Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς καμουφλάρονται οι «ράμπο» της εφορίας για να αποκαλύψουν παραβάσεις!

Πώς καμουφλάρονται οι «ράμπο» της εφορίας για να αποκαλύψουν παραβάσεις!

Τέσσερις εφοριακοί προσποιήθηκαν τους Ισπανούς τουρίστες στην Μύκονο και εντόπισαν βίλα η οποία ενοικιαζόταν για πάνω από 4.000 ευρώ την βραδιά χωρίς να δηλώνεται.

«Φλέβα» φοροδιαφυγής για την αδήλωτη ενοικίαση πολυτελών κατοικιών στην Μύκονο χτύπησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι οι εφοριακοί προσποιήθηκαν τους πελάτες και συγκεκριμένα εύπορους τουρίστες από την Ισπανία με κωδικό της επιχείρησης «Βίλα Χουανίτα Ντολόρες».

Πολλές φορές χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να αποκαλύψουν την φοροδιαφυγή. «Άλλες φορές προσποιούμαστε τους υδραυλικούς, άλλες φορές τα ζευγάρια τα οποία πίνουν αμέριμνα το ποτό τους, άλλες φορές ενοικιαστές πολυτελών κατοικιών», λέει χαρακτηριστικά στο OPEN TV ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Οι «Ντολόρες», ο «Κάρλος» και ο «Αντόνιο» έκλεισαν μέσω διαδικτύου ραντεβού με μεσίτρια του νησιού. Στις δυο Αυγούστου πέταξαν για την Μύκονο και στο αεροδρόμιο και συγκεκριμένα στην αίθουσα VIP τους παρέλαβε λιμουζίνα και τους οδήγησε στην προς ενοικίαση πολυτελή κατοικία επιχειρηματία στη Φτελιά. Εκεί η μεσίτρια του ξενάγησε στη βίλα και τους είπε το κόστος για την διαμονή.

Για έξι διανυκτερεύσεις ζήτησαν από τους «Ισπανούς» τουρίστες 25.000 ευρώ και τότε οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν από την μεσίτρια τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της βίλας για να ελέγξουν εάν δηλώνονται τα εισοδήματα από την ενοικίαση της.

Ακολούθησε λεπτομερής εφοριακός έλεγχος που αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης της βίλας την δήλωνε ως δευτερεύουσα κατοικία και την είχε νοικιάσει σε τρίτο πρόσωπο ως διαχειριστής της.

Φωτογραφία - Eurokinissi

https://www.ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...