Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Υποστελεχωμένες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Αρκαδία

Υποστελεχωμένες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Αρκαδία

Ο βουλευτής Αρκαδίας  του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού συναντήθηκε στην Τρίπολη, στις 17.10.2020, με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας και συζήτησε μαζί της για τα προβλήματα του κλάδου :

Κατά τη συζήτηση ετέθη το θέμα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας. Ειδικότερα, του Γραφείου Διαβατηρίων που έχει επιβαρυνθεί  με τη διαδικασία χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες και των Δ.Α. Λακωνίας και Μεσσηνίας, εκτός αυτών της Δ.Α. Αρκαδίας. Ταυτόχρονα, η μετακίνηση και η συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων στο παραπάνω Γραφείο, λόγω των συνθηκών πανδημίας, αυξάνει τους κίνδυνο για την υγεία των ιδίων και των αστυνομικών υπαλλήλων.  

Ο Γιώργος Παπαηλιού συμφώνησε, ότι  επιβάλλεται η αποσυμφόρηση του Γραφείου Διαβατηρίων της Δ.Α. Αρκαδίας, με τρόπο που τα αντίστοιχα γραφεία των Δ.Α. Λακωνίας και Μεσσηνίας να αναλάβουν τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες της δικής τους εδαφικής αρμοδιότητας και πάντως η ενίσχυσή του με προσωπικό.   .

Επειδή η υποστελέχωση δεν περιορίζεται μόνον στο Γραφείο Διαβατηρίων, αλλά αφορά στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών του Δ.Α. Αρκαδίας, επιβάλλεται να μη συνεχιστούν οι πολλές αποσπάσεις του προσωπικού και πάντως  να γίνουν νέες τοποθετήσεις για την κάλυψη των οργανικών θέσεων.

Επίσης ο  Γιώργος Παπαηλιού συμφώνησε, ότι αστυνομικοί υπάλληλοι και οι κρατούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ για τον κορονοϊό, πράγμα που δεν έχει γίνει και δεν γίνεται μέχρι τώρα, όπως επίσης και να τους χορηγηθεί υγειονομικό υλικό που δεν τους χορηγείται.

Τέλος, ο  Γιώργος Παπαηλιού συμφώνησε, ότι πρέπει να αρθούν οι θεσμικής και οικονομικής  φύσεως αδικίες για τους αστυνομικούς υπαλλήλους που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της πανδημίας, έχουν αναλάβει ιδιαίτερα και πολύ περισσότερα καθήκοντα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...