Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μέτρα πρόληψης για τα τροχαία και δικαιώματα ΑΜΕΑ στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Άστρος (εικόνες)

Μέτρα πρόληψης για τα τροχαία και δικαιώματα ΑΜΕΑ στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Άστρος (εικόνες)

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, συνδιοργάνωσαν χθες (23-10-2019) το απόγευμα, στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, στο Άστρος Αρκαδίας, εσπερίδα με θέμα «Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και στήριξη Ατόμων με Αναπηρία».

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, επισημάνθηκαν μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές. 

Στο πλαίσιο της εσπερίδας χαιρετισμούς απήυθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αρκαδίας, κ. Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γεώργιος Καμπύλης, ενώ βασικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής, η ιατρός, κ. Μαρία Χατζηθεοχάρη και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας.

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι του τομέα υγείας και των εκπαιδευτικών φορέων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος άλλου κόσμου.

Σκοπός της εσπερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, η ενημερωτική εσπερίδα «Τροχαία Ατυχήματα & Στήριξη ΑμεΑ», στο Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη στο Άστρος.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με την καλύτερη δυνατή διασφάλιση της ζωής μας έξω από το σπίτι, την αναγκαιότητα της αλλαγής της κυκλοφοριακής μας συμπεριφοράς, την ορθή αντιμετώπιση ενός πιθανού τροχαίου συμβάντος καθώς και τη στήριξη των ατόμων εκείνων που καθίστανται άτομα με αναπηρία μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.
Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας καθώς και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία των φορέων συνδιοργάνωσης και το Ίδρυμα Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη για τη φιλοξενία.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπρόσωπους:
της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού,
αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας,
αυτοδιοιήκησης Β’ βαθμού,
σωμάτων ασφαλείας
συλλόγων ΑμεΑ Αρκαδίας και όλους τους πολίτες, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εσπερίδα αυτή και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

    Προσθήκη σχολίου

    Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

    Επιστροφή στην κορυφή

    Διαβάστε επίσης...