Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

ΗΕΛ.ΑΣ το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τριών μελών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Ειδικότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο συλληφθέντων και ενός τρίτου που αναζητείται για την ίδια υπόθεση. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν - μόλις δηλαδή συνελήφθησαν τα δύο φερόμενα ως μέλη της Οργάνωσης, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής -κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης- δήλωσε: «Ευτυχώς τους προλάβαμε.

Τα όπλα που βρήκαμε στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σκοτώνουν. Ενα από αυτά είχε τραυματίσει αστυνομικούς. Εκείνο που τρομάζει είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν. Ευτυχώς, προλάβαμε». 

Το καλάσνικοφ - «ταυτότητα» της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Η σημαντικότερη έρευνα, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το Σάββατο, έγινε σε διαμέρισμα επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 57 στο Χολαργό. Εκεί, οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν κάτι που ούτε οι πιο αισιόδοξοι στην ΕΛ.ΑΣ. δεν θα περίμεναν λίγες ημέρες νωρίτερα να εντοπιστεί. Και αυτό το εύρημα δεν είναι άλλο από το όπλο-ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για το καλάσνικοφ που έψαχναν οι αστυνομικοί για να συνδέσουν τους υπόπτους με συγκεκριμένες ενέργειες.

Το συγκεκριμένο Καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Ποιοι είναι οι φερόμενοι ως τρομοκράτες 

1. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, που γεννήθηκε την 09-10-1978 στην Αθήνα Αττικής.

epanastatiki-autoamyna.jpg
epanastatiki-autoamyna2.jpg
epanastatiki-autoamyna3.jpg
epanastatiki-autoamyna4.jpg

2. ΜΠΑΚΑΣ Διονύσιος του Χρήστου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 11-05-1974 στην Αθήνα Αττικής.

ΜΠΑΚΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ
ΜΠΑΚΑΣ

3. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Δημήτριος του Βίκτωρα και της Νίκης, που γεννήθηκε την 14-02-1973 στην Αθήνα Αττικής, ο οποίος αναζητείται για την ίδια υπόθεση 

xatzobasiladhs-1.jpg
xatzobasiladhs-2.jpg

www.ethnos.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...