Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρνητική η αστυνομία να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα σε Τεγέα και Λεβίδι

Αρνητική η αστυνομία να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα σε Τεγέα και Λεβίδι

Αρνητική η αστυνομία να επανασυσταθούν τα τμήματα. Δεν είναι επιχειρησιακά τα τμήματα με 1 και 2 ανθρώπους στη δύναμή τους.

Αυτό που κάνει η αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της ΟΠΚΕ κατά 50% και εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση θα υπάρξει ικανοποιητική αστυνόμευση.

Για το ζήτημα αυτό, ο κ. Σταμάτης αναρωτήθηκε αν είναι τυχαίο ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν μετά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων; «Θα ήθελα να κάνουμε κάθε κίνηση» είπε ο κ. Σταμάτης.

Ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό που του μεταφέρθηκε από την Αστυνομία είναι στατιστικά δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. «Αν θέλετε να πάρουμε ψήφισμα και να πάμε στο Υπουργείο, εγώ δεν έχω αντίρρηση».

 Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος των Αστυνομικών Αρκαδίας, Γιώργος Οικονομόπουλος είπε ότι πρέπει να δούμε αν οφείλεται στο κλείσιμο των τμημάτων ή στην αναγκαιότητα να αλλάξει ο ποινικός κώδικας, αφού πολλοί συλλαμβάνονται μένουν στη συνέχεια ελεύθεροι. «Εγώ, αντί για ψήφισμα, θα πρότεινα να προσπαθήσουμε ως Δήμος να παρέχουμε κάποια υλικοτεχνική υποδομή στους αστυνομικούς».

Ο Σταύρος Κουκάκης είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Σταμάτη, να βοηθήσουμε όπου μπορούμε τους αστυνομικούς, αλλά κι εγώ νομίζω ότι έχουν αυξηθεί τα προβλήματα από τη στιγμή που έκλεισαν τα τμήματα. Επίσης, συμφωνώ να γίνει μια συνάντηση στο Υπουργείο, διότι επικρατεί φόβος σε κάποιες περιοχές.

Ο Ζαχαρίας Τσαμούλος είπε να γίνει μια επίσκεψη στον Υπουργό.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα, λέγοντας ότι στο χωριό Τζίβα το 80% των σπιτιών έχουν παραβιαστεί!

Ο Βασίλης Αλεξάκης είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν ειδοποιούν καν την αστυνομία, όταν τους κλέβουν. «Αν θέλει η Πολιτεία να προστατεύσει τους πολίτες, μπορεί να το κάνει».

Ο Δημήτρης Τασιγιαννάκης μίλησε για την αναγκαιότητα να αλλάξει ο νόμος και να τιμωρούνται οι δράστες.

«Δομή που κλείνει, δύσκολα ξανανοίγει» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...