Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεχάστε το Πάσχα στην Πελοπόννησο - Κανείς δεν περνά χωρίς έλεγχο!

Ξεχάστε το Πάσχα στην Πελοπόννησο - Κανείς δεν περνά χωρίς έλεγχο!

Το Newsauto.gr πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό από την Αθήνα στην Κόρινθο όπου και διαπιστώθηκε ότι η ΕΛΑΣ κάνει πολύ καλά την δουλειά έναντι του κορωνοϊού.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εθνικό αλλά και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας με στημένα μπλόκα εκεί που κανείς δεν το περιμένει ώστε να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός.

Το Newsauto.gr πραγματοποίησε ένα μεγάλο οδοιπορικό από τα Βόρεια Προάστια με προορισμό την Κόρινθο όπου η περιοχή του σταθμού των διοδίων της Ελευσίνας αποτελεί την πύλη εισόδου των οδηγών για την Πελοπόννησο.

Όσοι κινούνται με προορισμό την Πελοπόννησο αναγκαστικά θα περάσουν από τα διόδια της Ελευσίνας ή θα επιλέξουν τον παράδρομο που βρίσκεται δίπλα στα διόδια.

Προς μεγάλη μας έκπληξη σας ενημερώνουμε πως κανείς δεν περνά από τα διόδια της Ελευσίνας χωρίς να ελεγχθεί όπως επίσης και από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου που επίσης οι αστυνομικοί δεν άφηναν κανέναν να περάσει χωρίς έλεγχο.

Το οδοιπορικό μας ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Πεντέλης ώστε να εισέλθουμε στον κόμβο της Αττικής Οδού με προορισμό προς την Ελευσίνα.

Όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία η φωτεινή ταμπέλα της Αττικής Οδού ενημέρωνε τους οδηγούς να επιλέγουν τις συναλλαγές χωρίς μετρητά χρησιμοποιώντας κάποια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή τους πομποδέκτες.

Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι η κίνηση τόσο από αυτοκίνητα όσο και από φορτηγά ήταν αυξημένη σε σχέση με άλλες ημέρες ειδικά μέχρι την έξοδο προς Λαμία και Πειραιά.

Η κίνηση από την έξοδο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι και τον Ασπρόπυργο μειώνονταν αισθητά μέχρι και το τέλος της Αττικής Οδού που ο αυτοκινητόδρομος συναντά την παλαιά Εθνική Οδό.

Στην μεγάλη ευθεία που οδηγεί προς τα διόδια της Ελευσίνας είτε προς την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου η ΕΛΑΣ είχε κλείσει την κυκλοφορία στις περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από τον έλεγχο!

Κάποιοι «πονηροί» έσπευσαν να αλλάξουν απότομα λωρίδα κυκλοφορίας μόλις διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από τα διόδια της Ελευσίνας χωρίς έλεγχο και κινήθηκαν προς την παλαιά Εθνική Οδό που δεν έχει και διόδια.

Όπως προς μεγάλη τους έκπληξη η Τροχαία είχε στήσει ένα πολύ μεγάλο μπλόκο προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ είχε κλείσει ένα μικρό ανηφορικό παράδρομο που θα μπορούσε να ξεφύγει κανείς από τον έλεγχο και να κινηθεί προς την Κόρινθο.

Τώρα αν κάποιοι κατάφεραν και πέρασαν τους ελέγχους πλησίον των διοδίων και θεώρησαν ότι τώρα θα ταξιδέψουν άνετα και πάλι θα βρεθούν προ εκπλήξεων καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η Τροχαία είχε δημιουργήσει πολλά σημεία ελέγχων όπου οι αστυνομικοί έλεγχαν όποιον περνούσε!

Το αξιοσημείωτο πως οι άνδρες και γυναίκες της Τροχαίας που βρίσκονταν στα σημεία ελέγχου προέρχονταν από τμήματα της Αττικής και όχι από τους τοπικούς σταθμούς με αποτέλεσμα να μην γλιτώνει κανείς «γνωστός» από τους ελέγχους των Αρχών! Εννοείται πως το Newsauto.gr πέρασε από όλους τους ελέγχους και οι αστυνομικοί έχοντας λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού επιβεβαίωναν πως είχαμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα έγγραφα και μας επέτρεπαν να συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας.

Κινούμενοι πλέον προς τα διόδια της Κορίνθου η ΕΛΑΣ πραγματοποιούσε επίσης ελέγχους και κανείς δεν περνούσε χωρίς να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα ενώ ένα μεγάλο σημείο ελέγχου υπήρχε και στη γέφυρα του Ισθμού όπου κατέληγε ο δρόμος για όσους κινούνταν στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Παρά το γεγονός πως ο καιρός έχει βελτιωθεί και έχουν ανέβει «επικίνδυνα» οι θερμοκρασίες καλό θα ήταν όσοι έχετε στο νου σας να μεταβείτε σε κάποιο χωριό της Πελοποννήσου για το Πάσχα καλό θα ήταν να το σκεφτείτε πιο ώριμα καθώς το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να επιστρέψετε προς το σπίτι σας στην Αθήνα με ένα πρόστιμο 300 ευρώ και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας καθώς τα στελέχη της Τροχαίας θα σας έχουν αφαιρέσει για δύο μήνες εξαιτίας της άσκοπης μετακίνησής σας! Καλό Πάσχα στο σπίτι λοιπόν για να εξαφανίσουμε τον κορωνοϊό…

https://www.newsauto.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...