Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιο Αρκαδικό λόμπι; Δεν μάς υπολογίζει (πλέον) κανείς …

Ποιο Αρκαδικό λόμπι; Δεν μάς υπολογίζει (πλέον) κανείς …

Υπάρχει ένας «μύθος» ότι η Αρκαδία έχει ένα πολύ ισχυρό πολιτικό λόμπι το οποίο κινείται υπόγεια και κατά καιρούς επηρεάζει αποφάσεις υπέρ μας.
Μιλάμε για αστειότητες και σήμερα θα παραθέσω το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Αρκαδία όχι μόνο δεν έχει κανένα ισχυρό λόμπι, στο πλευρό της, αλλά πλέον τείνει να καταντήσει ο «φτωχός συγγενής».
Η Κυβέρνηση πήρε μία απόφαση να προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, σε περιοχές όπου λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Και πολύ καλά έκανε.
Όμως, υπέπεσε σε μία πολύ σοβαρή αδικία κατά της Αρκαδίας, μια αδικία που δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να περάσει έτσι.
Την ώρα που για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφασίστηκαν εκπτώσεις ως 30% για όλους τους νομούς (ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ!), για την Αρκαδία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου ευρύτερα, αποφασίστηκε οι εκπτώσεις να ισχύσουν μόνο για τον Δήμο Μεγαλόπολης!
Αποκλείστηκε δηλαδή όλη η υπόλοιπη Αρκαδία και όλοι οι άλλοι γειτονικοί νομοί.
Ειδικά, όμως, για την Αρκαδία, η αδικία είναι πρωτοφανής. Μία απόφαση που θα έδινε μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά σε όλο το νομό, με τις τόσο μεγάλες εκπτώσεις στο ρεύμα, περιορίστηκε μόνο στη Μεγαλόπολη και στα γύρω χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης.
Το απογοητευτικό στοιχείο όμως δεν είναι η απόφαση της Κυβέρνησης. Είναι η αντίδραση της Αρκαδίας.
Το νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή και όλη την Τέταρτη «έτρεχε» και προσπαθούσε να το αποτρέψει μόνο ένας άνθρωπος. Ο Κωνσταντινόπουλος. Έβγαλε ανακοινώσεις, έφερε τροπολογία, μίλησε στη Βουλή, είχε κατ’ ιδίαν επαφές με στελέχη της Κυβέρνησης.
Για μία ολόκληρη Αρκαδία, ασχολήθηκε μόνο ένας. Υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση;
Που ήταν οι άλλοι βουλευτές (που εκλέγονται ή κατάγονται από την Αρκαδία); Που ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου; Που ήταν οι Δήμοι (πλην του Δήμου Γορτυνίας που αντέδρασε εγκαίρως με μία γραπτή ανακοίνωση); Που είναι όλοι εκείνοι Αρκαδικοί φορείς και σύλλογοι που αυτή την εποχή έχουν … τρελαθεί να κόβουν πίτες; Πουθενά.
Απογοήτευση.
Ποιο Αρκαδικό λόμπι και κουραφέξαλα; Στην Αρκαδία δεν έχουμε κοινή γραμμή, ούτε για τα αυτονόητα. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε καν. Οι μισοί είμαστε αδιάφοροι και οι άλλοι μισοί δεν μιλάμε μεταξύ μας.
Βούτυρο στο ψωμί κάθε Κυβέρνησης και κάθε … Σταθάκη που φυσικά δεν ένιωσε να δέχεται καμία πίεση (πλην του … ενοχλητικού Κωνσταντινόπουλου) για να αλλάξει την απόφασή του.
Γινόμαστε ο «φτωχός συγγενής». Δεν μας υπολογίζει κανείς.
Η απόλυτη απογοήτευση.

17/1/2018

Μηνάς Αρτόπουλος

 

Πηγή άρθρου | facebook

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 11:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια ζωη στην ιστορια της ελλαδας...σκλαβακια ησασταν στην αρκαδια...τελειωσε ακόμα μια περιοδος που λόγω κουτοπονηριας και κρυφουπογειων διαδρομων, επωφεληθηκατε......
    Αλλαξτε μυαλά.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...