προκαλέσει την μήνιν εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών. Ως εκ τούτου, θεωρώ επιβεβλημένην την όσον τάχιστα αποχώρησιν από τα κοινοβουλευτικά έδρανα ανάξιων μεφιστοφελών πολιτικών, για να μην μιαίνουν οι μιαιοφόνοι τον Ιερόν αυτόν χώρον έτι περισσότερον, που μετά την απελευθέρωσιν του Γένους, αγόρευσαν επιφανή πολιτικά αναστήματα. STOP, στους ξεθεμελιωτές που προσπαθούν με ανοίκειον τρόπον, να εκριζώσουν από τις επερχόμενες γενεές την Εθνικήν μας υπόστασιν. ΤΑ σύμβολα της Ελλάδος και Ορθοδοξίας θα παραμένουν αλώβητα και αναλλοίωτα.

Γιατί κερδήθηκαν μέσα από αγώνες, θυσίες ιδρώτα και αίμα. Γι αυτό οφείλωμεν ιδιαίτερα ευγνωοσύνην, σε όλους αυτούς που ανά τους αιώνας θυσιάστηκαν, για να απολαμβάνωμεν εμείς σήμερα αυτές τις αξίες και τα αυτά τα ιδανικά. Πάντοτε τα λόγια της Εκκλησίας διαχρονικά: αεί τη θυσία έπεται η νίκη, και τω Σταυρώ ακολουθεί η Ανάστασις. Στοχαστικά τα λόγια του Φιλέλληνος, και μεγάλου ποιητού της Γαλλικής γλώσσης, Salah Stattie , ο οποίος όσον αφορά την Ελλάδα έχει δηλώσει: Είναι όντως ένας ολόκληρος πολιτισμός, ένα υπέρτατον Θείον δώρον, φιλοσοφικόν, που βρίθει ανθρωπισμού, το οποίον οι Θεοί προσέφερον εις τους ανθρώπους. Δυο βασικά στοιχεία που έχει η Ελλάδα είναι: η πλούσια γλώσσα της και η Ορθοδοξία της. Είμεθα όλοι Έλληνες με μια από τις διαστάσεις της υπάρξεως μας στον κόσμον. Αδελφοί συνέλληνες. Στους σημερινούς δυσχείμερους και αντιπνευματικούς καιρούς, ας ενώσουμε τα χέρια όλες οι οικογένειες, «και όλοι μαζί μπορούμε». Ας μάθουν οι ανθέλληνες ότι: ζή Κύριος ο Θεός και υπερηφάνοις αντιτάσσεται.

Είναι μέγα πράγμα να φρονώμεν και να αισθανώμεθα ότι έχομεν ρίζες, ότι ισχυροί και Ιεροί δεσμοί μας συνδέουν με το παρελθόν και με τον τόπον μας. Ότι είμεθα δαδούχοι ενός Ιερού Πυρός, το οποίο παρελάβαμεν παρά των προγόνων μας, με το χρέος να το παραδώσωμεν εις τις γενεές που ακολουθούν. Σε ετούτον εδώ τον τόπον, τον Ελληνικόν, μόνον μεγάλες και ελεύθερες ψυχές ταιριάζει να ζουν, ψυχές που ποτέ δεν παραδίδουν τους ατίμητους θησαυρούς της σεπτής παραδόσεως μας, την πίστιν και την ελευθερίαν, με ευτελή μηαδαμινά ανταλλάγματα. Με έμπονα δάκρυα και με σπαραγμό ψυχής, εμείς οι γνήσιοι πατριδολάτρες ΕΛΛΗΝΕΣ, τιμητικός τίτλος, που βλέπομεν την αποξένωσι μας, από τα ιερά και τα όσια, που μας δίδαξε και παρέδωσε ετούτος ο αγιασμένος τόπος, γιατί έτσι το θέλουνοι αρνησιπάτριδες και αρριβίστες κυβερνήτες της χώρας μας, δεν κύπτωμεν τον αυχένα, αλλά κρατάμε γερά και αντιστεκόμεθα σθεναρά. Μέσα σε μια κοινωνία γυμνή και απονευρωμένη από τις αιώνιες αλήθειες, του Ελληνικού πνεύματος, και την ιερότητα του Χριστιανικού ιδεώδους, αποξενωμένη, αποχαυνωμένη και καθηλωμένημπροστά στα ΜΜΕ, που της προσφέρουν μεταλαγμένα και παραποιημένα Νομοθετικά διατάγματα, είναι πλέον από απαραίτητα και επίκαιρα τα λόγια του Έθνικού μας ποιητούΔιονυσίου Σολωμού: (Ελληνική Γενική Ανθολογία) «Η αθωότη μ΄απόμεινε μόνη,

Την αισθάνομαι μέσα στα στήθια, αλλ΄ αντί να μου φέρει βοήθεια, με συντρίβει, με πνίγει σκληρά.» Εσχάτως οι αναιδέστατες απόψεις του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, περί «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» επέφεραν την Ιεράν οργήν. Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες επέστρεψαν τους χαρακτηρισμούς. Ταλιμπάν είναι άλλοι. Είναι αυτοί που έρχονται και διαταράσσουν την Πατρίδα μας, και την χριστιανική Ευρώπη. Είναι βλασφημία για το Έθνος και την Πατρίδα μας, και αναίδεια μάλιστα προς τον Σωτήρα Χριστό να εκστομίζωνται τέτοιες ανιστόρητες απόψεις. Όλως αναιτιολόγητα, ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης εντός του αυλείου χώρου του ιδρύματος «Μητέρα», ο οποίος λειτουργούσε και εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Ιδρύματος, ως και των Χριστιανών της περιοχής, με την τέλεσιν βαπτίσεων και γάμων, με απόφασιν της κ. Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου έκλεισε. «ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΊΤΕ» Σας και μας καλεί η φιλτάτη ημών πατρίς. Μας καλεί το πεπρωμένον της φυλής μας. Μας καλεί η ιστορία μας. Μας καλεί το Εθνικό μας φιλότιμο. Μας καλούν τα κόκκαλα των προγόνων μας που τρίζουν. Μας καλούν οι μεγάλοι μύστες του πνεύματος. Εμπρός λοιπόν, με προμετωπίδα τα βροντερά εκείνα λόγια, του λεοντόκαρδου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. «Υψώνω το Λάβαρον της Αντιστάσεως.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...