Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οργή για Κορκονέα: «Τον καταδίκασαν ως δολοφόνο αλλά θα τον αποφυλακίσουν»!

Οργή για Κορκονέα: «Τον καταδίκασαν ως δολοφόνο αλλά θα τον αποφυλακίσουν»!
Έσπασαν τα ισόβια για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με το νέο ποινικό κώδικα. Αθώος κρίθηκε ο Σαραλιώτης. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από πυρά του Κορκονέα το 2008. Τι είπαν οι δικηγόροι για την πολύκροτη υπόθεση.

Η είδηση της απόφασης έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, από το μεσημέρι που έγινε γνωστή.  Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναγνώρισε  στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και άμεσα να μπορεί να ζητήσει αποφυλάκιση αφού έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του…

«Η απόφαση σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα»

Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδη μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έκαναν γνωστό ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης.

«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου ο Κορκονέας να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφαση σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» είπε προς το δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ή ίδια, χαρακτήρισε αδιανόητη την αναβολή της απόφασης προκειμένου να δικαστεί ο Κορκονέας με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτή την αλγεινή εμπειρία της δίκης που έγινε, για τον απαράδεκτο τρόπο που το δικαστήριο αντιμετώπισε τη μάνα του νεκρού παιδιού και επιφυλασσόμαστε να συνεχίσουμε τη δικαίωση του Αλέξανδρου με κάθε νόμιμο μέσο» είπε στα ΜΜΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Η απόφαση προκαλεί το κοινό αίσθημα

«Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου» είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στο δικαστήριο ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ντροπή.

«Η απόφαση προκαλεί το κοινό αίσθημα και για αυτό το λόγο αλλά και για τις νομικές αμέλειες θα ζητήσουμε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο» είπε μεταξύ άλλων.

Συνήγορος Κορκονέα: Είναι θέμα ημερών η αποφυλάκισή του

“Η πολιτική αγωγή ας κοιτάξει λίγο τον εαυτό της στον καθρέφτη” ήταν η απάντηση του συνηγόρου του Κορκονέα, στα περί μεθοδεύσεων για να σπάσουν τα ισόβια του πελάτη του, που του καταλογίζει η Ζωή και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

“Ο Κορκονέας θα γυρίσει στην οικογένεια του να συνεχίσει τη ζωή του με τα παιδιά του, είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Με τις δικές του ευαισθησίες…” συμπλήρωσε ο κ. Ανδρούλας αναφερόμενος στην αποφυλάκιση του πελάτη του και τη ζωή εκτός φυλακής.

Οι δικηγόροι του Β. Σαραλιώτη, Ι. Αλετράς και Χ. Διαμάντης, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σήμερα μετά από ένα μακροχρόνια και κυρίως ψυχοφθόρο για όλους μας, ιδίως δε για τον εντολέα μας Βασίλειο Σαραλιώτη, αγώνα, εξεδόθη μία δίκαιη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία, ο εντολέας μας αθωώθηκε ομόφωνα, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Βασίλειος Σαραλιώτης μετά από τριάντα μήνες που κρατήθηκε στη φυλακή και δέκα έτη υπό το βάρος μίας άδικης κατηγορίας, μετά από μία εξαιρετικά επίπονη και ενδελεχή διαδικασία, κατόρθωσε να πείσει τακτικούς Δικαστές και Ενόρκους, για την αθωότητα του, την οποία από την αρχή της όλης διαδικασίας υποστήριξε. Η απόφαση αυτή, δικαιώνει τον αγώνα και την επιμονή του για την αθωότητά του».

Πηγή: lamianow

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...