Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φορτηγό κάνει αναστροφή στην Ολυμπία Οδό για να μεταφέρει πτερύγια ανεμογεννητριών (vd)

Φορτηγό κάνει αναστροφή στην Ολυμπία Οδό για να μεταφέρει πτερύγια ανεμογεννητριών (vd)

Μια μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννητριών από το Λαύριο στην Θήβα είναι σε εξέλιξη τις νυχτερινές ώρες την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, μέσω της Ολυμπίας Οδού.

Συγκεκριμένα, περί τις 04.00 τα ξημερώματα της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναστροφή των δύο πρώτων υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς πτερυγίων ανεμογεννήτριαςμήκους 75 μέτρων έκαστοστην περιοχή των διοδίων Ελευσίνας.

Ήταν η πρώτη από συνολικά 7 διελεύσεις (2 ή 3 οχημάτων κάθε φορά) που προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 19.12.2019, με στόχο τη μεταφορά των πτερυγίων στο υπό κατασκευή Αιολικό Πάρκο στη θέση Κορομπίλι του Νομού Βοιωτίας.

Η αναστροφή στην περιοχή της Ελευσίνας ήταν αναγκαία, καθώς δεν ήταν δυνατή λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου μήκους η εκτέλεση της δεξιάς στροφής στον κόμβο Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Για την επιχείρηση αυτή,  το προσωπικό της λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού χρειάστηκε:

  • Να αποκλείσει τη δεξιά και μεσαία λωρίδα στην περιοχή πριν από το Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας, όπου τα υπερμεγέθη οχήματα στάθμευσαν προσωρινά
  • Να αφαιρέσει το διαχωριστή των διοδίων.

Εν συνεχεία με τη συνδρομή της Τροχαίας, έγινε ολιγόλεπτος αποκλεισμός της κυκλοφορίας και των δύο ρευμάτων, προκειμένου να εκτελεστεί με ασφάλεια η αναστροφή των υπερμεγεθών οχημάτων στο χώρο της χοάνης των διοδίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...