Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιθέσεις "Ρουβίκωνα" στις εφημερίδες "Δημοκρατία" και "Espresso" - Δείτε το βίντεο!

Επιθέσεις "Ρουβίκωνα" στις εφημερίδες "Δημοκρατία" και "Espresso" - Δείτε το βίντεο!

(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Η συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία" και "Espresso", στο Παγκράτι,σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ο "Ρουβίκωνας" ανάρτησε τα ξημερώματα κείμενο και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη συγκεκριμένη επίθεσή του. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες, ανέβηκαν στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγή.

 

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Και νέα επίθεση κουκουλοφόρων στην εφημερίδα μας σε διάστημα ενός μηνός!

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα 5 κουκουλοφόρων εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας "δημοκρατία" στην οδό Ερατοσθένους στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το καλύτερα φυλασσόμενο δρόμο της Αθήνας, την Ηρώδου Αττικού.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτο όροφο όπου αφού τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους, κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, πέταξαν μπογιές δεν πέταξαν τρικάκια και σε ελάχιστο χρόνο έφυγαν. 

Διαβάστε επίσης: Επίθεση του Δημάρχου Λέρου στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Να σημειώσουμε ότι έξω από το κτίριο τους περίμεναν 10 ακόμα άτομα ενώ προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό πως κατάφεραν να μπουν στο κτίριο μια και η πόρτα δεν είναι ποτέ ανοιχτή και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με κωδικό.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα. Και παρότι η διοίκηση της εφημερίδας ζήτησε την φύλαξη του κτιρίου από την αστυνομία δεν είχε απαντήσει αποδεικνύοντας δυστυχώς οτι τα αντανακλαστικά της αλλά και η προστασία των πολιτών κινούνται με ρυθμό χελώνας, παρά τις «μεγάλες κουβέντες» για το αντίθετο!

Άραγε ήταν αδιαφορία ή σκοπιμότητα;

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ"

Σε κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει - μεταξύ άλλων- ότι ... "Οι επιχειρήσεις εκκένωσης στις καταλήψεις στο Κουκάκι εξελίχθηκαν σε φιάσκο για Χρυσοχοίδη και κυβέρνηση. Η βαθιά ενσωματωμένη στα σώματα ασφάλειας άκριτη βαρβαρότητα οδήγησε στα γεγονότα με την βία και το λυντσάρισμα του σκηνοθέτη Ινδαρέ και των γιών του, αλλά πάνω απο όλα η αποφασισμένη στάση των καταληψιών που δύο φορές στάθηκαν μαχητικά απέναντι στις πανίσχυρες δυνάμεις του κράτους έκοψαν την φόρα και την έπαρση της καταστολής. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ ήρθε να ρεφάρει την ζημιά και η espresso να παίξει τον ρόλο της στο δικό της κίτρινο μετερίζι.

Ας μάθουν λοιπόν ότι τους παρατηρούμε πολύ προσεκτικά. Εμείς δεν είμαστε ούτε από αυτούς που θα πουν «δεν τρέχει τίποτα με τους γραφικούς της espresso», ούτε απο αυτούς που θα κάνουν μηνύσεις, ούτε απο αυτούς που θα πληρώσουν για να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους σε κάποιο σκάνδαλο. Εμείς είμαστε απο αυτούς που όταν χρησιμοποιούν εναντίον μας τέτοιες βρωμιές εκνευριζόμαστε. Και πάμε να βρούμε αυτούς που μας εκνεύρισαν με τέτοιο τρόπο. Μπορούν με τις ευχές μας να αρχίσουν να κομπάζουν ότι καταπατάμε την δημοσιογραφική τους ελευθερία, ότι δεν τρομοκρατούνται κλπ. Μπορούν επίσης να σπέυσουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακόμα και η ΕΣΗΕΑ. "

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...