Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκληματικό δίκτυο διακινούσε και καλλιέργουσε ναρκωτικά σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία

Εγκληματικό δίκτυο διακινούσε και καλλιέργουσε ναρκωτικά σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία

 

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δέκα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

 

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος των εγκληματικών οργανώσεων

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα

 

Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

 

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από -3,5- κιλά και -14- δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι, -202- κροτίδες, οχήματα κ.ά. 

 

 

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο πάνω από -40- κιλά και -200- δενδρύλλια κάνναβης

  

 

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών  στην Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών (13) μελών του δικτύου. Η σύλληψη δέκα (10) ενεργών μελών του, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 61 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 41 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 46χρονο ημεδαπό, επίσης μέλος του εγκληματικού δικτύου.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει, επιπλέον, δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 53 και 57 ετών, αντίστοιχα, επίσης μέλη, που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης, ύστερα από τη σύλληψή τους την 2.12.2019 και 17.5.2020, αντίστοιχα, από αστυνομικούς Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας (Σχετικά τα από 2.12.2019 και 18.5.2020 Δελτία Τύπου).

Από την ενδελεχή έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και χθες (13.7.2020), δραστηριοποιούνταν δύο αυτοτελείς εγκληματικές οργανώσεις, που διέθεταν ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός καθώς και οι δύο (2) παραπάνω έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης και ο 46χρονος ημεδαπός, μη συλληφθείς.

Η εγκληματική αυτή οργάνωση διακινούσε ποσότητες κάνναβης οι οποίες προέρχονταν από την καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σε ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.

Τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούσαν, δύο (2) 39χρονοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν ηγετικό ρόλο, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 35 έως 59 ετών, αντίστοιχα κι ένας (1) 41χρονος αλλοδαπός.

Οι ανωτέρω διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, ενώ ο 59χρονος ήταν ο φύλακας-αποθηκάριος των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπτε στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής.  

Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Παράλληλα από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης (φούντα), συνολικού βάρους -3.680,40- γραμμαρίων,
  • -14- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών, περίπου,
  • -55- γραμμάρια λευκής ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης (λαμπτήρες, πολύμπριζα κ.λ.π.),
  • -1- πιστόλι μετά γεμιστήρας,
  • -1- περίστροφο,
  • -2- αεροβόλα πιστόλια, το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη διόπτρα και σιγαστήρα,
  • -1- καψύλλιο χειροβομβίδας,
  • -1- κάννη όπλου,
  • -1- γεμιστήρα πιστολιού,
  • -1- κυνηγητικό όπλο,
  • -3- αστυνομικοί ράβδοι (γκλοπ),
  • -10- μαχαίρια,
  • -202- κροτίδες,
  • -6- αμπούλες πεπιεσμένου αέρα,
  • -297- φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • -13- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- οχήματα και
  • το χρηματικό ποσό των -1.585- ευρώ.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά, διότι σε έρευνα που έγινε σε οικία του, στο Λουτράκι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5 – δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών και μικροποσότητα κάνναβης. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...