Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να γιατί πρέπει να καθαρίσεις τώρα τα ακουστικά σου και πώς!

Να γιατί πρέπει να καθαρίσεις τώρα τα ακουστικά σου και πώς!
Οι «ψείρες» που βάζεις στα αυτιά σου δεν είναι πάντα όσο αθώες φαίνονται
Για σένα που δεν βγάζεις από το κεφάλι σου τα earbuds ποτέ, φορώντας τα όταν πας και όταν φεύγεις από τη δουλειά (ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της δουλειάς!), έχουν γίνει πια αναπόσπαστο εξάρτημα του οργανισμού σου.
Κι ενώ τον οργανισμό σου τον καθαρίζεις καθημερινά, τα ακουστικά ποτέ! Τα ακουστικά που μπαινοβγαίνουν στην τσάντα σου και τα πετάς πάνω σε ό,τι βρεις, τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες, κρεβάτια και δεν συμμαζεύεται.
Σε κάτι που δεν αποτελεί ακριβώς και έκπληξη, τα ακουστικά ψείρες μεταφέρουν βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Γι’ αυτό καλό είναι να μην μπαίνουν σε άλλο ζευγάρι αυτιά παρά μόνο στο δικό σου. Ακόμα και για ωτίτιδες έχουν ενοχοποιηθεί, καθώς μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης αν παραμένουν βρόμικα.
Και συνήθως παραμένουν. Καθάριζέ τα λοιπόν περιοδικά αν δεν θες περιπέτειες στα αυτιά σου…
Όσο για το πώς τα καθαρίζεις, ένα ήπιο καθαριστικό και λίγο ζεστό νεράκι θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά. Δεν λέμε να τα βάλεις στο πλυντήριο, παρά να νοτίσεις ένα πανάκι με ελάχιστο ζεστό νερό και σαπούνι (ή κάποιο ελαφρύ καθαριστικό) και να τα τρίψεις με μεγάλη προσοχή.
Αν παραμένει σκόνη στα μεταλλικά σημεία των earbuds, τότε μια παλιά οδοντόβουρτσα θα κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά από τα δυσπρόσιτα σημεία. Αν έχεις μάλιστα ακουστικά με αφαιρούμενα (και εναλλάξιμα) καλύμματα σιλικόνης, τότε αφαίρεσέ τα και καθάρισέ τα μεμονωμένα και σχολαστικά.
Δεν χρειάζεται να πούμε πως δεν τα βυθίζουμε ποτέ στο νερό! Ούτε κάτω από τη βρύση τα βάζουμε, ούτε για μια στιγμούλα. Και θυμήσου ότι τα καθαρίζεις όταν δεν είναι συνδεδεμένα στο κινητό σου…

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...